Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Zdravím...dnes mám po prvom ožiare... Mám krém rádiocare..len ako mám natierať keď sa mi rozmazavaju tie značky...
Ďakujem 😘
Ahojte ženy.Mam otázku na tie, ktoré ste zaočkované. Prišla mi sms,že sa môžem dať zaočkovať treťou dávkou. Jak ste na to vy,dali by ste si aj tretiu?
Ďakujem 😘
Dievčatá pijete nejaké bylinné čaje, pýtam sa len tak.
@helga9 ale ten najdolezitejsi caj som zabudla - z petrzlenovej vnate. Poradili mi ho pri zapale mechura a super! Pomaha tusim na vsetky zapaly, aj na bolave hrdlo, ci zapalene dasna. Pijem ho teraz casto, nasadila som si hromadu petrzlenovej vnate a cele leto strihala a susila. Mam peknu zasobu 😀. Hlavne ma prijemnu chut a krasnu vonu....
Ahojte zienky, tak po dlhsom case pisem, pomaly sa zotavujem zo vsetkeho, este to neni ono ale ide to dako potom kolapse. Dnes som bola u onko vzala mi krv na onkomarkery,, prosim za aku hodnotu sa mam modlit🍀 pred chemo som mala 76, dobra hranica je kolko? Dali mi hormonalne lieky tak uvidim co to ide robit🍀 vsetky srdecne pozdravujem❤️ Dufam ze sa mate co najlepsie👍🥰

@helga9 Všetko najlepšie, veľa zdravia, šťastia a lásky!