Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte zeny.Tak dnes konecne domov.Taka som stastna,ze uz to mam za sebou.Stihla som to len tak tak,lebo uz rusia planovane operacie,presne tu v kosiciach,kde lezim.No co sa tyka vysledku,je to take divne ,lebo mne ich riadne zmensili,no musim si zvyknut.A ja si zvyknem,len nech sa to pekne hoji.
@tanicka2311 ahoj, no ja kvoli tymto bolestiach a moznym komplikaciam nechcem nic, uz som sa zmierila s tym byt flat,je to moje osobne rozhodnutie, zial som velmi stihlunka a imlantaty v tele nechcem za ziadnu cenu a komplikacie s tym spojene plus regeneracia a operacie navyse, kedze som stihlunka a nemam ziadny tuk na tele,nemozu mi urobit prsia z vlastneho tuku,ale ja som spokojna a je mi uplne jedno,kto si o tom co mysli,cudzi ludia nevedia.,len moji najblizsi,nosim vypchavky v podprde,takze mozem normal nosit pekne oblecko ako kedysi... Kazda sme ina
@sabova3 Jani tesim sa,ze to mas za sebou! ❤
@jankastraza Máš pravdu Janulka 👍👍👍
@hracka123 ❤
@katenka2 ake D prosím ťa užívaš? Ktoré je dobré?
@tanicka2311 ja užívam 2500 od puori
@victory1 tak čo si ďalej zistila?
Tu píšu opak čo povedal Bukovský
www.nutraceutica.sk
chlorellu a zeleny jacmen mozeme?
@ira25 skusim aj ja, lebo mam stale nizsi hemoglobin, posledny mesiac uz len okolo 75-80 a to uz zacinam citit, ze som velmi unavena. Este okolo som tych 90 som bola v pohode 🙂 Po kazdej chemo mi dava rovno transfuziu, dnes dokonca mi dal rovno aj na stvrtok. A citam, ze jacmen s chlorelou ho vedia pekne zvysit. Lebo ja uz dlhodobejsie beriem na ten hgb vsetko mozne (stava cvikla, spenat, melasa, susene marhule, zihlava, len ta sa nemoze dlhodobo), ale nejak to s tou chemo nestiha posobit
@tanicka2311 Tanicka, uzivam momentne toto https://www.namaximum.sk/kategoria/vitaminy-min... a striedam s https://www.namaximum.sk/kategoria/tablety/vapn... a tie pripravky vo forme citratu, alebo chelatu - napr. u magnezia.
Prave teraz tento konkretny vypredany, ale s touto firmou /nechcem robit reklamu, boze chran!, nikdy som sama nemyslela, ze budem nakupovat a chvalit v podstate fitnes e-shop/, ale fakt som spokojna. Prijatelne ceny, bleskove dodanie, velmi seriozne jednanie a vraj i kvalita fajn. Kupujeme tu i Zinok, Selen, Magnezium a ak nemaju kombinaciu D3+K2, tak kupim solo D3 a solo K2 a uzivam spolu. Som nastudovala, ze ten K2 je velmi uzitocne uzivat s D-ckom, lebo sposobuje vstrebavanie tam, kde je potrebne. Treba vyskusat...ceny su myslim, tiez fajn.
@katenka2 ďakujem 🙂
@ira25 dalej som nezistila nic,chemicky vzorec akurat...v roznych clankoch popisuju aka je alfa lipoova kyselina super,dokonca som citala,ze pomoze s trasenim a trpnutim koncatin...takze som dospela k vlastnemu nazoru,ze kedze sa tato kyselina bezne nachadza v mase a Buko je vege,tak ma s nou problem...🤦♀️😉 .takze uzivam 🤷♀️ ...zatial 3 tbl.
Uz mam ja tu aroniu...baby mna z nej boli zaludok,aj blivno mi je,ked ju vypijem. A to ju aj riedim vodou...skusala po aj po jedle,aj pred...🤷♀️ ako ju vy pijete? Sxniecim mix,ci len s vodou?

@jankastraza aj ja som po mastektomii. Ani ja som nemala bolesti. Len tej plastiky sa bojím. Ja by som tiež radšej ž vlastného tkaniva ako niečo umelé mať v tele. Len to hojenie potom....