Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@sarkkka1 drzim ti palce v liecbe, zvladneme🍀🍀 urcite natom nesoferuj, tie prve 4 (AC) som bola hrdinka ze to odsoferujem ale i tak po mna dosli, a i tak do tych 2-3 h od stecenia ma zlomilo,, tieto pacli uz vobec neexist, dali daco na driemanie, daco na alergiu, mami som sa po 4 hodinach nesla dockat,, bo mi bolo strasne zle, vracala som, a teraz to v tom tele bije ako kladivom do chrbta, ale tak mne to nenadelili, bo sme sa zhodli na par veciach ze by to mne nemuselo robit dobrotu, ale toto tiez nerobi dobrotu😂😂😂drzkaj sa ja som si uz aj poplakala ze ma tam uz nedostanu.. a to som si myslela ze mam uz kadejaku bolest sa sebou🤦♀️
@helga9 heli prosim ta ked ti tonadelili na tych 12x to pacli tiez sa vzdy predtym pustal ten Dexametazon? Ten kortikoid?taka velka davka? Ci mensia? Sak ja by dr aj ukecala mozno nadelit mi to ale bojime sa obe co to so mnou spravi kazdy tyzden dexametazon. Ja mam tych svojich liekov kadejakych vela
@lucmirka124 a brala injekcie Zarzio na krvinky? To je tiež riadna kafe. Bolesti panvy vystrelujuce pozdĺž chrbtice až do lebky, uff.
@lucmirka124 ja som od dexametazonu videla pár hodín dvojmo. Tebe sa to nestalo?
doprdele! 21.strorocie, lietame do vesmiru, chceme obyvat Mars a menej devastujucu liecbu vymysliet nedokazeme 🙈! Aaaaach....
@lucmirka124 ahoj mne nedával dexametazon pri paklitaxel ale dithiaden. Tých 12 paklitaxel som ani nevedela že beriem potrebovala som po steceni dať hodinku šlofík a nič mi nebolo absolútne nič preto odporúčam týždňové podaníe lepšie sa znáša.
@zuzap33 no sestricka aj dr vraveli , ze praveze tieto Pacli su uplne v pohode, povedali, ze uz idem do lepsej polovice😂 ja im to zozrala😂 a som hotova🤦♀️ Ale co ma najviac sere ze mi to oblblo svalstvo na plucach, co je pre mna jak by mala zapal pluc, inak to neviem opisat. Zle tazko plytko dycham, ledva zajdem po byte.takze na ho.no💩, pokeciam s dr ze takto pokracovat asi nie, a musime to inak vymyslet
@helga9 dakujem porozravam sa s dr, musime to inak vymyslet toto nemozem ja takto byt, pluca mi to poskodi, viac mi ich zanesie a to je pre mna velmi zle.vsak sa od decka 3-5 x dene inhalujem aby som si ich cistila. Kedze mne sa genetikou CF zanasaju. Dithiaden by bol aj mensi problem ako dexametazon. To by vysadila len svoje lieky dake, a nahradila dithiadenom.
@lucmirka124 určite treba niečo iné v tvojom stave ja pozriem doma čo presne mi všetko dávali
Ďakujem..
Vidím, že ma čaká veselé obdobie. A ja že sa budem nudiť a vymýšľam s brigádami ..
Babenky držte sa❤️.
https://www.startitup.sk/smutne-prvenstvo-pre-s.... Niet čo dodať 😔
@helga9 Zmenila my lebo som bola raz na kyretáž, a že budem potom častejšie chodiť z tamoxifenu, tak mi nasadlila anestozele tak to som musela po mesiaci vysadiť, lebo som tak ma všetko bolelo že som sa ani z postele nevedela postaviť, tak zmenila na letrozel a teraz som začala krvácať, nie v kuse len sem tam, ale začínajú ma bolieť aj kosti. No uvidím ak pôjdem k dr. ak tak nech mi nechá ten tamoxifen, vtedy mi nič nebolo nič ma nebolelo a bola som v pohode, akurát ta kyretáž. Baby a ktoré ste brali tamoxifen tak nemali ste problémi s mýómy na maternici?
Zienky moje tak ja po tej davke PACLI sa mozem zotavovat dalsie 2 -3 tyzdne, zapal pluc, a zapal zlcnika. Vedela som ze to bude tazky boj a vela problemov kolo chemo ale ze mi pluca zaleje lebo som sa 3-4 dni nevladala hybat. Ak mi to nebude chciet nadelit dr tak budem muset zmenit centrum onko ak chcem liecbu dokoncit. Ale mam uz strach ze moje telo toto nevydrzi zeny. Katka, Heli velmi sa bojim😢😢😢😢😢😢🍀🍀🍀
@lucmirka124 ajajaj nechcem tu nadávať ale to je nezodpovedná onko dr nie som doktor ale takú silnú dávku by som ti ja nedala s takými pľúcami. Žlčník no ja mám od chemo žlčníkový kameň neviem prečo robí chemo sarapatu na žlčníku. Čo teraz s tebou budú robiť? Máš antibiotiká? Nemysli na take že to nedáš musis už toľko máš toho za sebou zvládneš to.
@lucmirka124 preboha, až tak? Daj sa rýchlo dokopy, aby si mohla pokračovať v liečbe 🙏
Ahojte 🙂 som tu medzi vami nová..s touto našou spoločnou "kamoškou" som sa zoznamila minulý rok v septembri v 12 týždni tehotenstva mi diagnostikovali karcinóm prsníka, teda oboch prsníkov. V 16tt som absolvovala obojstrannú mastektómiu..chvalabohu histologia dopadla dobre a ja som s liečbou mohla počkať do pôrodu..v marci som porodila a momentálne mám liečbu 12 x taxol plus biologická liečba. Taxol mám už 7 krát za sebou ..teším sa že som už za polkou..mám doma dve malé deti a našťastie to všetko zvládam dobre..budem veľmi rada ak sa môžem medzi vas zapojiť a spoločne si aspoň takto pomáhať a poradiť v tomto našom boji 🙂
@helga9 ten začiatok bol veru náročný..bála som sa strašne aj o seba aj o bábo..padla reč aj o interrupcii ale to som zamietla..ale toto je už za mnou nechcem na to ani myslieť..teraz sa už teším že to je tak ako to je..beriem to pozitívne..mám zaistovaciu liečbu a po nej bude všetko ok 🙂
Lobular? Hmm čo to je? 😁

@sarkkka1 a hlavne pri paklitaxeli dávajú premedikaciu silnú kvôli alergií takze človek je oťapeny. Väčšinou všetky čo so mnou chodili sme aj zadriemali pri tom takze sama radšej nie.