Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@sabova3 Janka drzim Ti palce!!! ❤
@katka14 Ahoj.mne tiez vzali aj maternicu
Mne to doktorka vysvetlila tak,xe maternica je spojena s vajecnikmi,a ked odpoja vajecniky,takze nikdy to nie je na sto oercent,ze na tej maternici nieco neostalo.mozno to pisem debilne,tak som to pochopila,preto beru aj maternicu,aby to tam nebuchlo.
@katka14 ja viem,ze ho chvalia....🙄 ...tvari sa ako najvacsi odbornik na prsniky 🤷♀️ ale ako moj otec hovori...chovanie masiarskeho psa 🤦♀️ ....no,mna z OUSA odporucali do TN na oziare,z TN som usla do Povazskej Bystrice,lebo som chcela odporufanie pre Komarno na oziare...tak teraz zvqzujem Bellu alebo onkologa v PB....ale asi dam Bellovíbeste sancu 🤷♀️
Myslela som,se sa neda mat dvoch,ze by to poistovja im nepreplatila..ale spolupacientka mi tvrdila,ze je to mozne 🤷♀️
Ahojre.tak a jecto za mnou.nemam okuluare,su odo mna meter,tak len na noch pozeram a poriadne nevidim,co pisr.ale som ok,prsia stlacene v obveze,ani dychat poriadne sa neda.a bolu to jak fras.zatial tolko
@sabova3 ja sa presne tej bolesti bojím lebo som počula že to bolí velmi po opke. Potom ked už budeš môcť napíš prosím ťa dokedy to tak velmi bolelo. Ďakujem
@tanicka2311 Ahoj.No bcera to bolelo dost,a najviac to boli,ked sa musis postavit z postele.vcera som len lezala,a dnes uz vstavam.och,ale verim,ze kazdym dnom to bude lepsie
.dnes ma doktorka previazala,ani som sa nechcela pozriet,ale nedalo mi.No zatial ziadna slava,je to hlavne tym,ze tam nue su bradavky a cele su nejak male
.mozno casom sa to upravi.
@sabova3 pocula som, ze to neraz byva, ta zvysena teplota, ale o den-dva by uz malo byt dobre. Predsa len telo reaguje na cudzi predmet do neho vlozeny... Ja som bola na malom chirurgickom zakroku v pondelok a spominala som, ze po mastektomii prsnika som nemala absolutne ziadne bolesti /prislo mi to divne/ a ten chirurg vravel, ze to malokedy sprevadzaju bolesti, zato implantaty, to ze zo zaciatku boli hodne. Tak uz len vydrzat 👍. Ako mo otec hovorieval - kto sa dal na vojnu, musi bojovat... 😉

@katka14 ok, lenže keďže máme sebe už tu rakovinu tak tá sviňa si vždy nájde miesto kde sa usalasi a u mňa pri Tamoxifene to hrozí,lebo v pribalovom letáčiku píšu,že spôsobuje rakovinu vaječníkov a maternice,no a moja mamina zomrela na rakovinu maternicu,tak ak by som takto rozmýšľala išla by som dať všetko von,no nezabránila by som aby sa rakovina nezahrizla do kostí pľúc pečene moč.mechura