icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hyta
12. máj 2019

@helga9 Aj tebe a všetkým žienkam prajem všetko len to najlepšie. Vieš, ja tento sviatok veľmi neuznávam. Lebo poznám žienky, čo túžia byť matkami a nemôžu byť....príde mi to voči nim také nespravodlivé.No musím napísať i dobrú novinku.Kámoška má po cheme, robili jej CT s kntrastnou látkou a brali zasa krv, všetko má momentálne v poriadku, bude teraz chodiť už len na pravidelné kontroly. Taká som bola rada keď ku nám došla a povedala to, že sme si aj poplakali spolu od úľavy.Prajem všetkým skoré uzdravenie, držte sa, javás budem stále čítať.❤❤🌹

helga9
12. máj 2019

@hyta no to sú fakt dobre správy a ja verím ze všetky budeme písať len take dobre správy

hyta
12. máj 2019

@helga9 Veľmi vám to všetkým prajem, nech je to čím skôr.❤

sabova3
12. máj 2019

Aj ja sa pripájam a všetkým ženám a matkám prajem krásny deň.

helga9
13. máj 2019

Ahojte ženy medzi Vami asi nie je taká co mala kožu a bradavku šetriacu mastektómiu?

romiada
13. máj 2019

@sabova3
@helga9
Žienky, aj Vas tak svrbela hlava po cheme? Mamina ma citlivu kožu...polovica vlaskov už vypadala, zacali padat v piatok..2t po 1.chemo 😟
Tak mi to bolo luto vcera akurat som jej gratulovala k sviatku a mamina uz mala o poznanie menej vlasov ako piatok...vlastne hore už plešinku. Zajtra ideme kupovat parochnu.

helga9
13. máj 2019

@romiada ahoj áno svrbi treba kremovat telovym mliekom koza je dosť aj sucha teda ja ju mam aspoň takú. Aj mne to začalo hore plesinkou. Ja este vlasy mam síce dosť riedke ale pomaly padajú. Je mi to jedno aj tak parochňu musim nosiť ja sa necitim nato žeby som chodila v šatke a aj vidím ze deti to lepsie nesú keď ju mam. Inak muž to bere s humorom ze každú chvíľu ma inú ženu.

sticker
sabova3
13. máj 2019

@romiada ja som to tiež mala,tak som si mastila hlavu.po druhej chemo sa mi spravili vyrážky po celej hlave.asi tri týždne ,dokedy zmizli.

sabova3
13. máj 2019

Slovensko do tohooo.

romiada
14. máj 2019

@helga9 to je zlate, mile ako to berie Tvoj muž😉. Moja mama si už našla na chemo "kamošku" ....žienku čo ma v takom intervale chemo ako ona.

romiada
14. máj 2019

@sabova3
@helga9 aj Vaši chlapi tak hulakaju na cely barak kvoli hokeju? 😂
Ja som ho včera mala chuť zavrieť do vytapacirovanej, protihlukovej miestnosti.. som mala mykavku pokažde ako zakričal 😂 a deti "vyburane" že či tatovi šibe....on kludny, tichši typ človeka 🙈
Sa divim že nema hokeja plne zuby lebo cely tyžden v Košiciach davali dokopy hokejovu Fun zonu 🙈

hyta
14. máj 2019

@romiada Po pravde, ja pozerám le MS. No včera to boli nervy, musela som "zožrať" polovicu čokolády.😀

romiada
14. máj 2019

@hyta vcera mi "nadaval" že čo som to za Slovenku že nepozeram hokej. Vravim že načo? Veď všetko počujem zo spalne a podľa Tvojich vykrikov viem čo sa deje🤣 a vravim: deti nemôžu mať aj mater zblbnutu z hokeja 🤣 potom ma naschval večer skušal či viem kto je Golonka, Pašek, Nepela....no somar 🤣

hyta
14. máj 2019

@romiada 😀

helga9
14. máj 2019

@romiada no ja šport nepozerám a to teda žiadny. Muž pozerá sem tam ale malo.

helga9
14. máj 2019

@romiada to je fajn ja som nenašla nikoho aj by mi bodlo s niekym prehodiť reč. Tak pozerám aspoň telku a dvakrát co som bola tak išla súdna sieň

helga9
14. máj 2019

@larike ahoj ideš dnes nato vyšetrenie? Daj vedieť potom ako ale verím ze tam bude zlepsienie

helga9
14. máj 2019

Ženy chemo number 3 mi tečie. Držte palce aby som to dobre niesla. Este tri týždne a posledná / teda dúfam ze nebude treba po opke ďalšiu/

sabova3
14. máj 2019

@romiada u nás je to naopak.ja som veľký fanúšik a muž nie.

sabova3
14. máj 2019

@helga9 ja idem zajtra do nemocnice a v piatok dostanem kokteil.potom už len jedna a finito.aspon dúfam.

hyta
14. máj 2019

@sabova3 Držím palce, nech to už máš za sebou.❤

helga9
14. máj 2019

@sabova3 áno spolu budeme končiť / ja teda toto kolo aspoň/ potom mam asi mesiac pauzu a opka no bojim bojim este som operovana nebola a neviem co ma čaká ci kus ci cely Sodoma Gomora

helga9
14. máj 2019

@sabova3 aj krv mam dobre ze mi nedajú ten rastový faktor ale chudery žily mam dosť na prt aj si kremujem co je na žily ale nestihaju sa hojit keď mam každý tyzden odber aj dnes mi tak pichla ze ma az zo stoličky zdvihlo

sabova3
14. máj 2019

@helga9 no veru s tými žilami je to katastrofa.mne už dvakrát zaviedli do nohy,lebo na ruke nič.som nervózna z ruky,je viac opuchnutá.mam už aj ten stahovaci rukáv,mám ho celý deň.a ruka opuchla viac jak bola . našla som si aj cviky na internete,tak skúšam.

hyta
14. máj 2019

@sabova3 Je to síce starý babský recept,ale...kámoške po operácii pomohli obklady z bieleho vína. Namočila do neho plienku, ruku obiazala, na to ešte igelit a čistú šatku. Ráno síce voňala ako keby išla z krčmy, no menej ju ruka bolela a odpúchala.🙂❤

helga9
14. máj 2019

@sabova3 ty mas lymfedem ze ti zobrali uzliny? Zato aj ten rukáv nato sa sťažuje veľa žien a píšu ze cvicit neviem ti poradiť čoby ti pomohlo. Neopúcha mi ruka ale ma boli to miesto kde pichajú a furt mam modrinu a nestíha sa mi to za tyzden zregenerovať

helga9
14. máj 2019

@hyta ahoj dávala som si lioton gél tuším ragulca spominala heparoid tak skúsim ak ten aj to víno. Nemám opuch ale boli ma to miesto a modriny mam

helga9
14. máj 2019

Inak žrutske nájazdy mam zas. Ženy keby ste videli čo som všetko zožrala keď som prišla domov no neznam čoby ste mi povedali. Narvata som jak naštopaná kačica no aj tak snorím co este napchať do seba.

hyta
14. máj 2019

@helga9 Dobre kým máš čo vysnoriť.😀Len si daj, keď ti chutí. Na modriny je dobrý Heparoid, rýchlejšie ti budú miznúť. Tiež mám žily na figu, keď som bola na gynde na operácii, tak som mala obe ruky modré až po zápästia, potom to skúšali i do nôh.Heparoid mi trochu pomáhal.

helga9
14. máj 2019

@hyta no mam este dva odbery nasledujúce dva týždne tretí chemo potom zas odbery a este aj ct aj tam pichajú no hruza