Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@aerdna11 mňa operovali v NOU v Blave a dr čo má operoval ma ešte po výsledku punkcie poslal na mr. Povedal že on to potrebuje pred operáciou, až potom mi dal termín na operáciu.
@hracka123 mam 32 rokov.. chirurg ma tam poslal s ttm ze on si to chce pozriet...
@barunka_1 boze dakujem ze je este nadej... snad bude dobre len neviem ako to chcu stihnut
@tanicka2311 joj, a co to je vlastne to mr? Aky je rozdiel medzi ct-ckom? Ja sa v tom stracam
Neviem uz koho vsetkeho mam oznacit babulky, dnes som bola interne predoperacne a vybalila som na nu ten nalez z pluc a povedala: najskor sa musi riesit prsnik a potom chemo by malo stiahnut aj tie pluca... Snad bude mat svatu pravdu
@aerdna11 magnetická rezonancia je mr
Ahojte dievčatá, ako vás tak čítam, tak neviem či mne dali nejaké špeciálne voľno, ale vy mate toľko vyšetrení a kontrol, však to je len dobre... Ja som mala najprv operáciu, potom akurát jedno ct a sono, chemo a oziare a nič viac. Oziare skončili v apríli a až teraz na konci augusta mám kontrolu, aj to len krv, a potom až na konci septembra sono a mamo. Len ja mam taky blbý pocit, že by ma mali aj nejako inak pozrieť, alebo moc vymýšľam?
Samozrejme verím, modlím sa a neviem čo ešte, že všetko je a bude v poriadku, len nechcem nič zanedbať. Keďže som tripple neg. nič teraz neberiem....
Myslím na vás všetky drzkajte sa 😘
Pekny vecer zienky, tak vcera som si od 11.00 - do 15.00 odsedela na onkologii a domov prisla az podvecer, ale na moju velku ulavu, vraj to dalej skusime bez chemoterapie /ktora mi v minulosti hodne poskodila zily v celom tele, tak som rada, ze zatial to bude bez/ "iba" s hormonalnou liecbou. Pani doktorka mi predpisala Exemestan /podobne Tamoxifenu, ktory som brala uz v minulosti/. Mate niektora nasadenu tuto hormonalnu liecbu? Lebo nenatrafila som zrovna, zeby to tu niekto spominal... A ak ano, ako ju znasate?
Pekne dakujem za kazdu pripadnu odozvu 🙂
@sabova3 ahoj. A ty si mala odtranene ci operovane vajecniky? A prsia si das operovat len preventivne? A oba? Fuha tak to klobuk dolu. Ja som uz bez prs. Momentalne na oziaroch. Cakaju ma este vajecniky. Ja som ani neuvazovala nedat si ich operovat. Bojim sa navratu kamkolvek. A deti uz mam tak snad to nebude narocny zakrok. Ale uz mam toho teda dost. Od januara po doktoroch chemo opka ožiare....
@tmarky1 len vajecniky, ale rozmyslam aj nad maternicou...ked nazory su rozne...buduci tyzden idem na gyndu-kontrolu, tak sa s dr porozpravam a opytam sa jej...mam 40r a vraveli, ze to tak az 45 staci, ze som este mlada a rychlo pride starnutie, hlavne osteoporoza🧐ale teraz nemam menzes, som po liecbe a citim sa ok...nemam ani navaly, len sem tam...

@zuzap33
@nori21 ked ja neviem ci sa to stiha ked 17teho mam ist s vsetkymi vysledkami a 25 ma byt operacia.... dakujem ale za odpovede, pomohli