Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza no ved toto 😢
@jankastraza ahoj moja nie Facebook asi nema🤕
Prepacte ze rusim... Prosim o info... V prsniku mi dali kvoli oziarom sponu aby zamerali presnejsie a teda moja otazka - budem moct chodit napr na magneticku rezonanciu alebo nieco v tomto smere ak bude potrebne vysetrenie? Neviete? Dakujem. Krasne za odpovede
@anvien ahoj,no ja som prekvapena,ze taketo dolezite informacie Vam nepovedia,ja neviem aky je v tych"sponach" rozdiel..mne tiez dali,pocas biopsie,a vysvetlili mi to vtedy tak,ze je to z titanu taky klip priklipli o zvacsenu lymfaticku uzlinu kt bola vtedy podozriva plus o tumorik,cize som mala 2 a povedali ze to je preto ze kedze mi nasadili najprv chemo,tak ked chemo zaberie a vsetko znici,budu vidiet kde to bolo...normalne som s tym mala ct aj mri a kedze nastastie sa stalo to co predpokladali,tak pocas opky mi to odstranili potom ,drzim palce
Alebo to je mozno nieco ine a nie to,co som mala ja 🤔😘
@anvien lepšie všetko, čo do tela nepatrí, dať von 😉. Ja mam, žial, nahradenú hrudnú kosť a časti rebier titanom a musela som sakra zhanať potvrdenie, na aké vyšetrenia možem íst, lebo ani ja som žiadnu info nedostala. No a to z vlastnej skusenosti, MR nemozem, CT a mamografiu, sonografiu i RTG mozem 🙂
@anvien drzim palce,dajte potom vediet,co ste zistila
@zuzap33 cauko Zuzi,ako sa citis? Ty si nastastie tiez taka s vrtulou v zadku,tak to pomaha sa vystrabit zo vsetkeho 👌❗💕
@jankastraza ahoj, cítim sa dobre, prišla som z roboty
@zuzap33 ahoj, super, este sa ospravedlnujem,lebo som to trosku smiesne napisala, asi to blbo vyznelo potom ,aby si sa neurazila,vies,ze tak pisem,ze mas vrtulu v zadku,ja uz niekedy neviem ani dobre pisat po svk a moze ten moj suchy angl.humor vyzniet trapne..
a teraz ta caka aky plan? zacnes chemo? uz aj vies ake?
Ahojte dievčatá dáte sa očkovať na covid😁😁😁
@hracka123 cau moja, ja ano,ak budem chciet vycestovat z krajiny,bude to povinne ,aspon dufam,ze dostanem nasu Oxfordsku Astrozeneca ,lebo doteraz ockovali americkou vakcinou a konecne od predvcera odklepli aj nasu oxf tak co uz , dam sa ,chcem ist kuk maminu vies? vy mate moznost uz?
@jankastraza ahojkaj moja áno ockuju ale len ministrov a lekárov a my sme zatiaľ ďaleka buducnost😀😀😀😀💖💖💖💖
Dievčatá už sa ozvala Irenka?
@jankastraza 😀
@hracka123 jezis fuj strasne
@katenka2 Katka ,ved vies, my sme zatial vraj prvi na svete,koho zacali ockovat, momentalne vraj ockuju 300 tisic tyzdenne, chcu 3miliony tyzdenne ,ale ako zazracne to chcu dokazat,to nikto nevie,pretoze nemaju na to ani podmienky,ani staff,chcu vraj povolat armadu na pomoc,je to kralovstvo a jedna z najvyspelsich krajin sveta,takze sa nesmie s inymi krajinami porovnavat.. Boris potrebuje rozbehnut ekonomiku co najskor,ale ja ti tak poviem, ja som odisla zo Slovenska v r 1999 a uz som sa tam zdrzovala len ked som navstivila rodinu,ja vas vsetkych strasne obdivujem a je mi luto,co musite vsetko tolerovat a akceptovat , Svk je vo svete zname ako hrozne skorumpovana krajina a je to otrasne! ja necitam svk spravy,lebo by mi chlpy stali,ale ked mi mamina niekedy medzi recou spomenie,co a ako,je to sokujuce, tak politici sa davaju ockovat? to hadam ani neni pravda? Ako mozu ludia toto tolerovat?
co sa Inky tyka, bojim sa tiez,ze mohla mat infarkt alebo z toho vsetkeho nejaku prihodu?co si o tom myslis?vsetky tu na nu myslime,nechcem takto pisat,ale co ine si clovek moze mysliet,ked sa uz neozvala?
@jankastraza áno fuj 😜😜😜
@jankastraza vôbec neviem co sa stalo ved sme si volavali a zrazu nič.nereaguje ani na sms
@jankastraza Janka, Slovensko je aj krajina vecne neveriacich a ufrflanych ludí, takze politici sa davaju ockovat nielen preto, aby boli mimo riziko, ale aj preto, aby akoze narodu dokazali, ze tej vakciny sa netreba bat. Ale aj tak tu takeeee konspiracne teorie koluju, ze cloveku vlasy na hlave stavaju! A to nie som ani priaznivec, ani odporca ockovania, snazim sa rozumom posudit, co je pri mojom zdravotnom stave lepsie a ako sa co ukaze, ako situacia vyvinie, podla toho sa zariadim. A!!! ak sa vakcina ujde na kazdeho, co bude chciet, ale tych zatial na Slovensku nie je vela...
Ahojte tiež si myslím nechajte teraz Inku musí to preboliet. Verím že sa časom ozve.

@katenka2 Dobre ranko Katka a Ericka a Inka Facebook nemala? Som smutna,ze mi nedala kontakt na jej brata,ked sme kedysi pytali,tiez zije v Uk,dufam ze je v poriadku a nezradilo ju srdce po tom vsetkom 😢