Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ženy idem na krv nech sú krvinky Ok nechcela by som dostať tu injekciu co bolia kosti.
@helga super teším sa, mne hneď na začiatku liečby povedala že budem dostávať rastový faktor pretože ten môj koktejl zožerie všetky biele krvinky, mám za sebou 2 injekcie a chváľa bohu ani raz ma neboleli kosti. Možno že som sa tak nastavila, tým len chcem povedať a ukľudniť ťa že to nieje až taký strašiak 😉
Tak, tak 👍
Uz sa neviem dockat zajtrajška. Ženy vzala som moje deti do obchodu hovorím predavačovi potrebujeme topánky do hor na túru. Ženy mali ste vidieť ksichty mojich deti a v očiach tie tri písmena ze WTF? / asi každá vie co to znamená/. To bol srandovny pohľad Vam poviem.

Ze este jeden frk Vam dám keď som išla na krv sme sa bavili so sestričkami ze zajtra je voľno tak co budeme robit. A hovorím chceme ist na túru do Terchovej tie Jánošíkove diery. A sestrička ho pri ze asi nebude ideálne pocasie lebo ma fúkať. A vedľa mna pani sedela co išla na krv hovorí : v diere nefuka

@romiada Hehe noooo tak u mna nikdy nevies co ma napadne. No co mam v pláne keď uz to bude raz mozne tak ist na dovcu s mužom len mi dvaja. Sme spolu skoro 20 rokov a odkedy mame deti tak všetky dovolenky trávili s nimi tak vcul pôjdeme ako holúbkovia len mi dvaja. Snáď mi to vide.
@helga9 skus kuknuť toto 😉
neviem či by mi bolo všetko jedno😀

@romiada no to ti poviem, až sa bojím, že sa mi to zapáči.☺