Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Aj ja sa pripájam a všetkým ženám a matkám prajem krásny deň.
Ahojte ženy medzi Vami asi nie je taká co mala kožu a bradavku šetriacu mastektómiu?
@sabova3
@helga9
Žienky, aj Vas tak svrbela hlava po cheme? Mamina ma citlivu kožu...polovica vlaskov už vypadala, zacali padat v piatok..2t po 1.chemo 😟
Tak mi to bolo luto vcera akurat som jej gratulovala k sviatku a mamina uz mala o poznanie menej vlasov ako piatok...vlastne hore už plešinku. Zajtra ideme kupovat parochnu.
@romiada ahoj áno svrbi treba kremovat telovym mliekom koza je dosť aj sucha teda ja ju mam aspoň takú. Aj mne to začalo hore plesinkou. Ja este vlasy mam síce dosť riedke ale pomaly padajú. Je mi to jedno aj tak parochňu musim nosiť ja sa necitim nato žeby som chodila v šatke a aj vidím ze deti to lepsie nesú keď ju mam. Inak muž to bere s humorom ze každú chvíľu ma inú ženu.

Slovensko do tohooo.
@sabova3
@helga9 aj Vaši chlapi tak hulakaju na cely barak kvoli hokeju? 😂
Ja som ho včera mala chuť zavrieť do vytapacirovanej, protihlukovej miestnosti.. som mala mykavku pokažde ako zakričal 😂 a deti "vyburane" že či tatovi šibe....on kludny, tichši typ človeka 🙈
Sa divim že nema hokeja plne zuby lebo cely tyžden v Košiciach davali dokopy hokejovu Fun zonu 🙈
@hyta vcera mi "nadaval" že čo som to za Slovenku že nepozeram hokej. Vravim že načo? Veď všetko počujem zo spalne a podľa Tvojich vykrikov viem čo sa deje🤣 a vravim: deti nemôžu mať aj mater zblbnutu z hokeja 🤣 potom ma naschval večer skušal či viem kto je Golonka, Pašek, Nepela....no somar 🤣
Ženy chemo number 3 mi tečie. Držte palce aby som to dobre niesla. Este tri týždne a posledná / teda dúfam ze nebude treba po opke ďalšiu/
Inak žrutske nájazdy mam zas. Ženy keby ste videli čo som všetko zožrala keď som prišla domov no neznam čoby ste mi povedali. Narvata som jak naštopaná kačica no aj tak snorím co este napchať do seba.

@helga9 Aj tebe a všetkým žienkam prajem všetko len to najlepšie. Vieš, ja tento sviatok veľmi neuznávam. Lebo poznám žienky, čo túžia byť matkami a nemôžu byť....príde mi to voči nim také nespravodlivé.No musím napísať i dobrú novinku.Kámoška má po cheme, robili jej CT s kntrastnou látkou a brali zasa krv, všetko má momentálne v poriadku, bude teraz chodiť už len na pravidelné kontroly. Taká som bola rada keď ku nám došla a povedala to, že sme si aj poplakali spolu od úľavy.Prajem všetkým skoré uzdravenie, držte sa, javás budem stále čítať.❤❤🌹