Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@katenka2 mne v lekarni poradili tento Bkomplex Sanofi Zentiva https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/b-k...
Baby to si natierate aj chrbat,lopatku? 🤷♀️ ...🤦♀️ ja som tu z vas asi najsprostejsia....🙄 ...inak ti doktori sami nic nepovedia,dnes sme diskutovali b vitaminy s radiacnou doktorkou....pytala som sa na to...nooo,ako chcete,mozete si kupit pyridoxin 🤷♀️
Zaujímavé,ako vás tu čítam,že po ožiaroch,scervenelo,zhnedlo,zlupalo.
U mňa tri mesiace stále len červené o zlupani a zhnednutie môžem akurát snívať.🙏
@ira25 jeziiis nie!!! To píšem, že tá pani čo so mnou chodi na onko hore má mts. Ona má chorobu už dlho a vrátila sa jej po troch rokoch. Minule som jej hovorila, že som stále červená po oziari a ona nato, že mala oziare už pred viac ako troma rokmi a stále ma červenú pokožku. Nie ako hneď po oziari, ale vybledlo jej málo.
@zuzap33 no uf Zuzi odľahlo mi.
Onko mi povedala,že mala pacientku čo jej až po roku a pol pokožka už nebola červená.
Ja teda červenú,teda ožiar na chrbte som nemala,pod pazuchou zhnedlo aj na hrudníku,len prsník stále červený,jasné ,že nie až taký ako tesne po ožiaroch.
Ja ,presne ako si písala som mala prsník už väčší po opke,teda mám zrejme lympaticky opuch a s tým nič neurobím,tak znovu začínam brať aescin,či pomôže je vo hviezdach,no za skúšku nič nedám a pri dvihnuti ruky,keď ťahám po stene,tak ma to nechce pustiť, také sponovanie v prsníku,tak skúšam rozcvičiť.....hlavne,že sono ok a radiologicka hovorila,že je ešte stále celý presiaknuty rádioterapiou a vraj potrebuje to čas.
Caute baby no každá reagujeme na tie oziare inak. Nechcem zakríknuť mna tam asi len nechali ležať a neozarovali lebo mne fakt nič nevidno mám kožu jak predtým a jazvu mám úplne slabucko viditeľnú a to radiologicka ochkala že ste veľmi chudá rebrá máte vonku malo tuku bleda pokožka atd. Tak no dúfam že sa to nezmení.
@victory1 no ono ten stroj sa otaca a ozaruje z viacerych stran.. ja som mala prsnik, pod pazuchou, lopatka, trosku bok a klucna kost.. najviac a najdlhsie cervena mi ostala prave lopatka - na prsniku sa po poslednom oziare urobil maly pluzgier, lebo som sa spotila.. nic sa mi nezlupalo, nebolelo, nepalilo - az teraz po 10 dnoch bradavka nabera svoju farbu, lebo bola uuuplne tmava..
@helga9 áno,bavili sme sa už o tom a spomínala si ,len kto ho predpíše je na predpis.
Inak a nie je ten detralex na opuchy nôh?
Jasné ani ma to neprekvapuje,že u teba ok pokožka, však ty všetko zvládaš v pohode.
Mne ožarovali celý prsník a vraj uzliny nebudú,ale stejne bolo aj pod pazuchou,tam zhnedlo niečo sa zosupalo,na hrudi slabo a zhnedlo a práve kde bol nádor,vôbec nebolo červené,len vonkajšia a spodná časť.
Teraz ležím s repikovym obkladom,ešte toto som nevyskúšala a dala som si kúpiť mastičku od toho pána,čo som tu dávnejšie spomínala tie kapky co vynašli v Maďarsku vedci na rakovinu,no nemôžem nájsť kontakt,lebo som si neulozila,ale jedná známa dáva si tu mastičku aj kapky kupovať (už berie štvrtý rok )ona mala grade4, a mastila počas ožarovania a masti aj teraz a má mastit aj ten zdravý, a pokožka ostala pekná,ale bola spálená,tak ešte toto vyskúšam a ten detralex
Babenky,tie ktore furt ciary prekreslujete,cim to prekreslujete? 🙏 ..mna ide picnut,furt mam stres,ze sa to zmaze. Ten z CT mi kazal centrofixku,ta sa zmazavs,chlap kupil cosi permanentne...ale aj to sa mi zmyva...dnes som si dala radiocare a dofarbovala som 2x...🤦♀️
@ira25 Irenka, toto si nahodou neskusala na ten prsnik. Mne to poradila pacientka - tiez sestricka z onkologie, co sme boli naraz operovane - https://specialna-starostlivost-o-pokozku.heure...

pocujte dievcence, ja som uz presla snad 100 stran na webe, co hladam tu spominany komplex vitaminov B, ktory neobsahuje B12. Ale nic takeho som nenasla! Viete niektora, AK to existuje, ako sa to vola? Nech by som nejako dohladala.... Dakujem.