icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hyta
14. máj 2019

@romiada Si skvelá dcéra, maminka má v tebe veľkú oporu.Parochňa vyzerá prirodzene, keby si to nenapísala, tak by som si myslela že sú to jej vlasy.Dobre ste vybrali.🙂❤

romiada
14. máj 2019

@helga9 najlepsie ked si jednu taku viac popolavu skusila, tak ja vybuch smiechu ze mamiiiiii....vyzeras jak Magda Pavelekova

romiada
14. máj 2019

@hyta dakujem 😍❤

romiada
14. máj 2019

@helga9 ja som to dneska mamine povedala...ze mamiiii ale vies ake budes mat potom dobre vlasy! Uvidis!

helga9
14. máj 2019

@romiada mi voláme paruku skalp idem po dome s ňou a muž neses si skalp?

helga9
14. máj 2019

@romiada inak ak budu kučeravé bude to pre susedov dosť divne

sticker
romiada
14. máj 2019

@helga9 🤣😂🤣👍

helga9
14. máj 2019

@romiada treba ajhumor človek ma potom lepsie myšlienky a to sú este hefty o Tom keď si dám urobit kozy

romiada
14. máj 2019

@helga9 to už som si aj ja robila srandu zo seba . Že ak som zdedila preddispoziciu po mame dam si kozy vykuchať už teraz a budem mať zamienku na plastiku. A ešte mužovi prizvukujem že budem MILFka použitelna , že si nejakeho "zajka" najdem keď bude zlý na mňa'🤣

helga9
15. máj 2019

@romiada no chodí ta reklama na podprdy intimissi a môj muž furt aha kukaj podprdy ktorú potom pôjdeme kúpiť? Trojuholníkový košíček bude ti vyhovovať? No keď budeš mat hotove kozy to sa budem o teba báť. A stále nejaký heft si nájde no co by si mu nato povedala?

sticker
helga9
15. máj 2019

@sabova3 ušla sa ti ta izba s tou fantastickou tapetou?

sabova3
15. máj 2019

@romiada Super,obidve ste kočky.a tá parochňa super sadla.Drzim palce.

sabova3
15. máj 2019

@helga9 čauko.este som doma.o desiatej idem do nemocnice.tak sa mi nechce.dufam, že dostanem tú izbu.jak by som pozerala hokej?

helga9
15. máj 2019

@sabova3 áno telku treba hádam sa ti ujde

hyta
15. máj 2019

@sabova3 Povedz, že potrebuješ vidieť hokej v rámci liečby.😀

sherinka17
15. máj 2019

@sabova3 ahoj,mrzi ma, ale dostala som sa k modremu konikovi az dnes,urcite su uz moje informacie davno po case, ak mas vsak otazky, dobra stranka je na fb, Amazonky poradna, je to uzatvorená skupina, ktora okrem vzajomnych skusenosti nas, pacientok, este poskytuje aj pravnu poradu, tak ta radi uvitame

sabova3
15. máj 2019

@sherinka17 tak ďakujem, pozriem sa tam .a ako sa máš?

larike
16. máj 2019

Ahojte dievčatá @helga po 2 chemo MR vyšetrenie, výsledok takmer kompletná regresia !!!🤗

sabova3
16. máj 2019

@larike veď to je super.

larike
16. máj 2019

@sabova ahoj moja, áno to je super. Ja mám Triple negat + teraz som sa dozvedela, že aj BRCA1 - myslím že to tak máš aj ty však?

helga9
16. máj 2019

@larike ahoj no to je paráda ale ty si ho mala omnoho menší ja az do 50 mm a vcul ma 25 mm po dvoch chemo je z neho polovica tak tiež dúfam ze po štvrtej bude fuč.

larike
16. máj 2019

@helga9 ahoj moja mala som 27mm x 17mm. Po ďalšej kontrole to bude omnoho menšie, ak tam vôbec bude neboj sa.

larike
16. máj 2019

Ale červené krvinky mám hraničné, ak by som sa cítila veľmi unavená a búšilo by mi srdce aj pri najmenšej záťaži musím sa ozvať s bude transfúzia. Pýtala som sa čo by sa dalo.na to tak najprv povedala že nič a potom že cviklu. Pijem ju aj teraz, ale už mi ide von aj ušami.

helga9
16. máj 2019

@larike no mne uz tiež ide pitie tej stavy aj ovocie hore krkom. Musim sa donútiť. Po tejto tretej je mi tak ťažšie ako nie je mi vyslovene zle ale žalúdok mam taký ako na vode a moc mi nechuti jest. Najem sa ale je to menej ako som zvykla dúfam ze to uz prejde.

larike
16. máj 2019

Určite to prejde. Ja dostávam chemo vo štvrtok. Vo štvrtok k večeru ma to položí, v piatok som ako motorová myš ( toto slovné spojenie kradnem od vás baby) a od soboty do pondelka som nepoužiteľná.

helga9
16. máj 2019

@larike ja som dostala chemo v utorok to bolo este Ok aj jest mi chutilo no vcera a dnes menej hádam zajtra bude lepsie

sabova3
16. máj 2019

@larike neverím.takze aj tebe odporučili vybrať vaječníky aj prsia?

larike
16. máj 2019

@sabova3 áno, mňa operácia ešte len čaká, ale bola by som rada, keby mi zobrali teda obidva prsníky naraz. Zatiaľ som s tým vysporiadaná, ale neviem čo to urobí zo psychikou neskôr.

sabova3
16. máj 2019

@larike mňa to tak isto len čaká.zacnem s vajecnikmi a potom prsia.aspon si potom poradíme čo a ako.

helga9
16. máj 2019

@sabova3 @larike baby zle sa mi to aj číta. Ja sa opky bojim čakajú ma tri no Vás este viac