Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dievčatá, vy nemáte problém s nechtami po liečbe? Mne sa strašne lámu, štiepia sa.
Používate niečo na spevnenie čo aj zaberie?
Ďakujem vyskúšam.
Kočky,ta jazva po pazuchou ma zacala stipat,aj ked sa umyvam len cistou vodou,aj je cela zacervenala. Pouzivam ten Imunoglukan lotion,co ste mi odporucili,ale mam uz druhe balenie,to z toho nie je. Po opke som uz siedmy mesiac a po RT 3 mesiace. Uz je aj koza na prsniku zahojena,teda okrem kuska okolo bradavky a jazva bola uz uplne dobra,ruzova 🤷♀️
Ako nechapem,na sono minuly tyzden to stipalo prvy raz...inak aj detsky prasok na pranie pouzivam...
Neporadite mi,cim si to natierat? 🤷♀️🙏
@victory1 ja som tak mala - pod pazuchou jazva trosku stipala a za par dni vsetko zacalo svrbiet, ale ze brutalne.. urobili sa cervene flaky a male drobne vyrazky.. vraj to chemia a oziare idu z tela von.. RT skoncene v juli, CH v oktobri..
natierala som s aloe (mam doma rastlinku) a pudrovala..
Dievčatá krásnu adventnú nedeľu Vám prajem
pekny vecer dievcata, nepisala ste si nahodou niektora s Irenkou? Pred par dnami som jej napisala a stale sa neozyva....Teraz, ked prisla pred vianocami o manzela, ma to istotne hodne tazke, tak sa o nu trocha bojim 😔
fuuuu... ako v kralovstve mrtvych dusi.... 🙈
@katenka2 asi potrebuje cas ,musime verit,ze je v poriadku a ozve sa 😢
@jankastraza hmmm... len aby to bolo tak
Vyšetrenia - oprava

@ira25 uprimnu sustrast a vela sil