Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@ira25 Irenka, na tej chirurgii som bola prave dnes naobed. Nuz, urobene rychlo, umrtvene, neboleloo nic, zatial ani nic necitim, vlastne ani plece a pol hrudnika necitim 😅. Ale chirurg mracil celo, ze to som neprisla za 5 minut 12, ale 12 aj 5 minut 😒, tak dufam... kedze to bol plasticky chirurg, co mi doporucila kozna lekarka, nechala som tam 125€ a v piatok mam prist na kontrolu, ci sa nezapalilo, lebo musel zobrat vsetko aj so sirsim okolim. Takze budem sa asi modlit, hoci som ateista 🙈🙊... co uz. Histologia bude vraj za 2-3 tyzdne.
Na kontrolu u onkologicky som bola zaciatkom mesiaca, vsetko OK a ak bude histologia z tohto zakroku negativna, vraj sa do februara nemusime vidiet. Mam moju doktorku rada, ale este radsej by som tam tych 5 mesiacov nesla 😂
@victory1 no možno som nesprávne robila obklady z repika...aj kamoška odporúčala, že jej repík pomohol...inak ja pudrovala ostošesť,joj čo ja už všetko na prsníku vyskúšala,teraz už len domáca nechtikova masticka.
Fakt neviem kde mam okuliare,či som ich nenechala na návšteve,tak tukám do mobilu po pamäti,ale aj keby som ich mala,mobil si tam dopíše čo chce.
Hneď z rána keď som išla robiť raňajky,tak otvorím ladnicku a čo vidím moje stratené okuliare...no že by aj toto spôsoboval Tamoxifen?🤣
@jankastraza ahoj jani. Bola som vcera na radio kontrole tam vsetko ok. 3 hodiny som sedela na gynde ale konecne ma vzala a vsetko pekne vysvetlila. Zoberu vajecniky vajickovody aj maternicu. Buduci tyzden idem na predoperacne interne potom anesteziologicke a na covid test. Po tychto vysetreniach mi da termin opky. Takze to vyzera ze na konci oktobra by som mala mat vsetko hotove. Mala som mat kontrolu aj u onkologa ale nestihla som ho tak mi dali termin az na november
@victory1 ahojky,nap[isem ti spravu,ok? ❤
@katka14 ahoj Katka, som rada,ze kontrola ok a chcem sa opytat,preco ti chcu zobrat aj maternicu? aky dovod dala? to nie je potrebne pri brca..
@jankastraza nie je potrebne. Ale inak by ju museli viac sledovat a naco mi bude? V prechode uz som a vsetky dosledky mi pekne doktorka vysvetlila.
@katka14 ty chodis k tomu Bellovi ak sa nemylim,ze?...budes k nemu chodit ako k onkologovi,ci nie? ...ja mam 15.10.kontrolu,tak uvidim,ci bude taky idiot ako naposledy 🤷♀️
Inak sestricku ma dolamanu,chudacku...a neviem,ci ju niekto zastupuje,ked ju mal na materskej,robil len sam 🤦♀️
@jankastraza anooo..budem hladat 😉
@ira25 babka mi zomrela na rakovinu maternice. Ani som ju nepoznala. Nebudem nic riskovat. Takto by som nad tym furt rozmyslala a banovala ze mala ist von. Tak radsej nech ide von. Aj kozu na prsnikoch som si mohla nechat. Ale bala som sa. Teraz to mozno aj lutujem lebo rozmyslam o rekonstrukcii aj ked neviem ci to je nutne ???
Ahojte zeny.Tak ja si uz lezim v nemocnici ,zajtra operacia.Prsia prec a vlozia silikony.Akurat dnes som sa dozvedela,ze to aj bradavky zoberu.A po nejakom case sa dorobia.Ta nech ich beru.Zajtra sa ozvem,ked budem moct.

@mk22 ja mam uz 3 tyzdne po a som unavena. Mne sa pokozka tiez zhorsila az po oziaroch,asi tyzden potom...skusala som vsetko mozne,ale najlepsie zabrali repikove obklady a linola radio derm..teraz uz mam novu jemnu kozu, citlivu asi aj na pohlad 🙄