Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@katka14 ani repik nepomohol? 🙄 ...a ten puder,neskusala si? ...ja mam tie vyrazky,davam si repik a puder,vyrazky sice su,ale su trochu zasusene a okolo vyrazok uz nie je cervene...mam pocit,ze ten puder mi je lepsi...🤷♀️
O mastnych a ciernych trickach ani nehovor...🙄 ...tak neviem,asi by ti mali dat pauzu,aby to nebolo este horsie 😔
@modrymotyl8 no, ja myslim, ze by nebolo od veci ziadat tu magneticku... S mojimi nie najlepsimi skusenostami, by som to radila. Mozno zbytocne panikarim, ale mne sa vzdy vyplatilo /ked telo cosi naznacovalo/, ziadat a ziadat a ziadat - teda vysetrenia. Asi som aj lekarom sla na nervy, no potom uznali, ze to neboli somariny a mozno by som tu uz davno nebola, keby som niektore naznaky podcenovala. Teda prepac, tymto som Ta nijako nechcela vystrasit! Neviem, ako sa prejavuje mykoza, ale viem, ako rozne sa vie ohlasit nadorove ochorenie. V kazdom pripade drzim palce, nech je to len "plany poplach"
@victory1 ahoj. To ma mrzi ze ta to boli. Mna tany po operacii bolia pri zmene pocasia a este furt neviem spat na boku. Bola som dnes na kontrole u primarky radio tak mam 2 dni pauzu od ožiarov a v stredu zasa na kontrolu. Takze tu asi stvrdnem o par dni dlhsie. A to mi zostali 3ožiare. Mohla som mat svaty pokoj ... ale asi spalenu kožu. Ale tu uz asi mam. Uz sa mi osupala pod pazuchou. Mozno som mala aj pudrovat. Bohvie. Tak repikujem a mastičkujem.
@katka14 🙄 chuda...ale zas lepsie,ked budes mat pauzu,baby mavaju aj pluzgiere a to sa este horsie hoji...ale zas chapem ta,tri oziare pred tebou a musis mat pauzu a este si aj v nemocke 😢
Tazko povedat,co je lepsie...ja si pazuchu a ruku natieram radiocare a len tie vyrazky sa snazim zasusit repikom a pudrom...a po terapii mam kupeny lubovnikovy olej,to mi jedna tiez pacientka odporucila...🤷♀️
@ira25 nieee Irenka, aj v lekarni v pohode kupis - aj viacero druhov, aj v hocktorej lekarni.... https://www.benulekaren.sk/vyhladavanie?q=lubov...
Baby aj vy mate take problemy pri odbere krvi? Mna dnes rano 4x pichla a aj tak neodobrala dost ☹
Ahojte. Dnes kontrola u koznej. Dostala som hypermangan na obklady a Ialungen plus natierat. Som zvedava na zajtrajsiu kontrolu na radio. Zišla mi už koza pod pazuchou a je ružova. Uvidim ci stopnu uplne oziare ale ako dalej ???
dievcence poznate niektora horke mandlove jadierka alebo produkty z nich?

@victory1 no zatim nič moc. Mam to cele cervene. Radiocare bol asi lepši. Vsetky tricka zamastene a nemam pocit ze je to lepsie. Zajtra mam kontrolu tak uvidim co mi povie primarka. Inak ja som mohla mastit az po oziari lebo nikdy neviem kedy mam oziar. Raz je o 7 rano inokedy o 15. A dozviem za cas tesne prred nastupom