Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Tak dnes po oziari aj kontrola,krv v poriadku 🙏 ...ale po vcerajsku prsnik cerveny,dostala som panthenovy spay a kortikoidovu mast,mam si natierat aj tie vyrazky,ze to je isto reakcia na oziare. Bola tam dnes doktorka,nie primar,ta je ustretovejsia,tak som sa vselico aj povypytovala. Aj na tie potraviny..povedala,ze to by clovek nic nemohol jest,ze ona by vylucila len soju. A B12 vraj pacient nemoze,len ked ma ochorenie v aktivnej faze,po operacii v pohode 🤷♀️ /pytala som sa kvoli Milgame N/.
No,ale co ma rozladilo,ona,je presvedcena,ze tie tetanicke zachvaty sposobuju hormony,nie oziare..🙄 ...a na tamoxifen si vraj clovek zvyka 4-5 mesiacov...🤷♀️🤦♀️
https://www.healthline.com/nutrition/foods-with... to len narýchlo co som našla.
@victory1 tak som si dala námahu a vyhľadala som ...predsa brala som ho ešte v roku 2018 Najskor som brala milgamu,ale som sa sťažovala neurologické,že z neho priberám a tak mi odporučala druhé béčka,že tam nie je B 12 z ktorého sa priberá.
Takže tu ti posielam:
Revitanerv strong a brala som 1x1
Dievčatá mám Tamoxifen ešte na jeden deň a moja onko v piatky nerobí, takže ak obvodná nebude môcť predpísať čo sa stane ak dva dni ho nebudem užívať?
Dievčatá ešte je stále výpadok Tamoxifenu?
Som tu nová, po chemo mam absolvovať ožiare v VOU v Košiciach...asi 15x. Ako je to tam s hospitalizáýciou, do KE mam 100km, takže denne 200km absolvovať...to naozaj nechcem...

@ira25 ďakujem za povzbudenie. No snad nie 4 mesiace. Mam tam flak o proemere cca 5 cm štipe to ako sviňa. Ja mam bledu pokozku a pri opalovani počas mojej mladosti mi vždy zhorela ked som si nedala bacha. Akurat teraz je to na takom blbom mieste a zle sa to hoji lebo je to v zhybe pod pazuchou ☹