Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Zienky, mozno trosku zvlastna otazka, ale tak skusim.. Tie, ktore ste mali len kvadrant a aj oziare, aky rozdiel - co sa tyka pokozky a bradavky - mate na ozarovanom prsniku?
@bubo780 ja mam po mesiaci od oziarov asi o odtien tmavsiu pokozku,akoby opalenu,ale uz mi to pekne bledne,inak celkom nic
@zuzap33 @miskahrncarikova @mk22
ja som mala oziare v lete.. prsnik je trosililinku tmavsi a tuhsi.. ale skor ma trapi nieco ine.. mala som operovany horny vonkajsi kvadrant - ale koza v dolnej casti pod bradavkou a aj dvorec ako taky je tvrdsi, taka hrubsia koza tam je.. nechcem googlit a ani robit paniku, ale hrubsia koza pomarancoveho vzhladu je typicka pre zapalovy karcinom.. tak mi kadeco vrta hlavou.. 😔
nic ma neboli, prsnik nieje cerveny ani zvacseny, bradavka nieje vtiahnuta, normalne spavam na operovanej strane.. takuto zmenu sledujem od operacie a trosku po oziaroch.. mala som 4 chemo, 25 oziar a zasa 4 chemo.. teraz mam tamoxifen/zitazonium.. mam za sebou prve kontroly - prsnik videl moj gyn dr, moja onko dr, rtg pluc ciste, usg prsnika ciste (akurat je tam spomenuta nepravidelne zhrubnuta koza po oziaroch).. este ma caka 28.1. kontrolne mri pecene..
ale ani nador pred 1,5 rokom nikto nevidel, len ja.. tak sa trosku bojim.. 😔
A zabudla som - markery tiez su v poriadku..
Dobré ránko dievčatá 😘, konečne zima vypadá ako zima a karanténa, žiaľ, ako karanténa. Zo snehu sa teším, na vetrisko, čo tu teraz máme hromžim, aaaale... bolí ma celý človek 🤦🏻♀️. A tá postihnutá ruka čoraz viac a to takmer mesiac na ňu užívam lieky od ortopéda a hromadu kolagénu. Cítim sa nie na 60, ale na 120 😒. Ste na tom niektorá podobne? Býva pravidlom, že pri chladnom počasí bolí všetko viac? 😥
Všetky vás tu pozdravujem a veľa síl a slnka 🌞 v duši prajem
@katenka2 Dobre ranko Katka, tak to ma velmi mrzi, fuj, nechcem si to predstavit, predpokladam,ze to urcite je horsie tym pocasim, vydrz a verme,ze konecne na jar ti to polavi,tebe brali vsetky uzliny v minulosti,tak mas lymfoedem? alebo ako sa to vola...
tato corona je ozaj katastrofa hrozne nieco
priznam sa,aj mna boli cely clovek z toho letrozolu,ale ked sa vzdy rozhybem,rozcvicim,je ok, akurat som sa vratila od kardiologa a srdiecko je v poriadku po tej narocnej liecbe Herceptinom a Perjetou,lebo pocas infuzii mi musel dat liek na riedenie krvi,lebo liecba niekomu docasne poskoduje srdce a teda mne to nerobilo moc dobre,ale zabralo, pomohlo a uz je srdiecko vraj ok,dokonca mi odsuhlasil aj beh,juchuuuuu ,lebo chcem zacat ako nasa Helga, doteraz som len rychlou chodzou ,ale predsa .❤
Prosím Vás zistili niektorej z Vás splenomegaliu ? Akú ste prípadne malo liečbu?
Pardon. Presnejšie hepatosplenomegaliu
@lula94 ahoj, je mi luto, prvykrat to pocujem, neviem,co to je,mozno dievcata ❤
Jeeej, ženy, dnes som sa bola sánkovať s deťmi. To bolo super 😆
@katka14 https://www.modrykonik.sk/market/sanky-boby/?cl...
niektore mamicky su skutocne rychle, buduci tyzden mozete mat boby doma 😉
dievcence, je tu ticho ako pred burkou. Z toho mi vychadza, ze alebo sa problemy a zdravotne tazkosti poriesili, alebo ste si uz zvykli.... Ja som dnes natrafila na clanok, na ktory by som chcela upriamit pozornost. Skuste precitat, podla mna stoji za to a ak vam tie argumenty nie su proti srsti, tak podpiste. Ja som nikdy peticie nepodpisovala, no tuto som musela urobit vynimku, zda sa mi to rozumne a ludske https://www.topky.sk/cl/10/2043287/Analytik-Mes...

Dievcata nepotrebujete niektora vypchavky do podprsenky? Jedna pani mi ustrikovala velkost 36B ,ale nevyuzijem,kuknite fotky, poslem Vam to,daju sa naplnit alebo odobrat podla potreby,ja uz mam prosthetics tak nevyuzijem..mozno niektorej z vas posluzi 😍