icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

ira25
25. aug 2020

@cejuska poznám ,ale produkty z nich nie

victory1
25. aug 2020
victory1
25. aug 2020

@ira25 vyraba Greenlike s.r.o., Vrable,stal 7,30 eor....

victory1
25. aug 2020

@ira25 a v zlozeni sa nic nepise o hormonoch...🤷‍♀️ ..odfotim ti aj to

victory1
25. aug 2020
ira25
25. aug 2020

@victory1 ďakujem,vraj na popáleniny a lympaticke uzliny je naj!

ira25
25. aug 2020

Mám nový poznatok z Tamoxifenu, rastú mi chĺpky okolo bradavky, takže bude zo mňa chlap? Chĺpky na brade,nad perou....uf a to ja som mala vždy chĺpky na nohách aj ruky ale na prsníkoch?Takze zarastam a budem sa holiť och.

ira25
25. aug 2020

Ahoj Zuzka,ako kontrola ok? Ešte sa neprestahovali však?

ira25
25. aug 2020

@victory1 inak v Pribete mám rodinu ,sesternicu a bratanca.

katka14
25. aug 2020

@victory1 jaaaj no mozno hej len ci sa mi to za 10 dni zahoji? A potom zasa do nemocky? Len ci ma dovtedy prepustia? Jaaaj ja uz som sa videla cely september doma vegetit. A nemozu aj zrusit 3 oziare? Ved to neni moc

zuzap33
25. aug 2020

@ira25 kontrola ok. Zatiaľ nemám tamoxifen, len reseligo. A čo sa týka tých chĺpkov ja som po chemo začala tiež dosť zarastat. Normálne na lícach, na krku. O rukách a iných miestach ani nehovorím. Kúpila som si epilátor

ira25
25. aug 2020

@zuzap33 ale nechápem aj na ožarovanom prsníku rastu chĺpky.
Ok a epilator je aj na tvár.
Super ďalšia kontrola ok,tak nech to tak ostane navždy

victory1
25. aug 2020

@ira25 a lymfaticke uzliny,teda tu jazvu tym je dobre natierat,ci ako?

victory1
25. aug 2020

@ira25 mne rastlo zopar chlpkov okolo bradaviek aj predtym...aktualne ma zarazilo asi 10 chlpkov na stehnach,co som nemala...🤦‍♀️ ..bude nas viac chlapov 🤷‍♀️

victory1
25. aug 2020

@ira25 fakt? ...ja tu nikoho nepoznam,len z videnia susedov...to mam prenajate od Lariky,tuto z diskusie...strasny poklad je to 😍 ...moc mi to pomohlo...

victory1
25. aug 2020

@katka14 tak to netusim...mozno mozu..nie kazda ma 25 oziarov...🤷‍♀️

ira25
25. aug 2020

@victory1 jasné viem to len tak so spomenula,ja som ich videla ako malé deti už by som ich nepoznala a posledné som bola u nich keď ešte žil strýko najlepší akeho som mala .

zuzap33
25. aug 2020

@victory1, no mala by si vidiet moje stehna ... ako chlap, aj brucho. No co uz. Dost ma to ale depta

ira25
25. aug 2020

@victory1 no a vraj ožiare zničia všetko,tak u mňa navodilo rast chĺpkov,tak sa idem poobzerať po tvarovom epilatore

victory1
25. aug 2020

@zuzap33
@ira25 no super 🙄 mam sa na co tesit...

ira25
25. aug 2020

@victory1 píšu,že na jazvu, zápaly ,popalenie a aj rakovinu lypatickych uzlín,tak preventívne prečo nie

zuzap33
25. aug 2020

@ira25 lieky znizuju hladinu hormonov, to je preto, nie z oziarov. Uz som sa pytala minule, ze preco tak chlpatiem aj na tvari

ira25
25. aug 2020

@zuzap33 jasné však som prvotné napísala,že nový poznatok z Tamoxifenu a toze ožiare zničia aj potné žľazy ,tak divné že aj tam vyhupol chlpok .

victory1
25. aug 2020

@ira25 mne to jedna pani odporucala este pred oziarmi,ona sa velmi popalila cajom a o tyzden skoro nic...kupila som ho a raz natrela,ale na vyrazky nie je dobry,to treba vysusit..Ale po oziaroch budem tym prsnik aj jazvu natierat..vdaka za pozitivnu recenziu..

victory1
25. aug 2020

Najnovsie mam po oziari strasnu zimnicu,aj 3 hodiny sa neviem zohriat...este 6 musim vydrzat...🙄 ...a vcera zas tetanicky zachvat,ale slabsi,dychala som,ako si mi radila..uz mam aj vapnik aj D3..
@ira25

ira25
25. aug 2020

@victory1 no tak už to dáš a neboj nemusíš mať rovnaké potiaze s chlpkami, však každý reaguje inak.
A vieš chĺpky to je to najmenej tie sa dajú odstrániť,no rakovina je iný oriešok na to epilator nestačí,tak sa tešme,že nateraz sme ju porazili a nech to zostane už dokonca života 🙏🙏🙏

maruskahurnanska
25. aug 2020

@ira25 lubov.olej si mozete vyrobit aj doma. Potrebujete z lekarne cisty olivovy olej a kvety lubovnika. Kvety nechajte luhovat v oleji 14 dni na parapete, kde svieti slnko. Pustia cervenu farbu do oleja. Potom ich precedte a mate ľubovnikovy olej. Ale pozor, silne koncentrovany moze nechavat skvrny na obleceni.

ira25
25. aug 2020

@maruskahurnanska ďakujem viem o tom , lenže je už neskoro ak až o rok, však nenadarmo sa mu hovorí jansky olej

lula94
25. aug 2020

@maruskahurnanska to je pekné. No nie pre každého. Hlavne ak niekto užíva Tamoxifen.

ira25
25. aug 2020

@lula94 vieš keď to tak študujem už pomaly k vôli estrogénov by so nemohla nič.....nesmiem jablká, čerešne,maliny, hrušky ríbezle pšeničnú ani celozrnnú múku,cviklu,zelenú fazuľku mlieko a mliecne výrobky,zemiaky a to len málo som vymenovala...no veľa mi už nezostáva čo jesť a piť a tak mám dojem,že estrogén je všade a tak ak " žeriem" Tamoxifen tak nech si robí svoju prácu a ja si z každého dám.