Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@tanicka2311 ešte len 4 mesiace...
@ira25 a to,co pises k tym potravinam,co obsahuju estrogen,ma uplnu logiku. Lebo ked si jablka,zemiaky,celozrnnu muku a vsetko ostatne jedla aj predtym,tak si mala urcitu hladinu estrogenov. Teraz,ak jes presne tak ako predtym a +Tamoxifen,zakonite ti musi hladinu estrogenov znizovat 🤷♀️
Mna skor s*re,ze mi onko povedal,ze tukove tkanivo produkuje estrogen a nesmiem pribrat...a ja som uz ako delo odkedy som jem Zitazonium...🙄🤦♀️
@victory1 povedala onko pravdu u mňa v menopauze už vaječníky netvoria estrogény už sa mi tvoria v prsníkoch a aj samo telo si vyrába estrogény..
Ale však ovocie a zelenina je zdravá a lepšie ako synteticke vitamíny a to fakt je estrogén takmer vo všetkom....no ešte v brokolici nie,ale to na štítnu tiež nemôžem....môžem mrkvu ale zase sú tam estrogény.
Jediné čo som prehodnotila sú plasty a ostatné neriešim,však sa neprezieram,tak prečo nejesť všetko jedine sóju ako povedala onko nemôžme v každej podobe.
@victory1 vieš čo už nesledujem,lebo by mi z toho preskočilo, napríklad dnes spm zavarala slivky a veru som aj dosť pri tom ich zjedla a tiež obsahujú estrogény... este slivkový koláč s posýpkou no ako hovorím už by som pomaly nič nejedla a teraz keď je dostatok čerstvého ovocia no nedaj si😊
@victory1
@ira25
tiez si myslim, ze treba zit co najnormalnejsie. Ved keby clovek vsetko, vsetucko sledoval, so moze jest a co nie, co ma robit a co neradia ap., tak skonci na psychiatrii, prinajlepsom nebude mat zo zostavajucich rokov zivota nic pozitivne a radostne. A k comu uz taky zivot, aj ked by bol dlhsi?! 😔
Ako vás zakreslovali pri ct pred oziarmi? Fixkou alebo aj tetovali bodku ihlou?
@tmarky1mna fixkou urobili krížiky a potom dr.mi do prostriedku urobila tetovaciu bodku injekciou.....tak okrem spáleného prsníka mám aj pamiatku....tri tetovacie bodky
@zuzap33 však s tým počítam,že to tak zostane a na rádio dr.povedala,že bude tmavší.....už to neriešim, skôr ma desí kedy sa mi to vráti.
Aj tebe primárka povedala aby si sa nezamýšľala,že kedy sa ti to vráti o mesiace o päť a či desať rokov?Takto mi to na komisií na tvrdo povedala...no nepovzbudila má na začiatok.
Takže oni až bars dobre vedia,že sa to vráti,len u každého inak a tak ono sa to až tak vytesniť z mysle nedá.
Zuzka a akú liečbu dostala, keďže ožiare sa už vraj nedávajú,aj keď tuším Katka mala.
Inak onko dr.sa pozastavila na kontrole že stále rovnako spálený prsník,ale že jedna jej pacientka mala takto spálený prsník rok a pol, takže uvidím ako to bude ,ale aspoň prsník už nie je tak naliaty
@zuzap33 Joj Zuzi,ty si tak pozitívna žena,z teba vyžaruje taká pohoda,tak sa to tebe nevrati,len negatívnym ako som ja zrejme ale dúfam že nie🙏Ja niekedy som úplne v pohode a potom prídu také dni že hotovo a kašlem na domácnosť ani von nejdem a pritom susedky mi hovoria,ako to dobre znášas ja na tvojom mieste som na psychiatrii už bola....áno nedám to na sebe vedieť,usmievam sa však život ide ďalej a ako sa hovorí môže byť aj horšie.
Ale do kelu však na niečo umrieť musím však tu nezostanem na veky.
Ale ešte sa nechystám.🙏
Ale porazili mnohí túto pliagu,tak prečo nie my dievčatá.!?👍
@katka14 Katka dúfam , že ty nebudeš tak dlho bojovať s popaleninou ako ja ... štyri mesiace je dosť si myslím.
Fakt by ma zaujímalo čím to je,že niekto ako ty a ja máme popáleniny a niekto ani keby neozarovali.
Ale musíš mať to hrozné, keď ti zvyšné tri ožiare nedali... chválabohu inak kto vie ako by si ich zvládla.
Asi si tiež bledej položky,lebo silné ožiare ti nedali.
Ono v domacom prostredí pôjde hojenie lepšie už len to, že to máš za sebou.
Tak sa drž.❤️

@ira25 a ako dlho užívaš tamoxifen?