icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
14. júl 2021

@anvien Saksun mi robil mastektomiu a Gajdoš rekonštrukciu oni spolu robia

helga9
14. júl 2021

@l1plienka určite dlhodobejšie to je aj na cievy žily lymfu

helga9
14. júl 2021

@anvien výmena je u každej individuálna tým sa teraz netráp. No spanie tak to je teda mna operovali v marci dodnes spím na chrbte zvykla som si telo ta nepustí. Ľahnem aj na brucho aj na bok ale dlho nevydržím zatiaľ mám expandery a sú tvrdé uvidím po výmene za implose

anvien
14. júl 2021

@l1plienka nooo zbohom... Ja mam nador von od novembra, a teraz gen jasli tak pojdem na konzultaciu co dalej a onko prave tuto moznost povedala kedze mam vsetko neposkodene no uvidime kedze ponoziaroch mam dost popalenu kozu aj ked uz zahojenu.
V pondelok a stredu idem konzultovat tak sa chystam. A to lezanie na chrbte je des a na boku som po opke zacala ca po mesiaci s podkladanim vankusa :D a na bruchu po 2 mes :D som nevydzala. Implantaty sa musia menit? Raz citam ze ano raz ze nie. Este som zvedava ako budem vyzerat ked teraz mam 80DD :D

anvien
14. júl 2021

@helga9 tak ak mozes posli do spravy cislo budem ti velmi vdacna. Aj pripadne dalsie info. Velmi pekne ďakujem

l1plienka
15. júl 2021

@anvien ako to funguje s takým nadupaným dekoltom ako mas Ty neviem 😉 či sa to upravuje atd.,lebo mne dávali veľkosť mojich pôvodných prsníkov, no pôvodných ako pôvodných,keďže som kojila,tak to boli take chatrne padajúce acka-béčka 🤭 a meniť sa musia,len tá doba je otázna, ak nedôjde ku kapsularnej infekcii, rupture implantátu,tak po desiatich rokoch,ak je nejaké poškodenie,tak sa rieši hneď. Pri poškodeniach sa platí len chirurgicky výkon,silikon dodáva ta istá značka zadarmo,keďže tam oni garantujú “dlhšiu životnosť”. Aspon mne to tak bolo vysvetlené pri mentoroch

anvien
15. júl 2021

@l1plienka nooo ja som mala cca take C ale po dcerke mam Dd az E :D ... A ked ides po 10r na vymenu hradis si vsetko sama ?

l1plienka
16. júl 2021

@anvien tak toto Ti uz neviem povedať,logika mi hovorí,že áno,ale naše zdravotníctvo je plne prekvapení 🤷‍♀️

lucmirka124
16. júl 2021

Zienky moje v stredu mi ztiekol 1 davka ten PACLITAXEL v stredu som bola, ze mrtva, ale vcera som bola relativne ok. No od dnes rana bije v celom tele bolest, ( voltaren, ibalgin na bolest som si dala ako kazala dr) ale ako keby neucinkoval, zienky zajtra bude lepsie? Ci sa mam zastrelit🤦‍♀️ Alebo daco ine od bolesti dat? ako mi oslabilo do rana cele svalstvo, klby, kosti zle sa mi dycha, a viete ja mam tu CF, potrebujem si odkaslat, no tazoba, bolest na dychani😢 v stredu sme davali so sestrickou pozor a dake reakcie neboli ze by sa mi nahovno dychalo.

helga9
16. júl 2021

@lucmirka124 mala si s dr konzultovať tie týždenne dávky ja sa inak čudujem že ti to dr sama nedala. Týždňové dávky sa omnoho lepšie nesú som ti napísala že ta to odpáli. Prediskutuj to s dr že prejdes na týždňové podanie.

lucmirka124
16. júl 2021

@helga9 popytala som sa nato, povedala ,ze vie sa to zvykne aj tak robit, nadelit na 12 x ale ze ona stym ma za posledne obdobie nafigu skusenosti. Hadam bude zajtra lepsie.ako ta bolest ma tak nesere ako to, ze sa mi zle kasle, a tazko dycha.uvidim co povie o 3 tyzdne

helga9
17. júl 2021

@lucmirka124 dúfam že sa ti uľaví neviem CF čo ti poradiť take ako ležanie na bruchu u teba nepomôže? Vtedy je lepšia kapacita pľúc či by sa ti lepšie nedýchalo. Alebo mätu zvyknú voňať.

helga9
18. júl 2021

@katenka2 vcul čítam že dôkaz nech sa paci

katenka2
18. júl 2021

@helga9 👍😁🌞💯🙋🏿‍♀️

zuzap33
18. júl 2021

@helga9 aspoň neprovokuj

helga9
18. júl 2021

@zuzap33 ved ti je dobre /odhliadnuc od zranenia/ chlapci ta aspoň obskakuju nie?

zuzap33
18. júl 2021

@helga9 môj muž včera sám išiel na nákup... Ta to nepamätám kedy bolo naposledy 😁 a dnes dokonca varil obed. Normálne pokrok... Ale žiadna sláva ležať na gauči. Aj keď notebook pri mne a pracujem. A ísť na wc je normálne diaľkova cesta. Chlapci idú večer do svokry, už to majú naplánované, nechcem to rušít. Už som zrušila včerajší aquapark...

helga9
18. júl 2021

@zuzap33 mate dobre pocko? Mne mama píše že furt sú búrky

zuzap33
18. júl 2021

@helga9 teraz je pod mrakom, chvalabohu a trochu fúka. Ale je teplo

hracka123
18. júl 2021

@zuzap33 ahoj čo sa ty staloooo🙉

zuzap33
18. júl 2021

@hracka123 prehliadnuty schodik v na letnej terase...

sabova3
18. júl 2021

Ahojte tak Zuzi ,aby si nebola sama ,tak ja tiež takto fajne spadla.Stupla som na poklop kanála,ale nebol upevnený,tak celá noha sa prepadla dole.Teraz sa už z toho smejem.

hracka123
18. júl 2021

No baby pekne 🙉🙉🙉

zuzap33
18. júl 2021

@sabova3 🤦‍♀️ to teda vyzerá, ufff. Akoby sme toho dosť nemali...

sabova3
18. júl 2021

A ešte k tomu padaniu ženy,treba vedieť,kde spadnúť.Mne sa to stalo na vinnom jazere,tak ako bolestné som dostala vstup zdarma na toto leto.Ta teraz tak rozmýšľam,že na ďalší rok to musím zopakovať 🙂

helga9
18. júl 2021

@sabova3 že au máš to fajne buchnuté

helga9
18. júl 2021

Píšeme tu o úrazoch a akurát sa mi dcéra strepala zo schodov no čo Vám poviem

sarkkka1
18. júl 2021

Ahojky. Keď ste preberali chemo, bola som kuknúť v papieroch. V utorok začínam. ....mám 4 krát AC a 12 krát PAKLI. Keď mi to stečie, dôjdem autom normálne domov???
Babenky veľa zdravia prajem, keď vidím fotky ako sa vám darí.
Apropo, nie je tu niektorá žilinský kraj???

adrika762
18. júl 2021

Ahojte baby, chcem sa opýtať tých čo beru letrozol, beriem ho druhý mesiac prv som brala tamoxifen ale dr. mi to zmenila, všetko bolo ok, ale teraz som začala sem tam špiniť ale aj krvacať, mala ste niektorá niečo takého? Nemám žiadne bolesti. Kontrolné výsledky som mala dobré.

helga9
18. júl 2021

@sarkkka1 ahoj ja som mala chemo čo ty. Radšej nech niekto ide s tebou nevieš ako ti bude. Ako zvládla by som cestu domov odsoferovat ale chodil so mnou muž. Ale ja to mám tak hodinku cesty neviem ako ty.