Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@ira25
@katenka2
Dievčatá, no ja som tiež netušila, že to takto pomenuju... ale teda takto mi to napísali... že aj bandáž dávajú na prsník, ale ja nemám, že to nie je až taký veľký opuch...
Tie masáže mi teda robia, nie priamo prsník, ale tak hlavne pod pazuchou smerom k prsníku, aj ruku a medzi prsiami... no uvidíme, ten pocit napätia či tlaku trochu povolil, ale stále je ten prsník aj opticky väčší ako druhý.... no už to nechám tak, hlavne nech sa tam nič nové zlé neobjaví, aj keby mal ostať väčší navždy 😊
No a my sme dnes v tomto teple mali rozlúčku s pani učiteľkou spojenú s grilovackou 😂 ale nakoniec to tuším bolo ešte lepšie ako sa pariť doma.... deti (končiaci tretiaci) sa vylietali dosýta, rodičia sa po roku stretli a vykecali, teda hlavne mamičky 😁
Ani by sme to takto neriešili, ale pani učiteľka je z juhoafrickej republiky, mala ich 2 roky a vracia sa teraz domov a fakt je to PANI UČITEĽKA, bodaj by boli všetky také... deti fakt dostali super základ a napriek jej prisnosti a dokonalej pedantnosti sme tam dnes plakali všetci 😊
@sabova3 takze predpokladam ze ked ja k tomu som uz jednu rakovinu mala a mam cysty na vajecnikoch tak to odporucia jedna radost :( mozem vediet kolko rokov si mala ked to zacalo a pri opkach? Ja mam 33 :( ... Lieky nejake hormonalne ci ine udrziavacky po opkach? Dakujem ze si napísala
@sabova3 vdaka, mame rovnaky typ viem ze nic po piecbe nedavaju ale myslela som lieky ked vyberu zenske veci a prsniky... Vi davaju nieco po tychto zakrokoch, a asi ako to prebieha.. kolko casu davali po opke a ostatnom ... Potrebujem trosku info kym pojdem k lekarom nech ma nezaskocia a trosku naberiem otazky ktore ešte budem potrebovat položiť lekarom nech tam nechodim ako blbec. dakujem
@katka14 ahojky. Dakujem ze si sa ozvala ... Tak i ja kusim dufat ze dcerka nema. Ale vraj i chalani maju len tie svoje ine sledovania a rakoviny :( cize je uplne jedno ake pohlavie sa narodilo :( a ako znasas tie stavy po opkach? Ked mas prec vaječníky i maternicu beries nejake lieky? Ja mala problem s antikoncepciou tak ci nebude i v tom kustik problem u mna preto sa pytam na hormony. Ja mam napisane vsetko mozne s tymi ich nazvami este som nedostala chut to studovat tak som zvedava ci mi budu vediet vobec nieco ako prsiavyrobit z tych zvyskov ak daju preč :( prepláca poisťovňa zvacsenie ci nie?
@anvien AHOJ. ja lieky neberiem, len vitaminy na tie navaly. no niekedy je ich viac, inokedy menej. ako kedy. inak momentalne som v pohode. na vikend sme boli na morave s detmi na pobyte a aj sme sa kupali cele dni. mala by poistovna preplacat plastiku tusim do 2 rokov od opky. inak aj ja som moc zvedava ako z tychto mojich kraterov vyrobia niečo pekne ???
@katka14
@helga9
@sabova3
@l1plienka
No tyh navalov sa bojim i ja uz teraz mam po tych liekoch rozhadzane vsetko no ale co uz ak bude treba treba. Nespravim nic... Netusim kedy ja pojdem a ci ma odporucia alebo nie ale asi sa tomu nevyhnem ako vidim a mam tu svoje info tak to bude este sranda :( joj aspon keby som alergicka nebola na tie sproste narkozy
Baby dnes od gyn verdiskt taky ako som hovorila vsetko prec ved co ine ...len ake mate skusenosti s KE lekarmi v satci a vychodoslov onkolog ustav ?
Pripadne banska bystrica - pripadne odporucte..pojdu prec vajecniky a prsia isto a maternica otazna. Chcem dohodnut konzultacie. Dakujem za rady ;)

@anvien Ahoj,ja som tiež brca1, Triple negatív.Tiez som dala na rady doktorov a mám preč vaječníky s maternicou a tak isto prsia preč.