Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@mlady_par ahoj 💕 boze 😢😢😢😢nech odpociva v pokoji , dakujeme,ze si nam dala vediet 💔❣️
@helga9 😢
No tak ma to zobralo ani spať sa nedá
Dakujem baby. Ja chodim jak matoha a neviem tomu uverit. Tsk strasne chcela zit a nepripustala si inu alternativu.
Bože moj,toto je strašné,do riti aký je ten život krehký a najviac si to uvedomíme,ked nám začne choroba čumieť do životov,ku..a aj s rakovinou!!! 😢😢
toto su same zle spravy 😢, ani neviem, co k tomu napisat 😖. Ja si dost casto spominam na Kiku, coskoro to bude rok... ako to zvladaju jej manzel a deti? Tiez chcela tak veeeelmi vidiet vyrastat svoje deturence 😢 a tak som ju utesovala, ze bude, len musi byt silna. Odvtedy sa bojim niekomu nieco povedat 😔, hoci to bolo myslene len v dobrom a uprimne. Drzte sa baby, za kazdu cenu, bojujte aj ked obcas pride pocit, ze je toho privela a sil primalo... Pokoj vsetkym mrtvym dievcatam a silu ich rodinam 🙏
Veľmi sa ma dotkla smrť dievčat. Aj keď sme sa osobne nepoznali, spoločná choroba, liečba a predovšetkým nádej na uzdravenie nás veľmi spojili. Mám stisnuté hrdlo a myslím na nich
@katenka2 mas uplnu pravdu Katka, presne si to vystihla 😢🙏❤
@zuzap33 ❤ je to hrozne Zuzka 😢
Tak toto ma tiež dostalo.Ani neviem,čo napísať.Velmi smutné.
Priznavam, ze velmi ma to zasiahlo a uplne vyhodilo z rovnovahy. Budem ju musiet zase pracne pohladat a dat sa dokopy. Tieto spravy velmi zle znasam. Ja aj na Kiku myslim az prílis casto. Patrim aj k Amazonkam na FB a dnes tam pridali spravu o smrti larike. Boze, taka pekna a mlada zena to bola😰😰😰
@hracka123 ahoj, kontrolu som mala tento mesiac a nastastie je vsetko ok. Na herceptin este chodim a v maji mam posledny. Dr mi povedala, ze potom mi da pokoj a uvidime sa az o 3 mesiace. Tesim sa velmi, no zaroven som v strehu, kedze viem a hlavne vidim, ako si ta ,,SVIŇA” ide aj tak svoje! Myslim ze s tym strachom uz budem zit naveky😰
@midori123 no dlho sa budeme otriasť z takýchto správ a aj keby sme nemali rovnako túto sviňu chorobu aj tak by sa nás to dotklo.... hľadať správne slová sa ani nedajú... ožrat sa, zanadavat ,ja som včera po tej správe bola v slzavom údolí a nespracujes to a už hop ďalšia správa má zasiahla......často si myslím,že prečo tu chodím keď ma to tak silno zasiahne, lenže ja mám pocit, že sme tu už ako jedná rodina deliace sa o bolesť,ale aj o radosť,tak si hrozne želám aby toto už boli posledné zlé správy.🙏.
@midori123 áno v strehu ako píšeš budeme celý život a ja to mám v pamäti ako mi na začiatku liečby primárka na onkológii vmietla do tváre,teraz podstupite liečbu a nezaoberajte sa kedy sa vám to vráti... či o mesiac ,mesiace,roky, takže onko vedia, že nikdy nie sme za vodou a práve táto sviňa v prsníkoch sa vracia a píšu to aj odborníci ,tak áno stále v strehu
@midori123 áno,ale tiež záleží od diagnózy, keďže je viacej druhov rak prsníka a tak keď ma takto usadila pred liečbou,tak asi moja diagnóza vpada do toho buď v strehu....a potom to máš v hlave uložené a neda sa od toho odosobniť a nemyslieť na to .
Hej v mojom okolí poznám veľa žien ktoré sú 20,30 rokov v plnom zdraví,nevrátilo sa to,ale pri takýchto správach si uvedomujeme, že čo ak?.
To sú samé zlé správy, zobralo ma to.

@mlady_par R.I.P😥😥😥😥😥😥😥BOŽE PREČO