Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Mám nový poznatok z Tamoxifenu, rastú mi chĺpky okolo bradavky, takže bude zo mňa chlap? Chĺpky na brade,nad perou....uf a to ja som mala vždy chĺpky na nohách aj ruky ale na prsníkoch?Takze zarastam a budem sa holiť och.
Ahoj Zuzka,ako kontrola ok? Ešte sa neprestahovali však?
@victory1 no tak už to dáš a neboj nemusíš mať rovnaké potiaze s chlpkami, však každý reaguje inak.
A vieš chĺpky to je to najmenej tie sa dajú odstrániť,no rakovina je iný oriešok na to epilator nestačí,tak sa tešme,že nateraz sme ju porazili a nech to zostane už dokonca života 🙏🙏🙏
@ira25 lubov.olej si mozete vyrobit aj doma. Potrebujete z lekarne cisty olivovy olej a kvety lubovnika. Kvety nechajte luhovat v oleji 14 dni na parapete, kde svieti slnko. Pustia cervenu farbu do oleja. Potom ich precedte a mate ľubovnikovy olej. Ale pozor, silne koncentrovany moze nechavat skvrny na obleceni.
@maruskahurnanska ďakujem viem o tom , lenže je už neskoro ak až o rok, však nenadarmo sa mu hovorí jansky olej
@maruskahurnanska to je pekné. No nie pre každého. Hlavne ak niekto užíva Tamoxifen.
@lula94 vieš keď to tak študujem už pomaly k vôli estrogénov by so nemohla nič.....nesmiem jablká, čerešne,maliny, hrušky ríbezle pšeničnú ani celozrnnú múku,cviklu,zelenú fazuľku mlieko a mliecne výrobky,zemiaky a to len málo som vymenovala...no veľa mi už nezostáva čo jesť a piť a tak mám dojem,že estrogén je všade a tak ak " žeriem" Tamoxifen tak nech si robí svoju prácu a ja si z každého dám.

@cejuska poznám ,ale produkty z nich nie