icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
15. okt 2020

@katenka2 ahoj moja to ma mrzí🙏čo ešte budeš mať žienka silná🤔

helga9
15. okt 2020

@katenka2 myslim že môžeš byt pokojná? Tak by som to nazvala? Býva len lokálne ak dobre vybrali mala by si byt v pohode toto je typ ktorý nerobí mts

katenka2
15. okt 2020

@helga9 áno, ďakujem 🤗, už som si niečo o tom naštudovala. Ale i tak mi kázali hlásiť to svojej onkologičke a hlavne sledovať, či sa opäť nezačne niečo ďalšie tvoriť . Úprimne, som z toho už zunovaná, je dosť aj iných veci, čo treba riešiť. Ako sa hovorí, nejako bolo, nejako bude 🙄🤔....

helga9
16. okt 2020

@katenka2 toto je sarkazmus ale toto je dobrá rakovina čo nezabíja ale často sa vracia. Ten herec Hugh Jackam to mal už viackrát a tuším aj náš ex prezident Kiska. Odporúča sa vyvarovať slnku hlavne tvar krk a dekolt používam krém s vysokým faktorom klobúk a tak

lula94
16. okt 2020

Prosím je tu ešte pani ktorá tu písala že robí onko prosím? Veľmi by som sa potrebovala niečo opýtať. Ďakujem

lula94
16. okt 2020

Nikde sa totiž nemôžem dopátrať ako je to s vilcacorou a hormonálnou liečbou. Jedny píšu tak, druhí inak.

ninaelizabeth
16. okt 2020

Katenka2 moc ma to mrzi, ze stale vas zasiahne nejaka negativna sprava. Ale verim ze toto zvladnete lavou zadnou, vzhladom nato cim ste si prešli. Uz bude vsetko len dobre. 🙂 Musi byt 🙂 len ma zaujima, ze ked sa vam to viac krat vratilo, stale to malo tie iste parametre? Myslim hormonalne, her 2. A agresivitu? Ci pri koznych veciach sa tieto parametre neriesia? Drzim vam aj ostanym zienkam strasne palce

zuzap33
17. okt 2020

Baby, ja som mala stres... Syn dostal naraz vysoké horúčky a kaslal, normálne sme boli na teste COVID-19. Pred chvíľou sme sa dozvedeli výsledky, je negatívny. To teraz už počas každej teploty, nádche budeme sa budeme testovať a lietať k dr?

janaooo
17. okt 2020

https://www.facebook.com/RichardSulik/posts/344...
@zuzap33 na dusicky nas chcu celoplosne testovat

zuzap33
17. okt 2020

@janaooo viem, myslím že je to dobre. Ja som negatívny test s mužom oslávila so stamperlikom domácej 52. Na dezinfekciu

janaooo
17. okt 2020

@zuzap33 dobre si spravila ;)
A uplne chapem ten stres. Moj muz je teraz prechladnuty a clovek sa nevyhne myslienkam ci to nie je nahodou covid.

katka14
18. okt 2020

@janaooo ja sa toho testovania plosneho aj bojim. Ved co ked sa prave tam nakazim ??? Ja idem v stredu pred opkou na test. Snad to bude ok !!!

katenka2
18. okt 2020

@katka14 Kati, veď ked ťa teraz otestuju, tak nie je dôvod, aby si o pár dni šla znova

katka14
18. okt 2020

@katenka2 no neviem. Nie som si ista ci ti co uz raz boli testovani nepojdu znova. Podla mna pojdu vsetci. Ale neviem to isto. Len je to moj nazor

barunka_1
19. okt 2020

@victory1 ahoj, aj mne tak povedala gynda...kazdeho pol roka kontrola a operacia vajecnikov...

l1plienka
20. okt 2020

Dievčatá,prosim vás,ako je to s tymi “injekciami na zastavenie vaječníkov”? Ja som po chemo,teraz začínam brat tamoxifen a onkolog mi povedal,že počkáme na genetiku,ale že zatial mi tieto injekcie dávať nebude,že som este relat mladá,tak som naklusala za gyndosom a ten mi povedal to iste. Ako to vlastne je?

zuzap33
20. okt 2020

@l1plienka ja ich tiež dostávam. Práve pred chvíľou som ju dostala. Jedna do brucha každých 28 dní.

l1plienka
20. okt 2020

@zuzap33 viem,že niektoré ste písali,že ste dostavali,iné nie,vobec tomu nerozumiem

zuzap33
20. okt 2020

@l1plienka neviem. Je to hormónalna liečba pri rakovine prsníka. Ja tamoxifen zatiaľ neberiem, injekcie od marca. Mám ich mať dva roky. Gynekológ mi povedal, že je to v poriadku. Menzes nemám. Nepatram prečo, jednoducho tak mi dali.

tanicka2311
20. okt 2020

@l1plienka aj ja dostávam také injekcie na dva roky a tamoxifen užívam tiež. Mne povedala moja onkologička že ma musí úplne odstaviť od menzesu a rýchlo
kedže to bol hormonálne aktívny nádor. Hned po prvej nemám menzes. Mám 43 rokov

katka14
24. okt 2020

Dievcence ahojte. Hlasim sa z OUSA. Mam po opke, mam sa fajn oddychyjem. Ale musim tu este ostat do stvrtku. Take su postupy. Esle mam 1 vyvod

katka14
24. okt 2020

Zabudla som to hlavne. Vajecniky i matrnica su fuč

jankastraza
24. okt 2020

@katka14 cau Katka, tesim sa,ze uz to mas za sebou, prajem ti ,aby si bola co najskor fit kazdym dnom lepsie a lepsie a ideme dalej!!!

katka14
24. okt 2020

@jankastraza diky moc Jani. Snad je to posledna opka na dlhoooooo..... uz by som mala rada pokoj

katka14
24. okt 2020

A pripajam moje stratate haro

l1plienka
24. okt 2020

@katka14 haro je mega štýlové 😘 Držím palce,nech si uz fit

sabova3
24. okt 2020

@katka14 Tak hlavne skoré uzdravenie prajem.

katka14
24. okt 2020

Diky dievcata. Budem sa snažiť 😀

adrika762
24. okt 2020

Ahojte, už je dostať Tamoxifen? lebo bol nedostupný a mal byť od 5.10. 🙂

sudkynajudy
24. okt 2020

@adrika762 ahoj ja som zohnala 9.10, skús zavolať do lekárne, ja som ich obvolala minimálne 20 🙂