icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

sabova3
29. apr 2019

@romiada no to ti poviem, až sa bojím, že sa mi to zapáči.☺

anniera
29. apr 2019

@sabova3 len tak na odľahčenie témy, narkóza je bomba vec, v živote som sa tak dobre nevyspala ako vtedy a to hovorím bez srandy 😉

hyta
29. apr 2019

@sabova3 Ach jaj, držím ti palce.❤

larike
29. apr 2019

@sabova3 💪💪💪

helga9
29. apr 2019

@nori21 držím palce nech si rýchlo fit

helga9
29. apr 2019

@sabova3 ahoj ujha tak to fakt ze co skor. Moc držím palce nech všetko dobre dopadne

helga9
30. apr 2019

Ženy idem na krv nech sú krvinky Ok nechcela by som dostať tu injekciu co bolia kosti.

romiada
30. apr 2019

@helga9 🥊🏋️‍♀️ žena to daš! Drž sa!

helga9
30. apr 2019

@romiada čakám na výsledky toto čakanie je asi nejhorsie

romiada
30. apr 2019

@helga9 posielam nieco na rozveselenie....to som tu vcera na MK nasla 😉

hyta
30. apr 2019

@helga9 Tak ako? Dúfam, že krvinky sú v norme.❤

helga9
30. apr 2019

@hyta zenyyy krvicku mam OK. Dr mi hovorí dáme faktor hovorím pán doktor neee kukne Dr na mna no ze minule nam klesli hovorím ale to som nebrala pyridoxin a Dr ze no dobre tak teraz nedáme a o tyzden uvidime. No ženy budem še modlic aby boli Ok o tyzden nechcem tu au injekciu.

helga9
30. apr 2019

@romiada haaa no som veselá všetko mam Ok. Este dve chemaaaa to je 5 týždňov. Vrrrrr vrrr vrrr Zajtra ideme niekde na vylet aspoň si to užijem

hyta
30. apr 2019

@helga9 Zlatko, všetko čo ti zdravie dovolí si uži. Výlet ti urobí určite dobre.Verím, že krv bude OK i o týždeň.❤

helga9
30. apr 2019

@hyta dakujeeem teším sa veľmi ja to tej kue prešibanej nedarujem a Vy všetky tu baby ukážte jej prostredník to nevadí ze je to trosku neslušne

sticker
larike
30. apr 2019

@helga super teším sa, mne hneď na začiatku liečby povedala že budem dostávať rastový faktor pretože ten môj koktejl zožerie všetky biele krvinky, mám za sebou 2 injekcie a chváľa bohu ani raz ma neboleli kosti. Možno že som sa tak nastavila, tým len chcem povedať a ukľudniť ťa že to nieje až taký strašiak 😉

hyta
30. apr 2019

@helga9 Už len to tvoje pozitívne myslenie je polovičná výhra, verím že budeš skoro fit.❤

helga9
30. apr 2019

@larike áno každý reaguje inak keď pôjdu krvinky dole tak si to dám pichnúť budúci tyzden aby sa mi zas neodložila chemo.

larike
30. apr 2019

Tak, tak 👍

helga9
30. apr 2019

Uz sa neviem dockat zajtrajška. Ženy vzala som moje deti do obchodu hovorím predavačovi potrebujeme topánky do hor na túru. Ženy mali ste vidieť ksichty mojich deti a v očiach tie tri písmena ze WTF? / asi každá vie co to znamená/. To bol srandovny pohľad Vam poviem.

sticker
helga9
30. apr 2019

Ze este jeden frk Vam dám keď som išla na krv sme sa bavili so sestričkami ze zajtra je voľno tak co budeme robit. A hovorím chceme ist na túru do Terchovej tie Jánošíkove diery. A sestrička ho pri ze asi nebude ideálne pocasie lebo ma fúkať. A vedľa mna pani sedela co išla na krv hovorí : v diere nefuka

sticker
romiada
30. apr 2019

@helga9 vravim ...motorova myš 😁 manžel a deti sa Ta nepytaju že či ich nečaka vystup na Himalaje ked tu mrchu poraziš? tolko energie....

helga9
30. apr 2019

@romiada Hehe noooo tak u mna nikdy nevies co ma napadne. No co mam v pláne keď uz to bude raz mozne tak ist na dovcu s mužom len mi dvaja. Sme spolu skoro 20 rokov a odkedy mame deti tak všetky dovolenky trávili s nimi tak vcul pôjdeme ako holúbkovia len mi dvaja. Snáď mi to vide.

helga9
30. apr 2019

@romiada p.s. Himaláje neee ja sa strasne bojim výšok Videm len tri stupienky na rebriku

hyta
30. apr 2019

@helga9 Neverím že ty sa bojíš výšok....ak sa necítiš na rebríky, tak do Terchovej potom radšej nechoď.🙂

helga9
30. apr 2019

@hyta no nebudem kukat dolu takze ak zajtra bude v správach ze požiarnici boli v Terchovej tak to som ja

hyta
30. apr 2019

@helga9 Dobre, budem pozerať večerné zprávy.😀

romiada
30. apr 2019

@helga9 ale v stavebnej firme by sa Ti zišlo skôr nebať sa vyšok nie? 😉😎

helga9
30. apr 2019

@romiada niekedy je to o drzku ti poviem keď nie sú schody a musim liezť po rebríku ale chvalabohu len veľmi malo kedy to je

romiada
30. apr 2019

@helga9 skus kuknuť toto 😉
neviem či by mi bolo všetko jedno😀

https://www.youtube.com/watch?v=YWpfitaqzew