Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza zial nemáme to u nás. Nedalo by sa mi do súkromnej správy odfotiť? Veľmi ďakujem.
Tak už mi prišla sms,som negatívna 🍀
Čaute chcela by som sa spýtať či aj vám bolo po oziaroch už som skončila že všetko vás bolí svaly kostí jak keby som mala vnútornú horúčku či to z toho tamoxifenu
No to aj ja pijem
@lula94 ahojky, zajtra odfotim,ok?a poslem do spravy
Prosím Vás má niekto po mastektómiu na ľavej strane kŕče v úrovni prsníka? Čo to môže byť. Ďakujem
Zdravím všetkých. Čakajú ma ožiare...prosím čo mám očakávať.. mám sa báť... Som po operácii prsníka... Aj po chemo...
Ahojte nemáte daktorá skusenosti s vodou Preventa ,ktorá má znížený obsah diretéria?Kde sa dá kúpiť? Dajakā overená stránka odkiaľ ju objednať?
@ildikodobosova citala som o deuteriu ale neskusala som. Ja si kupujem zásaditú vodu
@ildikodobosova a to načo je dobrá tá voda.
@helga9 aká to je zasadita voda.
@ivetapar po ožiaroch sa odporúča detský púder,predsa žiarenie podráždiť kožu,no a ja a dievčatá tu používali 2_3 hod.pref rádioterapiu krém radiocare.
Či budeš mať začervenanie pokožky,alebo viac menej spálenú, záleží či si svetlý,alebo tmavý typ, koľko ožiarov ti dajú a ako sa budeš o pokožku starať,žiadne mydlo a umývanie sa teplou vodou.
To horšie už máš za sebou,myslím chemo tak neboj toto dáš v pohode...sú tu dievčatá čo popri rádioterapie chodili aj do práce...takže buď v kľude.

@ira25 ahoj zvyknú v ten deň večer keď majú veľa tak do obeda na druhý den