icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
27. apr 2019

@romiada hej mam v sebe toho bojového ducha a chvalabohu povahu ze salám parky ale keď mna niečo nasere vtedy utekajú aj susedia. Robím v stavebníctve vyše 10 rokov medzi samými chlapmi takze som si to svoje miesto musela vybojovať a vcul mam miesta medzi nimi na široké lakte

helga9
27. apr 2019

@romiada no nosím parochňu aj ja dokonca cely den celkom som s ňou v súžití co uz mi ostáva mam riedke vlasy ale asi lepsie ako vôbec nic

larike
27. apr 2019

@helga9 Moja červená sa volá docetaxel

romiada
27. apr 2019

@helga9 teraz ked si spomenula ze robis v stavebnictve sa mi vyjavila hlaska z filmu Libaš jako bůh. Eva Holubova tam jazdila aj na bagri lebo vlastnila stav.firmu a hlaška " Sral to bílej tesák " ma vždy položí do kolien 🤣
No ale samozrejme podla foto si Ty 100x krajsia ako ona🤣

romiada
27. apr 2019

Ako sa to vravi? V ťažkych situaciach spoznaš charakter človeka? Obedujeme si same dve s dcerou...prišla reč na babku. Vravim dcere: vypadnu jej tak mozno za 2-3 tyždne vlasy. Bude si musieť obstarať parochňu. Mala na mňa vypleštila oči. Potom sa usmiala a vravi: tak sa dam ostrihať a podarujem babke tie moje vlasy! Hrala nam do toho akurat Abba-Winners takes it all. Čo Vam poviem....mne z tej krasnej dcerinej spolupatričnosti a ľudskosti vytriskli slzy do zemiakovej kaše na tanieri. Ešte to zaklincovala a došla ma objať . ..moje už veľke dievčatko s veľkym srdcom ❤😘 prikladam foto....čoho sa ide vzdať

helga9
27. apr 2019

@romiada zlata krasne ma vlasy

hyta
27. apr 2019

@romiada Máš úžasné dievčatko s dobrým srdiečkom.❤

romiada
27. apr 2019

@helga9 noooo, to mi hovor...ja jej tak závidím....a hlavne nechápem po kom má také vlasy, ja mam polovicu z jej objemu, manžel je skoro plešatý. Asi preskočili nejaké gény ob-generáciu, lebo mužov dedo mal take pekne vlasy.

@hyta ešte aj servitku mi podala....som jej povedala že má dobré srdiečko. Hneď mi podala meter, že mami poďme zmerať tie moje vlasy, či ich môžem darovať 😍

saslavka73
27. apr 2019

@romiada To je krásne. To urobí dobre.

helga9
27. apr 2019

@romiada no ja som asi taká istá natura

daniela1616
27. apr 2019

@romiada máš neskutočne úžasnú dcéru z veľkým ♥️. Vlasy sú nádherné 😉

romiada
27. apr 2019

@daniela1616 no ved vravim...to jej gesto ma tak rozplakalo ...ze 12rocna a uplne tak nesebecky to ponukla ze sa vzda svojej krasnej hrivy

helga9
28. apr 2019

@daniela1616 ahoj ako po bielej chemo? Si Ok?

helga9
28. apr 2019

@romiada ahoj ako mamka?

romiada
28. apr 2019

@helga9 uplne je v poho vysmiata zatial. Este sme oslavili dnes meniny otca. Zatial ziadna unava, nic. Ty si stale jak motorova myš? 😉

helga9
28. apr 2019

@romiada tak to je fajn ze to tiež dobre znáša. Aj povedali mamke koľko chemo dostane?

romiada
28. apr 2019

@helga9 povedali ze dalsiu ma 17.5.ale ona sa podla mna od strachu ani nepytala na nic dalsie. A vies ako to je? Ked sa neopytas, nikto Ti nič navyše sam od seba moc nepovie. V sprave tu akurat citam ze dostala chemo docetaxel a cyclophosphamid . Pred chemo ma uzit Akynzeo a Dexamethason tablety + Nolpaza.

helga9
28. apr 2019

@romiada jasne ze nepovedia. Ja sa neviem s doktorom ani porozprávať on ma tam stále tlacenku ze ako poviem chudák ma co robit aby venoval každému aspoň co to z casu. Mamina ma klasicky 3-týždňový cyklus. Ja mam mat ďalšiu 14.5. Čítala som ze v Amerike robia taký test ktorým zistia ci potrebuješ chemoterapiu alebo nie. Ze stačí radiacia a nevráti sa to. Ale urobia to len ak si zaplatíš stoji to 4000 dolárov.

romiada
28. apr 2019

@helga9 ja som teraz akurat citala ze chemo je najučinnejšia v ranom štadiu.A trochu neviem pochopit ze ak mame vyoperovali doslova riadny "plát mäsa" z prsnika resp.aj okolite tkanivo s uzlinami a nema metastazy ze naco este aj chemo a za tym aj radio....asi pojdem s mamou za dokim vobec nema ani ona tie otazky nejak zodpovedane.

helga9
28. apr 2019

@romiada to je zabezpečovacia liečba tu treba.

romiada
28. apr 2019

@helga9 ano chapem aby sa pripadne mikro nadorove bunky ktore by este ostali zlikvidovali. Len spolu s tou radio mi to pride vela na to ze mama nema metastazy. Ma 3stupen. Moja babka mala 4 tak chapem ze jej dali aj aj.

helga9
28. apr 2019

@romiada vydrží a bude zdrava to je hlavne. Ja uz na nic iné ani necakam. / každým dnom sme bližšie k cieľu

romiada
28. apr 2019

@helga9 vravim že Ty si bojovnička. Našťastie aj moja mama je taky podobny typ a povedala ze to nevzda....ze chce vidiet este najmenšieho vnučika-mojho syna (2.5r) vidieť isť do školy

helga9
29. apr 2019

@sabova3 ahoj ako po cheme?

nori21
29. apr 2019

Uz som v nemocnici zajtra ma budu operovat.Rano som bola na vysetreni ktore ukazalo;ze mam jednu lymf.uzlinu postihnutu,pojde von s nadorom.

sabova3
29. apr 2019

@helga9 čauko.je to dobré podobne ako pri prvej.nie je mi zle,to je hlavné.bola som na ultrazvuk brucha,tak mám kameň v žlčníku,bude ho treba vybrať.neviem,s čím skôr začnem.vajecniky, žlčník a prsia nakoniec.parada

hyta
29. apr 2019

@nori21 Držím palce, verím, že budeš rýchlo v poriadku.❤

hyta
29. apr 2019

@sabova3 Ak ti doposiaľ žlčník nerobí problémy, je potrebné ho vyoperovať?😉

romiada
29. apr 2019

@sabova3 Ty budeš teda za r.2019 podstupovať hotovu "generalnu opravu"😯

sabova3
29. apr 2019

@hyta vraj hej,lebo ten kameň je dosť veľký.