Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Baby. Mne tiež nevypadali všetky vlasy. Záleží na tom, aké máš vlasy. ja som dostávala aj červenú chemo, volajú ju holič, lebo po nej vypadávajú vlasy. Mne vypadli tak 2/3 hlavy, ale už to rastie ako divé. Huraaa
Baby najkrajšie vlasy sú tak rok po chemo. Ja som nikdy v živote nemala lepší účes.
aspon nieco uzitocne ta chemo prinesie 😉
@lalinko2010 ja buduci tyzden vo stvrtok kontrola ,vyberu steh, vraj je len jeden taky dlhy, to vytiahnu ako taku nit, a mali by byt aj vysledky.Tri krat denne mam cvicit, cviky mi dali, aj v nemocnici som so sestrickou cvicila.Riesil so mnou len chirurgiu, k onkostranke sa nechcel vyjadrovat.
@sherinka17 k onko stránke sa nevyjadrujú, u mňa sa vyjadril lekár, ale nie primár, ale ten druhý a mal aj pravdu, nakoľko ožiare som nemala.
inak s vlastmi je to tak, sú úžasné, vlnité ale potom po roku no ale tak záleží koľko vypadne, ja som sa dala ostrihať do hola, ale mne narástli šedivé, nevadí, ale husté.
ja poznám jednu kočku, ktorej ledva vypadli vlasy, brala chemo, lebo ona mala nádor na vaječníku a maternici a teraz po chemo jej robili ct a našli jej ďalší nádor v žalúdku, tak zase chemo a mladá kočka.
@sherinka17 ako si spokojna so starostlivostou po operácii. Ja tam idem zajtra ráno s dcerou a hned ju budú aj operovat. Mam z toho strach ...
@lalinko2010 to je strasne,ked tym vsetkym znovu musi prejst.Toto si fajt nikto nezasluzi.Len aby sa z toho dostala.Toho druheho lekara som videla len raz, na vizite, ale u mna,riesil vsetko primar, aj vceta nemal byt v robote, ale previazat a vytiahnut dren poobede prisiel.Je tam taka mladucka lekarka a ta pisala spravu, spytala som sa jej a vraj s chemo mam skor ratat a oziare asi nie.Tak uvidime
@sherinka17 lekárka na onko ti povie všetko ale mám pocit až na druhej návšteve ako som to mala ja. ale možno to zmenia. ale bude to ok.
@lalinko2010 nestras, ja som bola vcera na petke a ratala som s tym, ze uz bude vsetko ok... ked si tak uvedomim, ze to moze byt teraz niekde inde... 😲
@tilly neboj bude to ok, ty máš hočkina, že? to je iné ako rakovina vaječníkov a maternice.
držím palce.
@lalinko2010 ano, ja som lymfomova. Celkom sa bojim, ze co mi este najdu
@asad3 starostlivost super.Vsetko ciste, teplucko, najlepsi personal na svete.Vsetky sestricky, mile, usmievave,ochotne.TV na izbe, hygienicke zariadenie sucast izby, na izbe po dve pacientky.Po opetacii 4 hodiny autimatickehomonitorovania...skratka super
@tilly neboj sa uz po predu, drzim palce, hlavne pozitivne mysliet, aj ked to nie je jednoduche
@sherinka17 ďakujem. Dúfam, že výsledky budú čoskoro.
@tilly nič ti nenájdu, všetko je super. nesmieš takto myslieť. a výsledky budú v poriadku.
@lalinko2010 ďakujem
@tilly daj potom vediet.Pozitivne spravy pomahaju 😉
@sherinka17 dam, dik. Ty sa drz 😉
babuľky, viem, že sa dostávajú, ale nepotrebujete niekto vložky do podprsenkya 6L a 5R, úplne nové
Ahojte, nenasla som v inych temach, tak sa chcem opytat, ci mi viete odpovedat ohladom vakuovej biopsie - zatial mam len termin, vraj nebudem moct potom soferovat, budem musiet mat setriaci rezim,....
ak ste absolvovali biopsie, hlavne tu vakuovu, kde beru vacsi objem tkaniva, ako ste sa zotavovali a kedy ste sa citili tak, ze mozete normalne fungovat? da uz na druhy den robit rozvoz a zber deti?
Dakujem za odpovede a drzim palce, nech sa vsetci dokazu vyliecit 😉
tak uz mam vysledky,z deviatich odobranych uzlin bolo 6 bolo pozitivnych, v pondelok onkologicka a uvidime aku liecbu dostanem 😉
@sherinka17 tak očakávam informácie potom.. A držím palce 🙂
@paj333 dakujem.Aj Ty sa drz .😉
@sissik ahoj, neviem teraz presne aka je vakuova, hm, ale mne robili 2x biopsiu a kazda bola ina, teraz si neviem spomenut na nazvy zial.. jedno bolo len vpich a natiahli do striekacky z viacerych miest /resp si myslim,odmietla som otvorit oci🙂/ a druhe bolo s takou akopy pumpou vystrelovacou, to bolo neprijemnejsie. Kazdopadne po kazdej som si sama odsoferovala a dokonca na treti den tancovala na svadbe 🙂
@zupap ďakujem za info. Pri tej vakuovej odoberaju viac vzoriek a ked vyrežú, tak odsavaju vzorku aj krv vakuom von. Berú až 12 kúskov, ak treba, tak aj 25. Keď to odsavaju, tak to samozrejme hučí ako vysávač. Tetuska mi rozpravala, že šoférovať nie, že ani kabelku nebudem môcť nosiť ten deň. Tak neviem, ako si zháňať odvoz, či to sama odsoferujem domov. Lebo aj po obyčajnej tenkej ihle som trochu cítila to miesto, ale bolo to v pohode.
@sherinka17 držím palce, potom daj vedieť ako a čo ďalej. lekárka je super, len dúfam že tam bude Mudr. Mišurová a nie taká mladá. Mišurová je pedantká, strašne zlatá.
@asad3 Ahoj, tak ako sa ma dcera po operacii? Bola spokojna s hospitalizaciou? drzim palce
@sherinka17 ako pokracujes? ako sa citis?

@sherinka17 oni mi napísali kedy mám prísť, mňa v piatok pustili a 22.12. dom šla späť a potom zase o týždeň som šla.
stehy sa vstrebú, bude to dobré.