Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Uz druhú noc, nemôžem spať čo ma bolí ta lopatka. Ľahnem na pravý bok a som hore. Dofrasa
@katenka2 máš pravdu,že toho veľa nenaspim....idem spať po pol noci a o dve hodiny som už hore,tak trochu popozeram telku,pozriem maily,odpisujem a potom sa snažím znovu zaspať,ale väčšinou len krátko,potom vstanem,a niečo robím
Dnes som mala do 7hod.pozehlene,upratanu skriňu a aj navarené...polotovar,to je,že som nalipkala pirohy (teraz som ich už uvavarila )a uvarila kelovu polievku.
Katka,bola som si kúpiť to mlieko,čo si mi poslala link.
Už som natrela,rozotiera sa rovnako ako aj krém,teda v pohode.
Ja som ho kúpila k vôli tým olejom čo obsahuje naviac než ten krém.
@ira25 Irenka, mne uz davno cievny lekar odporucil miesto Deralexu - Mobivenal. Vtedy bol Detralex este na predpis, ale takmer cely ho platil pacient. Mobivenal ma take iste zlozenie, uzivam ho uz roky na zily /ale veru, na lymfaticku ruku ruku mi nezaberal ani jeden/ a tu som nasla tiez starsiu odpoved nejakej farmaceutky na dotaz pacienta, aky ci moze Detralex nahradit...
"Dobrý deň, Detralex je liek z Francúzska a bol ako prvý patentovaný, dostať ho kúpiť len na lekársky predpis, pričom väčšiu časť, 11 EUR hradí pacient. Mobivenal je genericum od českého výrobcu Vulm, obsahuje rovnako mikronizovaný diosmín 450 mg, hesperidín 50 mg a navyše ešte aj 30 mg escín, ale je výrazne lacnejší a navyše ho dostať kúpiť aj bez prepisu. Teoreticky by mal byť rovnako účinný ako Detralex a podstatne lacnejší."
Tak, ak by si chcela vyskusat, snad by tu istu sluzbu spravil aj Mobivenal a ten casto byva a v akcii... Ja ho nakupujem vtedy a uzivam takmer bez prestavok /alebo s malymi/ kvoli tym krcovym zilam a bercovym vredom /t.c. v obstojnom stave, no onkoliecba neviem-neviem, co urobi ☹/
@katenka2 tak keď nezaberá tebe na ruku,tak asi nezaberie ani na prsník,tak vyberiem ten aescin čo mám a možno ešte wobenzin aj keď ten sa berie po opke,lenže ožiar tiež je zásah do organizmu.
Ja len dúfam,ze onko nebude mať pravdu,že už tak veľký zostane....no uz mám adresu k tomu pánovi tak pôjdem po tú mastičku a popytam,či pomôže aj na lymfaden.
Katka,ako často krémujes s tým mliekom imunoglukan?
@ira25 Jaaaaj Irenka, len teraz som to nacitala a objednala 😅, este som teda vobec neskusala. Ale rozhodne skusim, aspon keby tie zapaly sa zlepsili a boli menej caste. Je pravda, ze ja si velmi pozor nedavam, ale ako sa da normalne zit a nic s tou rukou nerobit, iba cvicit? ☹ Nemam doma catu sluzobnictva, robota neubuda, len sily. Posledne, ako som mala problemy s koznymi vyrazkami, tak dermatologicka nevedela povedat, z coho to moze byt /tiez moc ti lekari neporadia 😔/, vraj je to oslabena imunita koze. No o takom som este nepocula 😅, to uz radsej, ked vacsinu zvalia na psychiku 😂, tam sa aspon orientujem.
Ale... vyskusame, uvidime. Ako hromada nasich lekarov - pokus - omyl, ale raz to snad vyjde!
Baby,dnes som po 2.oziari..hned potom sme sa isli najest a cestovali sme na chalupu..cca 2apol hodiny. Baby,kex som prisla domov,uplne zle mi zostalo,hlava sa mi tocila,uplne cela som sa triasla,ani salku s vodou som nemohla udrzat.🤦♀️ Dako intuitivne som si spravila sumive magnezium a zalahla...je mi uz lepsie,ale uplne ma to vyplasilo...kks,to dufam nebude po kazdom oziari? 🤦♀️ ..ved vy niektore aj do roboty chodite..ja som len cestovala 🤷♀️
@katenka2 ja premýšľam že zájdem ešte na kožné či tam neporadí niečo.
Tak už som natrela druhý krát tým mliekom a uvidím...páči sa mi to zlozenie a cenovo mi to vychádza lacnejšie ako krém....tak už len čakám na zázrak.
Kto vie ako mňa poozarovali keď ani po troch mesiacov žiadne výrazné zlepšenie,opuch je viac na vonkajšej strane viac k lopatka a tam som spálená nebola,nejak som to prijala,ak len toto bude následok po liečbe a sviňa sa mi nevráti 🙏
@zuzap33 no hlava ma bolela trochu uz rano,ked sme isli z Trencina...po tej radioterapii este tak hodinu som bola vcelku ok,potom tocenie hlavy,blivno,ako ked migrena a ked sme prisli tak som sa total cela triasla,ani napit som sa nemohla. Ale dehydrovana som isto nebola,ja sa bez vody nepohnem,v aute som vela pila...
Uvidim,co to bude robit v pondelok,to nebudem uz po oziari cestovat...

@ira25 chcem to tiez vyskusat, ci by tej lymfatickej ruke trocha nepomohlo, ked je teraz taka hakliva a stale sa zapaluje.... V nemocnici velmi Imunoglukan chvalili, aj ako prostriedok /tabletky a sirup/ na zlepsenie imunity, ale ze ten nas - slovensky! Tak asi ich bude viac druhov