icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

katka14
5. dec 2020

@ira25 uprimnu sustrast a vela sil

ira25
6. dec 2020

@katka14 ďakujem ❤️

helga9
8. dec 2020

@zuzap33 ahoj výsledky ešte stále nemáš?

zuzap33
8. dec 2020

@helga9 nie a nikto sa neozýva. Kontrolu mám na druhý týždeň, tak sa určite dozviem tam. A navyše nejak predpokladám, že budú dobré. Keby boli zlé, tak by sa asi ozvali

helga9
8. dec 2020

@zuzap33 tiež si myslím žeby volali keby niečo

nori21
9. dec 2020

Dievčatá, vy nemáte problém s nechtami po liečbe? Mne sa strašne lámu, štiepia sa.
Používate niečo na spevnenie čo aj zaberie?

l1plienka
10. dec 2020

@nori21 ja ich mam tiež take papierové a tlačím do seba zinkorot,ale nielen kvôli nechtom,ale aj na podporu imunitky

helga9
10. dec 2020

@nori21 ahoj tiež som mala take papierové nechty ale potom sa to upravilo nič som nato nebrala ale arganovym olejom som si natierala

nori21
10. dec 2020

Ďakujem vyskúšam.

victory1
10. dec 2020

Kočky,ta jazva po pazuchou ma zacala stipat,aj ked sa umyvam len cistou vodou,aj je cela zacervenala. Pouzivam ten Imunoglukan lotion,co ste mi odporucili,ale mam uz druhe balenie,to z toho nie je. Po opke som uz siedmy mesiac a po RT 3 mesiace. Uz je aj koza na prsniku zahojena,teda okrem kuska okolo bradavky a jazva bola uz uplne dobra,ruzova 🤷‍♀️
Ako nechapem,na sono minuly tyzden to stipalo prvy raz...inak aj detsky prasok na pranie pouzivam...
Neporadite mi,cim si to natierat? 🤷‍♀️🙏

bubo780
11. dec 2020

@victory1 ja som tak mala - pod pazuchou jazva trosku stipala a za par dni vsetko zacalo svrbiet, ale ze brutalne.. urobili sa cervene flaky a male drobne vyrazky.. vraj to chemia a oziare idu z tela von.. RT skoncene v juli, CH v oktobri..
natierala som s aloe (mam doma rastlinku) a pudrovala..

victory1
11. dec 2020

@bubo780 ja som mala len RT do 3.9...🤔 ale mozno to fakt teda este vylieza von...a vidis,ten puder vyskusam,ten mi aj pocas RT robil najlepsie....dakujem 😘

hracka123
12. dec 2020

Ahojte dievčatá po dlhšom čase sa hlásim konečne po dlhom čase mám vrkoč

katka14
12. dec 2020

@hracka paradicka. Tichucko zavidim. Ja mam furt len ježka. Ale idem uz konecne ku kadernicke. Snad mi s tym niečo spravi ... ideme strihat a farbit

helga9
13. dec 2020

Dievčatá krásnu adventnú nedeľu Vám prajem

katenka2
14. dec 2020

pekny vecer dievcata, nepisala ste si nahodou niektora s Irenkou? Pred par dnami som jej napisala a stale sa neozyva....Teraz, ked prisla pred vianocami o manzela, ma to istotne hodne tazke, tak sa o nu trocha bojim 😔

katenka2
14. dec 2020

fuuuu... ako v kralovstve mrtvych dusi.... 🙈

helga9
15. dec 2020

@katenka2 ahoj neozvala sa? veľmi smutné sviatky budú

katenka2
15. dec 2020

@helga9 nie, neozvala 😟

jankastraza
15. dec 2020

@katenka2 asi potrebuje cas ,musime verit,ze je v poriadku a ozve sa 😢

katenka2
15. dec 2020

@jankastraza hmmm... len aby to bolo tak

zuzap33
15. dec 2020

@katenka2 mne mama zomrela 25.12. na prvý sviatok. Spomínam každý rok

victory1
15. dec 2020

@zuzap33 su datumy,ktore clovek nezabudne..moja mama mala pohreb v den mojich narodenin 😔 ...je to tazke...mozno Irenka sem preto nechodi aby sa nedeprimovala este viac 🤷‍♀️

zuzap33
15. dec 2020

@victory1 bola som tehotná s druhým synom, keď zomrel svokor. Mirko sa narodil o tri mesiace neskôr, na jeho narodeniny....

katenka2
15. dec 2020

@zuzap33 Zuzi a ty oficiálne výsledky vyšetrovania stále nemáš?

katenka2
15. dec 2020

Vyšetrenia - oprava

katenka2
15. dec 2020

@victory1 ale že ani mobil nedvíha, na SMS neodpovedá ...

victory1
15. dec 2020

@katenka2 aha...myslela som,ze len tu sa nenachadza...hmmm...mozno nema chut sa s nikym bavit,mozno to potrebuje "stravit" sama...chudatko 😔

katenka2
15. dec 2020

@victory1 nemala som z nej ten pocit 😣

zuzap33
15. dec 2020

@katenka2 zajtra idem na kontrolu na onko, tak už dúfam že majú. Veď už ma ide trafiť, nikto sa ani neozve či dobré alebo čo. A volala som 3x pokým mi dr nepovedala, že pacienti nezvyknú zvolať o výsledky, ale oni mne zavolajú. A odvtedy ticho