Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@sudkynajudy dakujem pekne
@adrika762 tak to kukam 😳mne lekárnička sama povedala,že uz je od 12.10 opäť dostupný. A je pravda,že onkolog mi sám povedal,že bol výpadok a nevie či uz opäť je. Ale toto som riešila v lekárni,sama mi povedala,že tamoxifen (ja mam 10 mi) nie je problém,že horsie bude s tou injekciou na blokáciu vaječníkov
dievcence pozerali ste dnes damsky klub? co je cyklibova liecba? neviem ci som dobre pocula.. cca 44 minuta https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14057/2470...
@cejuska zachytila som tuto pani keď išla s týmto do telky že proste jej poisťovňa nechce ten liek preplatiť. Veľmi smutne u nás fakt a bohužiaľ nie je jediná ktorá toto zažíva o dvoch ženách viem ktoré pokial sa handrkovali s poisťovňami o schválenie liečby tak bohužiaľ umreli. Kto má tu moc podpísať sa pod to že ty budeš žiť a ty nie. Skurveny systém a o čo zas ide? Business.
Ja som vcera vybrala v lekarni Zitazonium 20 (Tamoxifen nemali)..
Dievcence, ktore uz beriete hormonalnu liecbu (ja zacinam teraz) - mam na vas otazocku.. Podla coho sa urcuje, kto bude ma 20 alebo 10? Tiez co mate 10, beriete rano / vecer, alebo zoberiete 2x10 naraz? A zasa tie, co mate 20, beriete to naraz, alebo si ju rozdelite na polovicu a beriete rano / vecer? Je v tom nejaky rozdiel?
Baby mam otazku. Mozno trosku odobnu. Idete na celoplosne testovanie covid?
@katka14 ja stale rozmyslam 😒. Rodina do mna husti, nikam nechod, nakup ti donesieme, je to fakt riziko. Na druhej strane, 73 rocneho hodne rizikoveho manzela doma uz takto slak-triafa, neudrzim ho tu do 15.11. a to dusno zo staleho vadenia sa a uplne zbytocneho vysvetlovania...😢
@katka14 ja áno. Keďže som sa už vrátila do práce musím 😀
@bubo780 ja beriem 10 mg ráno a 10 mg večer.
@katka14
@katenka2 zevraj onkologicky pacienti nemusia na testovanie
https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/2011362_nad...
citujem z clanku - Minister naďalej neodporúča testovanie ľuďom nad 65 rokov, onkologickým pacientom či ľuďom s autizmom. Seniori však budú musieť ostať v domácej karanténe 10 dní.
ja som to tak pochopila ze onko memusia ist na testovanie a ani potom byt v karantene.. ved kebyze nejdes na testovanie a mas byt v karatnene aka je to vynimka?
@cejuska ja som to vcera riešila v práci - odpoved bola takáto: ak nechcem byt 10 dni v karanténe,ak chcem,aby mi dieťa chodilo do škôlky - na testovanie ísť musim. Takze,ak chodíš do prace,nikoho nezaujíma či si onko,či nie. Účtovnícka mi ukazovala usmernenia a odvolania na paragrafy 😳Taktiež som vcera volala s primárom onkológom a on sám vravel,že je to celé postavené na hlavu,pretože nie je vyšpecifikovane, akí onko pacienti - ti,čo sú v aktívnej liečbe? Ti,čo sú rok,päť rokov po liečbe? Kto zadefinuje,ktorí onko majú ísť a ktorí nie?!
Kočky pozrite si uznesenie vlady z 28.10.,bod 15,nejde mi to oridat,ale onko pacienti maju vynimku zo zakazu vychadzanie...cize do prace,z prace s dispenzarnou kartickou,policajsti to isto nebudu skumat,myslim ochorenie.
Problem moze byt len so zamestnavatelmi,aby to akceptovali...
Caute baby boli ste sa dať otestovať? My boli celá rodina a sme neg
Ahojte. No i my s manzelom sme boli. Ja neg on pozit. Na paradu ... 😥

@katka14 prajem skoré uzdravenie