icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

nori21
15. okt 2021

@helga9 Všetko najlepšie, veľa zdravia, šťastia a lásky!

katenka2
15. okt 2021

@helga9
"Dievčatá Vaša Helgička sa dnes dožila 42 rokov".... bosorkaaa! Vypadá na 21!
Ale i tak ti zo ❤️ prajem hlavne to zdravie, potom zdravie, nakoniec zdravie... no a medzitým aj veľa lásky, pohody a smiechu 🤗🌹🙋🏻‍♀️

helga9
15. okt 2021

@nori21 ďakujeeem krasne

helga9
15. okt 2021

@katenka2 jaaaj Katka 24 mám / síce v opačnom poradí 🤪/ ďakujem krásne len to zdravie si prajem

ira25
15. okt 2021

@helga9 aj ja sa pripájam k dievčatám a zo ❤️ti želám všetko čo si sama praješ,ale ja ti prajem len a len veľa zdravia a opäť zdravie a nehovorím to ako klišé.

helga9
15. okt 2021

@ira25 ďakujem kràsne Irenka

katenka2
15. okt 2021

@ada2007 vypočula som si besedu a čo na to povedať... Keby to nebolo take smutné a desivé, aj by som sa zasmiala 😔. Pomoc nášho zdravotníctva, nášho ministerstva, našej vlády...zúfalstvo, plané sľuby, žiadna apatia a iba mamon. Brrrr!

helga9
15. okt 2021

@katenka2 no nájdem kus času nedeľu vypočujem to aj ja

sabova3
15. okt 2021

@helga9 24

ira25
15. okt 2021

@katenka2 máš pravdu samé keci a hlavne keci B.Kolara...vsade dostupná liečba len na sk nie,no ale hlavne,že máme milióny na očkovaciu lotériu.

ivetapar
15. okt 2021

Zdravím...dnes mám po prvom ožiare... Mám krém rádiocare..len ako mám natierať keď sa mi rozmazavaju tie značky...
Ďakujem 😘

helga9
15. okt 2021

@ivetapar fixkou doma prekreslí a opatrne prstom kremuj

ira25
15. okt 2021

@ivetapar ja som nemusela prekreslovat,lebo mi urobili tetovacky v tých troch krížikov...tak si kúp fixu a prekresluj sama,alebo s pomocou niekoho.

sabova3
16. okt 2021

Ahojte ženy.Mam otázku na tie, ktoré ste zaočkované. Prišla mi sms,že sa môžem dať zaočkovať treťou dávkou. Jak ste na to vy,dali by ste si aj tretiu?

ira25
16. okt 2021

@sabova3 Janka,ja síce nie som očkovana,ale aj tak ti odpoviem ako by som sa sa ja k tomu postavila...teda najskôr by som si dala urobiť hladinu protilátok a tiež imunitu a až tak by som sa dala zaočkovať .

sabova3
16. okt 2021

@ira25 No nad tým som neuvažovala,ale asi si to dám spraviť. Sa mi zdá,že to stojí asi 30 eur. Zrejme to robí obvodná?

ivetapar
16. okt 2021

Ďakujem 😘

nori21
16. okt 2021

@sabova3 Mne tiež došla sms ka, ešte počkám, rozmýšľam, že by som dala vyšetriť protilátky, opýtam sa od lekárky.

ira25
16. okt 2021

@sabova3 neviem či to robí obvodná ale ja som si dala robiť v nemocnici v laboratóriu a áno 30 éčka

bubo780
16. okt 2021

@sabova3 aj mne dosla sms.. zatial tretiu nedavam.. tiez chcem skontrolovat protilatky, lebo ja mam covid prekonany + ockovanie.. moja mama cely zivot robila na inf odd - ma snad vsetky ockovania, co kedy vymysleli (kedysi to u nich bolo povinne) a tiez tretiu davku si nedava..

nori21
19. okt 2021

Dievčatá pijete nejaké bylinné čaje, pýtam sa len tak.

nelka9
Autor odpoveď zmazal
helga9
20. okt 2021

@nori21 ja pijem zelený, sencha a sem tam čaj s moringou

nori21
20. okt 2021

@helga9 preto sa pýtam,mne odporučili čaj z koreňa púpavy,inak aj pijem zelený.

katenka2
20. okt 2021

@nori21 a ja dievčatá, na kĺby, na žily, na krk a mandle, na lymfu 😂.... a furt niečo bolííí

helga9
20. okt 2021

@nori21 citala som o tom ale ešte som neskusala ale asi si ho kúpim

helga9
20. okt 2021
katenka2
20. okt 2021

@helga9 ale ten najdolezitejsi caj som zabudla - z petrzlenovej vnate. Poradili mi ho pri zapale mechura a super! Pomaha tusim na vsetky zapaly, aj na bolave hrdlo, ci zapalene dasna. Pijem ho teraz casto, nasadila som si hromadu petrzlenovej vnate a cele leto strihala a susila. Mam peknu zasobu 😀. Hlavne ma prijemnu chut a krasnu vonu....

hracka123
20. okt 2021

@nori21 ja ho tiež pijem

lucmirka124
20. okt 2021

Ahojte zienky, tak po dlhsom case pisem, pomaly sa zotavujem zo vsetkeho, este to neni ono ale ide to dako potom kolapse. Dnes som bola u onko vzala mi krv na onkomarkery,, prosim za aku hodnotu sa mam modlit🍀 pred chemo som mala 76, dobra hranica je kolko? Dali mi hormonalne lieky tak uvidim co to ide robit🍀 vsetky srdecne pozdravujem❤️ Dufam ze sa mate co najlepsie👍🥰