icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

katenka2
30. júl 2020

@ira25 chcem to tiez vyskusat, ci by tej lymfatickej ruke trocha nepomohlo, ked je teraz taka hakliva a stale sa zapaluje.... V nemocnici velmi Imunoglukan chvalili, aj ako prostriedok /tabletky a sirup/ na zlepsenie imunity, ale ze ten nas - slovensky! Tak asi ich bude viac druhov

bubo780
30. júl 2020

@victory1 aj ja som mala tetovacie bodky, ale podla nich prave zakreslovali kriziky.. mne dali tu ich fixu domov, po oziaroch som vratila.. prekreslovala som 2x tyzdenne..

ira25
31. júl 2020

@katenka2 Katka ,ja mastim už štvrtou tubou tohto krému,ale asi to nie je on...ty píšeš o telovom mlieku,tak musím pozrieť či je ich viac tých imunoglukanov....mne to poradila magistra v lekárni, že pacientky chvália

zuzap33
31. júl 2020

Uz druhú noc, nemôžem spať čo ma bolí ta lopatka. Ľahnem na pravý bok a som hore. Dofrasa

katenka2
31. júl 2020

@zuzap33
Toto, žiaľ, poznám 😔, aj keď to nebýva práve lopatka. A keď to dlhši čas trvá, som cez den unavena, mrzutá a naštvaná na celý svet! 😕

katenka2
31. júl 2020

@ira25 Irenka, ani ty toho veľa nenaspiš, ako pozerám 😟. Ten krém, čo používaš je fajn. Nie je to síce mlieko, ale obsahuje práve tie zdraviu prospešné látky, o ktoré ide. No a keď ani to nepomáha, tak už naozaj neviem 🤦🏻‍♀️

sabova3
31. júl 2020

@victory1 ja som dostala fixky od sestričky a s tým som kreslila.

ira25
31. júl 2020

@katenka2 máš pravdu,že toho veľa nenaspim....idem spať po pol noci a o dve hodiny som už hore,tak trochu popozeram telku,pozriem maily,odpisujem a potom sa snažím znovu zaspať,ale väčšinou len krátko,potom vstanem,a niečo robím
Dnes som mala do 7hod.pozehlene,upratanu skriňu a aj navarené...polotovar,to je,že som nalipkala pirohy (teraz som ich už uvavarila )a uvarila kelovu polievku.
Katka,bola som si kúpiť to mlieko,čo si mi poslala link.
Už som natrela,rozotiera sa rovnako ako aj krém,teda v pohode.
Ja som ho kúpila k vôli tým olejom čo obsahuje naviac než ten krém.

ira25
31. júl 2020

@helga9 takže môžem detralex aj kúpiť,ale stojí viac ako 33eur,tak radšej nech mi ho niekto predpíše.

katenka2
31. júl 2020

@ira25 Irenka, mne uz davno cievny lekar odporucil miesto Deralexu - Mobivenal. Vtedy bol Detralex este na predpis, ale takmer cely ho platil pacient. Mobivenal ma take iste zlozenie, uzivam ho uz roky na zily /ale veru, na lymfaticku ruku ruku mi nezaberal ani jeden/ a tu som nasla tiez starsiu odpoved nejakej farmaceutky na dotaz pacienta, aky ci moze Detralex nahradit...
"Dobrý deň, Detralex je liek z Francúzska a bol ako prvý patentovaný, dostať ho kúpiť len na lekársky predpis, pričom väčšiu časť, 11 EUR hradí pacient. Mobivenal je genericum od českého výrobcu Vulm, obsahuje rovnako mikronizovaný diosmín 450 mg, hesperidín 50 mg a navyše ešte aj 30 mg escín, ale je výrazne lacnejší a navyše ho dostať kúpiť aj bez prepisu. Teoreticky by mal byť rovnako účinný ako Detralex a podstatne lacnejší."
Tak, ak by si chcela vyskusat, snad by tu istu sluzbu spravil aj Mobivenal a ten casto byva a v akcii... Ja ho nakupujem vtedy a uzivam takmer bez prestavok /alebo s malymi/ kvoli tym krcovym zilam a bercovym vredom /t.c. v obstojnom stave, no onkoliecba neviem-neviem, co urobi ☹/

ira25
31. júl 2020

@katenka2 tak keď nezaberá tebe na ruku,tak asi nezaberie ani na prsník,tak vyberiem ten aescin čo mám a možno ešte wobenzin aj keď ten sa berie po opke,lenže ožiar tiež je zásah do organizmu.
Ja len dúfam,ze onko nebude mať pravdu,že už tak veľký zostane....no uz mám adresu k tomu pánovi tak pôjdem po tú mastičku a popytam,či pomôže aj na lymfaden.
Katka,ako často krémujes s tým mliekom imunoglukan?

katenka2
31. júl 2020

@ira25 Jaaaaj Irenka, len teraz som to nacitala a objednala 😅, este som teda vobec neskusala. Ale rozhodne skusim, aspon keby tie zapaly sa zlepsili a boli menej caste. Je pravda, ze ja si velmi pozor nedavam, ale ako sa da normalne zit a nic s tou rukou nerobit, iba cvicit? ☹ Nemam doma catu sluzobnictva, robota neubuda, len sily. Posledne, ako som mala problemy s koznymi vyrazkami, tak dermatologicka nevedela povedat, z coho to moze byt /tiez moc ti lekari neporadia 😔/, vraj je to oslabena imunita koze. No o takom som este nepocula 😅, to uz radsej, ked vacsinu zvalia na psychiku 😂, tam sa aspon orientujem.
Ale... vyskusame, uvidime. Ako hromada nasich lekarov - pokus - omyl, ale raz to snad vyjde!

victory1
31. júl 2020

@bubo780
@sabova3 🤷‍♀️ a mne odporucia centrofixku'ktorou sa prekreslujem 2-3 x denne a este mam stres po nakremovani,ze to zlazie...v pondelok idem hladat dake tetovacie studio,nech mi daku fixku poradia.

victory1
31. júl 2020

Baby,dnes som po 2.oziari..hned potom sme sa isli najest a cestovali sme na chalupu..cca 2apol hodiny. Baby,kex som prisla domov,uplne zle mi zostalo,hlava sa mi tocila,uplne cela som sa triasla,ani salku s vodou som nemohla udrzat.🤦‍♀️ Dako intuitivne som si spravila sumive magnezium a zalahla...je mi uz lepsie,ale uplne ma to vyplasilo...kks,to dufam nebude po kazdom oziari? 🤦‍♀️ ..ved vy niektore aj do roboty chodite..ja som len cestovala 🤷‍♀️

ira25
31. júl 2020

@katenka2 ja premýšľam že zájdem ešte na kožné či tam neporadí niečo.
Tak už som natrela druhý krát tým mliekom a uvidím...páči sa mi to zlozenie a cenovo mi to vychádza lacnejšie ako krém....tak už len čakám na zázrak.
Kto vie ako mňa poozarovali keď ani po troch mesiacov žiadne výrazné zlepšenie,opuch je viac na vonkajšej strane viac k lopatka a tam som spálená nebola,nejak som to prijala,ak len toto bude následok po liečbe a sviňa sa mi nevráti 🙏

ira25
31. júl 2020

@victory1 takto zle som aj ja znášala ožiare,však som sa tu aj dosť nastazovala

victory1
31. júl 2020

@ira25 vazne? Tiez ti bolo na odpadnutie a bola si rozklepana? No do r*iti....a 🙏🙏🙏 co si si na to davala? Mna len to magnezium dako napadlo,lebo obcas mi tlak skace...

victory1
31. júl 2020

@ira25 ja som asi neskor sem prisla,necitala som...😔

ira25
31. júl 2020

@victory1 nuž tlak išiel hore,bola som slabá, neschopná chodiť,bolela ma hlava zavraty,žalúdok na vode Nič som si nedala len som si musela ľahnúť avecer už bolo dobre už som sa mohla konečne
najesť.....vikendy som mala rada vtedy som žila.

zuzap33
31. júl 2020

@victory1 ja kúpila fixku z papiernictva 😆

zuzap33
31. júl 2020

@victory1 ja som chodila na oziare poobede. Po niektorých som bola unavená a išla som skoro spať, už o pol 9. Viem, že niektorých bolela hlava. Možno zo bolo z tej dlhej cesty a bola si dehydrovana

victory1
31. júl 2020

@ira25 🤦‍♀️ no,presne, este aj blivno mi bolo...ale teda asi ma aj ta 2 a pol hodinova cesta autom dorazila. Ako RT o 11.00 a mne je este teraz na houby...😔
A davala si si magnezium,ci co si mala, aby ti to preslo?

victory1
31. júl 2020

@zuzap33 ja uz mam treti druh a muz mi kupil dokonca aj waterproof ocnu linku 🤦‍♀️🤣 a aj ta sa zmazava...

victory1
31. júl 2020

@zuzap33 no hlava ma bolela trochu uz rano,ked sme isli z Trencina...po tej radioterapii este tak hodinu som bola vcelku ok,potom tocenie hlavy,blivno,ako ked migrena a ked sme prisli tak som sa total cela triasla,ani napit som sa nemohla. Ale dehydrovana som isto nebola,ja sa bez vody nepohnem,v aute som vela pila...
Uvidim,co to bude robit v pondelok,to nebudem uz po oziari cestovat...

katka14
31. júl 2020

@victory1 mne bolo po druhom tiez na prd. Hlava a zaludok bolel. Dnes stvrty a pohoda. Cesta z blavy 2 hodky a aj voleybal som hrala s detmi. Teraz sme na dvore a radlerikujeme.

victory1
31. júl 2020

@katka14 fakt? .no vliala si mi nadej, ze sa to snad zlepsi....😘 ...ja len lezim ako zdechla a hlava sa mi este mota stale...🤦‍♀️

ira25
31. júl 2020

@victory1 u teba to vyzerá z cestovania a z týchto horúčavách ani nie je čudo.
Ono sa to zlepší.
Však odporúčajú po ožiari si ísť ľahnúť,tak tak urob , pitný režim a nejaké vitamíny.

katka14
31. júl 2020

@victory1 no v nemocke sa mi po oziari ziadalo pospinkat si. A dnes vobec. O 11 ožiar potom obed a cesta domov cca 2 hodky. A zatial som v pohode

lucinkab
31. júl 2020

@paj333 moja kolegynka v 22 a vzali jej obe prsia. A teraz je zdrava vydata .... A presli 4r od ukoncenia liecby tak mozu zacat miesit babo 🙂 drzim palce !

ira25
31. júl 2020

@lucinkab lenže zakladateľka tohto fóra je už neaktívne,nechodí tu