icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
29. apr 2021

@mlady_par R.I.P😥😥😥😥😥😥😥BOŽE PREČO

jankastraza
29. apr 2021

@mlady_par ahoj 💕 boze 😢😢😢😢nech odpociva v pokoji , dakujeme,ze si nam dala vediet 💔❣️

ira25
29. apr 2021

@mlady_par ďakujeme, že si dala vedieť....je to bolestivé aj pre nás ktoré sme ju nepoznali...nech odpočíva v pokoji

helga9
29. apr 2021

@mlady_par och nieee chcela mi volať a ja čakala a čakala. Nech odpočíva v pokoji.

jankastraza
29. apr 2021

@helga9 😢

hracka123
29. apr 2021

No tak ma to zobralo ani spať sa nedá

mlady_par
30. apr 2021

Dakujem baby. Ja chodim jak matoha a neviem tomu uverit. Tsk strasne chcela zit a nepripustala si inu alternativu.

l1plienka
30. apr 2021

Bože moj,toto je strašné,do riti aký je ten život krehký a najviac si to uvedomíme,ked nám začne choroba čumieť do životov,ku..a aj s rakovinou!!! 😢😢

helga9
30. apr 2021

Dievčatá neviem ako to tu ani napisat ale zrejme aj @janaooo už asi nie je medzi nami. Ku koncu roka bola na tom dosť zle a odvtedy sa neozvala ani správa nie je prečítaná. No nemám to ako overiť ale určite by sa ozvala si myslím keby žila.

sticker
victory1
30. apr 2021

@mlady_par to pises o Larike K.zo Samorina? Nemyslis vazne...to nemoze byt pravda.. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢 ...

mlady_par
30. apr 2021

@victory1 zial ano

hracka123
30. apr 2021

@helga9 to ani nevrav že aj ja noooo doparoma takie rany vôbec sa neviem spamätať krista aj vyjebanou plaiagou

hracka123
30. apr 2021

@helga9 no Helgicka moja ta toto sa len ozrat musíme s takýchto zlých správ no ja som nasrata

zuzap33
30. apr 2021

@hracka123 o janooo bohužiaľ s Helgou vieme už určitý čas. Sú to zlé správy.

katenka2
30. apr 2021

toto su same zle spravy 😢, ani neviem, co k tomu napisat 😖. Ja si dost casto spominam na Kiku, coskoro to bude rok... ako to zvladaju jej manzel a deti? Tiez chcela tak veeeelmi vidiet vyrastat svoje deturence 😢 a tak som ju utesovala, ze bude, len musi byt silna. Odvtedy sa bojim niekomu nieco povedat 😔, hoci to bolo myslene len v dobrom a uprimne. Drzte sa baby, za kazdu cenu, bojujte aj ked obcas pride pocit, ze je toho privela a sil primalo... Pokoj vsetkym mrtvym dievcatam a silu ich rodinam 🙏

helga9
30. apr 2021

@hracka123 Erička aj sud pálenky by som vypila keby ta skurvena pliaga prestala kosiť

midori123
30. apr 2021

@helga9 heli, mam nulovu toleranciu alkoholu, ale PRISAHÁM! ze druhy sud palenky by som v tomto pripade vypila s radostou a potesenim!!!

helga9
30. apr 2021

@midori123 keby to pomohlo tak aj otravu alkoholom podstúpim ale totok....skurvena pliaga... joj... ja pozerám zahraničné fóra a tam ženy bezdetné mladé 20-25 ročne ... to je strašne

hracka123
30. apr 2021

@midori123 ahoj moja a ty sa ako máš si sa dávno neozvala. Kontroly ok

zuzap33
30. apr 2021

Veľmi sa ma dotkla smrť dievčat. Aj keď sme sa osobne nepoznali, spoločná choroba, liečba a predovšetkým nádej na uzdravenie nás veľmi spojili. Mám stisnuté hrdlo a myslím na nich

jankastraza
30. apr 2021

@katenka2 mas uplnu pravdu Katka, presne si to vystihla 😢🙏❤

jankastraza
30. apr 2021

@zuzap33 ❤ je to hrozne Zuzka 😢

sabova3
30. apr 2021

Tak toto ma tiež dostalo.Ani neviem,čo napísať.Velmi smutné.

midori123
30. apr 2021

Priznavam, ze velmi ma to zasiahlo a uplne vyhodilo z rovnovahy. Budem ju musiet zase pracne pohladat a dat sa dokopy. Tieto spravy velmi zle znasam. Ja aj na Kiku myslim az prílis casto. Patrim aj k Amazonkam na FB a dnes tam pridali spravu o smrti larike. Boze, taka pekna a mlada zena to bola😰😰😰

midori123
30. apr 2021

@hracka123 ahoj, kontrolu som mala tento mesiac a nastastie je vsetko ok. Na herceptin este chodim a v maji mam posledny. Dr mi povedala, ze potom mi da pokoj a uvidime sa az o 3 mesiace. Tesim sa velmi, no zaroven som v strehu, kedze viem a hlavne vidim, ako si ta ,,SVIŇA” ide aj tak svoje! Myslim ze s tym strachom uz budem zit naveky😰

ira25
30. apr 2021

@midori123 no dlho sa budeme otriasť z takýchto správ a aj keby sme nemali rovnako túto sviňu chorobu aj tak by sa nás to dotklo.... hľadať správne slová sa ani nedajú... ožrat sa, zanadavat ,ja som včera po tej správe bola v slzavom údolí a nespracujes to a už hop ďalšia správa má zasiahla......často si myslím,že prečo tu chodím keď ma to tak silno zasiahne, lenže ja mám pocit, že sme tu už ako jedná rodina deliace sa o bolesť,ale aj o radosť,tak si hrozne želám aby toto už boli posledné zlé správy.🙏.

ira25
30. apr 2021

@midori123 áno v strehu ako píšeš budeme celý život a ja to mám v pamäti ako mi na začiatku liečby primárka na onkológii vmietla do tváre,teraz podstupite liečbu a nezaoberajte sa kedy sa vám to vráti... či o mesiac ,mesiace,roky, takže onko vedia, že nikdy nie sme za vodou a práve táto sviňa v prsníkoch sa vracia a píšu to aj odborníci ,tak áno stále v strehu

midori123
30. apr 2021

@ira25 to je na tom to najstrasnejsie.
Pretoze otazka nie je ,,či”, ale ,,kedy”😰😰
Aj ked viem ze nie u kazdeho a je vela-vela zien, ktorym sa to uz nikdy nevratilo.

ira25
30. apr 2021

@midori123 áno,ale tiež záleží od diagnózy, keďže je viacej druhov rak prsníka a tak keď ma takto usadila pred liečbou,tak asi moja diagnóza vpada do toho buď v strehu....a potom to máš v hlave uložené a neda sa od toho odosobniť a nemyslieť na to .
Hej v mojom okolí poznám veľa žien ktoré sú 20,30 rokov v plnom zdraví,nevrátilo sa to,ale pri takýchto správach si uvedomujeme, že čo ak?.

nori21
30. apr 2021

To sú samé zlé správy, zobralo ma to.