Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 aj tu Helka 2tyzdne ottras
@katenka2 ❤
Dnes som bola na mri že výsledky do dvoch týždňov. Na tak picne aj mna z tej čakacej doby
@helga9 no, po 25-tich rokoch ti to uz tak nepride.... clovek zostane nejaky unaveny a rezignovany. Samozrejme strach je, ale akosi uz uznam, ze nie som jedina, co caka na vysledky, ze castokrat sa to pre mnozstvo pacientiek opravdu neda skor stihnut, lebo... nech by bol zdravotnicky personal akokolvek ustretovy, tiez casom zostane otupeny, unaveny a rezignovany. A aj ti, co zo zaciatku chceli o dusu pomahat a vyhoviet, casom "vyhoria"? tak sa tomu teraz vravi? Ja uz uznam kdekomu kdeco...😖
Ahojte. Som po prvej chemo a chcem sa opytat ci aj vy ste stratili chut. Skoro vobec necitim co ako chutí. Kapusta ako trava, sladke ako cesto bez chuti, chlieb ma konzistenciu chleba ale nic viac.... V ustach ani voda vobec akoby nebola len nieco hltam, kava? Ziadna sanca rozoznat ju.
@anvien ahoj ano to je docasne,casom to prejde,pre mna bolo toto najhorsie,vydrz,mas Docetaxol?
Mam doxetaxol aj CFA ci co ak dobre citam. Dalansom si aj na ochranu vajecnikov a mam vyrazky jak slak, v hlave tiez vyrazky a zacinajuce kramy :D neublast mi spravil krasne chvile a ja som rada ze uz dnes kus lepsie
@zuzap33 tak ja som si vsimla ked som dorazila po chemo a mala som chut sa naoit fajnej vody a nic :D chlieb otras, sunka nic... Takze museli zjest co mali a navarit si nove podla seba :D akoze muz sa pýtal ci je dobre dochutene a ja ze... Hej :D nemam sajnu.. Mne jedno :D tak sme mali srandu
@anvien ty uz si mala kedysi cervenu chemo? 😥
@jankastraza nooo ked som mala cca 20r mala som rakovinu hodgkina lymfaticke uzliny teraz po cca 11 r od poslednej chemo mam rakovinu prsnika 🙂 tu cervenu chemo uz mi dali az privela pri hodgkinovi cize musim alternativu. Z 3 mes liecenia mam naparenych 6x chemo a radio este neviem kolko... Parada ne? 🙂 len nieco je podobne.. Kustik sa musim zorientovat ale rovnake je to ze mi je na figu :D co uz. Sa smejem - si asi neviem inak zarobit len cet ztp.... :/

@katenka2 ďakujem už som doma a výsledky ešte neviem. Budú vraj do dvoch týždňov