icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

victory1
15. dec 2020

@zuzap33 😔

victory1
15. dec 2020

@zuzap33 drzim palce ✊✊✊

katenka2
15. dec 2020

@zuzap33 hmmm, stretla som sa s týmto aj ja. Tak ti mooooc držím palce🤞, lebo toto je tak SPROSTÝ rok, až hrôza 🤦🏻‍♀️

zuzap33
15. dec 2020

@katenka2 mohol byť aj horší. Ach som už taká nervózna, štekam po všetkom a všetkých

victory1
15. dec 2020

@zuzap33 mne zas povedali,ze keby cosi,tak zavolaju...ze ked su vysledky dobre,nevolaju 🤷‍♀️ ..tak to bude ok..✊

helga9
15. dec 2020

@zuzap33 držím palce ale verím že to bude ok podľa mna by volali

jankastraza
16. dec 2020

@zuzap33 ahoj Zuzi aj ja zdielam ten nazor ako baby,ze budes mat vysledky dobre,to uz by sa urcite ozvali 🧐💟
@katenka2 Katka aj ja sa bojim,co je s Inkou,ona ma syna,vsak? Hadam ju podpori 😟

katenka2
16. dec 2020

@jankastraza keď mňa ti už všetko možné napadá Janka. Ja som ten typ, čo väčšinou čaká pohromu 🤦🏻‍♀️. Áno, má syna a možno je u neho, ale žeby úplne ignorovala volania a SMS-ky? To mi nepripadá pravdepodobné. V správe musela vidieť, že máme o ňu strach, určite by aspoň pár slovami reagovala

katenka2
16. dec 2020

@zuzap33 Zuzi? Tak ako? Ved som uz nervozna, ako Tvoja mamina 😖....Prosim, napis, ze vsetko ÓK! 🙏

jankastraza
16. dec 2020

@katenka2 ano Katka, ja som taka ista, tiez sa bojim ze co 😢❤

helga9
16. dec 2020

Dievčatá aj ja od rana stepujem že čo Zuzka napíše

katenka2
16. dec 2020

@helga9 a nepíše a nepíše...😟

zuzap33
Autor odpoveď zmazal
hracka123
16. dec 2020

@zuzap33 ahoj moja celý deň som na teba myslela 😢joj Krista aj s chorobou.Taka som vytočena.

hracka123
16. dec 2020

Inke aj volám aj píšem sms a nič

katka14
16. dec 2020

@zuzap33

Ahoj zuzi. To ma mrzi tie vysledky a prajem skore uzdravenie. Ako ti na to prišli? Bolo ti niečo? Ja som po liecbe ale nemala som ani kontrolne mri ani ct. Len sono objednane na marec. Je to takto bezne?

zuzap33
16. dec 2020

@katka14 nič ma nebolí, nechudnem, dokonca ma prestali bolieť kosti a mám energiu. Niečo sa ukázalo na mri brucha už hneď na začiatku a robia kontroly pravidelne u mňa

katenka2
16. dec 2020

@zuzap33 presne toto som si myslela, toho sa bála, že sa preto ešte neozývaš, že musíš najprv sama spracovať, čomu sme niktorá nechceli veriť 😣... Nemôžem napísať, nemysli na to, veď ani ja by som to z hlavy nedostala, nemôžem napísať neboj sa, viem, že i ja by som strachom umierala, ako už neraz bolo 😥. Snáď sa len musíš zaťať, že sa tak ľahko nevzdaš a máš dosť sily s chorobou bojovať. Myslím, citim, že ty tú silu máš a opäť bude dobre. Dopriala by som si trocha času, vrhla sa na vianočné pečenie, na zdobenie stromčeka spolu s deťmi a na denné pripomenutie si, JA TO DÁM, a tie hnusné mts MUSIA zmiznúť! Ja ti verím ❤️

l1plienka
16. dec 2020

@zuzap33 to je v prdeli,človek sa teší,že uz tu ku..u porazí a ona sa zas pripomenie 🤷‍♀️Čo uz nám “vyvoleným” ostáva,len zaťať zuby a zas sa tomu postaviť. Mne vraveli v NoU BA,že sa velmi nemám riadiť gradeom ani KI (ja som mala dosť vysoké v porovnani s tým,čo si Ty písala Zuzi), ale čím sa ma potom človek riadiť?!! Správne som pochopila,že si mala nález este pred chemo,ale nevyhodnotil to ako mts?

zuzap33
16. dec 2020

@l1plienka áno, nejaký nález bol hneď na začiatku pred rokom, dala sa chemo, koncom januára pet, vyjadrili žiadne mts. Teraz na pet jedna mts. A ostatné lezie nevedia. Stále čakám... Už neviem ani na čo.

helga9
17. dec 2020

@zuzap33 ahoj nemohla som ti včera napisat lebo by ste ma vypípali. Musela som trochu vychladnúť. Keď mám nervy tak mám veľmi veľa expresîvnych slov - uľaví sa mi vtedy. Ani neviem čo nato povedať ja som z toho na nervy a to teba si neviem ani predstaviť aké môžeš mat pocity. Čakala som že napíšeš že nič to nie je. Mám kamosku čo s mts pečene žije 6 rokov ona nemala ani jednu pozitívnu uzlinu a hneď od začiatku mala mts na pečeni 12 ich bolo 9 zničil paklitaxel potom bola aj na opke a tak striedavo lieky chemo. Neviem aký máš vzťah so svojim onko pýtaj sa na kybernetický nôž ma výborne výsledky v boji proti mts pečene. Ak nepochodis napis skúsime inou cestou.

tejana
18. dec 2020

Ahojte baby, idem si ku Vám pre radu.. Stretli ste sa s niečím takým, že ste mali podlhovasté žilu v prsníku? Nie je to hrcka- je to proste také podlhovasté ako šnúra od topánky alebo niečo také..

lenka66684
18. dec 2020

@tejana ahoj ano ja mam nic to nie je len žila neboj pytala som sa na to ešte pred operáciou 😇

helga9
20. dec 2020

Dievčatá krásnu štvrtú adventnú nedeľu Vám prajem

sticker
hracka123
21. dec 2020

Ahojte spolubojovnícky nás živý

helga9
21. dec 2020

@hracka123 my ešte nemáme asi zajtra budeme robiť

jankastraza
21. dec 2020

@hracka123 jeej ten je zlatucky,zivy mi pripomina detstvo na Slovensku juuuj,my takuto kefu,ale dcerka ozdobila 😍

jankastraza
21. dec 2020

@jankastraza najkrajsi je Fluffik 🥰😆

katenka2
21. dec 2020

Ja som urobila ešte v sobotu, tradične staryyyy biely stromček a koralkovými ozdobami vlastnej výroby, ktoré tam ani nevidno 😁. A veru, boľavo sa mi robilo, mám dost silné bolesti ramena tej lymfatickej ruky 😟. A neviem sa dopracovať zlepšenia....

katenka2
21. dec 2020

@jankastraza Jani, ako to tam u vás vo VB vypadá? Tu len samé zlé správy....