icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

zuzap33
24. nov 2020

@katenka2 ďakujem už som doma a výsledky ešte neviem. Budú vraj do dvoch týždňov

katenka2
24. nov 2020

@zuzap33 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️❤️🤷

helga9
24. nov 2020

@zuzap33 tak dlho im to trvá? Však by ma piclo už len z toho čakania

zuzap33
24. nov 2020

@helga9 mi hovor....

helga9
24. nov 2020

@zuzap33 v Nitre mávam výsledky max do 2 dni to 2 tyden je utrpenie ale pevne verím že po tých dvoch týždňoch si vydychnes

jankastraza
25. nov 2020

@helga9 aj tu Helka 2tyzdne ottras

katenka2
25. nov 2020

@helga9 aj v Blave to trva dva tyzdne a to este ani korona nebola....

jankastraza
25. nov 2020
helga9
25. nov 2020

Dnes som bola na mri že výsledky do dvoch týždňov. Na tak picne aj mna z tej čakacej doby

katenka2
25. nov 2020

@helga9 ... Heli, ja som zvyknuta, ze to je uplne normalna cakacia doba 😂

helga9
25. nov 2020

@katenka2 hmhm vidím že hej ale ved ty vieš že pre nás to je cela večnosť

zuzap33
25. nov 2020

@helga9 vitaj v klube 😆

katenka2
25. nov 2020

@helga9 no, po 25-tich rokoch ti to uz tak nepride.... clovek zostane nejaky unaveny a rezignovany. Samozrejme strach je, ale akosi uz uznam, ze nie som jedina, co caka na vysledky, ze castokrat sa to pre mnozstvo pacientiek opravdu neda skor stihnut, lebo... nech by bol zdravotnicky personal akokolvek ustretovy, tiez casom zostane otupeny, unaveny a rezignovany. A aj ti, co zo zaciatku chceli o dusu pomahat a vyhoviet, casom "vyhoria"? tak sa tomu teraz vravi? Ja uz uznam kdekomu kdeco...😖

zuzap33
25. nov 2020

@helga9 vieš dali mi z vyšetrenia cd. A myslíš čo som dnes robila? Púšťala ho na pc a kukala či tam niečo nájdem, hrabala sa na internete a porovnávala. Asi mi už z toho načisto šibe... Ja si stále myslím, že tam mts nie sú

helga9
25. nov 2020

@zuzap33 no a čo si myslíš žeby som ja robila keby mi dali? Tiež by som do toho čumela. Nič tam nebude a hotovo

anvien
28. nov 2020

Ahojte. Som po prvej chemo a chcem sa opytat ci aj vy ste stratili chut. Skoro vobec necitim co ako chutí. Kapusta ako trava, sladke ako cesto bez chuti, chlieb ma konzistenciu chleba ale nic viac.... V ustach ani voda vobec akoby nebola len nieco hltam, kava? Ziadna sanca rozoznat ju.

katka14
28. nov 2020

@anvien ahoj. Ja som to mala po bielej chemo takto isto

hracka123
28. nov 2020

@anvien ahoj mala som to aj ja cmulala som cukríky kysle

jankastraza
28. nov 2020

@anvien ahoj ano to je docasne,casom to prejde,pre mna bolo toto najhorsie,vydrz,mas Docetaxol?

zuzap33
28. nov 2020

@anvien aj ja som to mala, ako aj kovovú chuť v ústach. Trvalo to niekoľko dní po každej chemo

anvien
28. nov 2020

Mam doxetaxol aj CFA ci co ak dobre citam. Dalansom si aj na ochranu vajecnikov a mam vyrazky jak slak, v hlave tiez vyrazky a zacinajuce kramy :D neublast mi spravil krasne chvile a ja som rada ze uz dnes kus lepsie

anvien
28. nov 2020

@katka14 ahoj. Dakujem ano mam u bielu... Baby kedy vypadnu vlasy? :D po cervenej som mala vlasy dole do tyzdna :D

anvien
28. nov 2020

@hracka123 vdaka za info... Noo kysle nemozem napina ma :D

anvien
28. nov 2020

@zuzap33 noo mam sa na co tesit :D muz navaril obed a ja netusim. Ci dobry :D ale zjedli dost.. Len ja som zula asi slamu :D

zuzap33
28. nov 2020

@anvien ja som si vôbec neuvedomila, že nič nechutí až potom ako muž pri obede hodil takú tvár, že čo som urobila s tou ryžou, je taká slaná. A ja som nič necítila

anvien
28. nov 2020

@zuzap33 tak ja som si vsimla ked som dorazila po chemo a mala som chut sa naoit fajnej vody a nic :D chlieb otras, sunka nic... Takze museli zjest co mali a navarit si nove podla seba :D akoze muz sa pýtal ci je dobre dochutene a ja ze... Hej :D nemam sajnu.. Mne jedno :D tak sme mali srandu

jankastraza
28. nov 2020

@anvien ty uz si mala kedysi cervenu chemo? 😥

anvien
28. nov 2020

@jankastraza nooo ked som mala cca 20r mala som rakovinu hodgkina lymfaticke uzliny teraz po cca 11 r od poslednej chemo mam rakovinu prsnika 🙂 tu cervenu chemo uz mi dali az privela pri hodgkinovi cize musim alternativu. Z 3 mes liecenia mam naparenych 6x chemo a radio este neviem kolko... Parada ne? 🙂 len nieco je podobne.. Kustik sa musim zorientovat ale rovnake je to ze mi je na figu :D co uz. Sa smejem - si asi neviem inak zarobit len cet ztp.... :/

helga9
29. nov 2020

@anvien cervenu chemo ak si dobre pamätám tak celkovo len asi 6 dávok môže človek dostať za život. Tiež som mávala takú hnusnu kovovú pachuť v ústach trvalo to pár dni po každej dávke

katenka2
29. nov 2020

@helga9 To musi byt riadne svinstvo, ked je to tako obmedzene a vlastne sa z tela nikdy celkom nevyluci....😖, ako aj to ozarovanie ☹