Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dievčatá,zrejme som sa už tu pýtala,ale aj tak ... má niekto po tom čo berie Tamoxifen vysoký tlak a tep?
Ja áno a možno aj Lagosa zvyšuje krvný tlak...tak som zvedavá, že či to mám len ja takto.
@nori21 ďakujem ❤️ no tlak stále okolo 150 aj viac a tep 120,130 a nerada by som brala ďalšie lieky.... ráno je vcelku ešte ako tak v norme a potom stúpa a na večer je už vysoký .
Pestrec vraj zvyšuje tlak a Lagosa je z pestreca,ale bude to viac s Tamoxifenu.
Ako berieš Lagosu s jedlom,alebo je to jedno?Je síce pravda,že ho beriem ako si spomeniem,takže ani nie 3xdenne ako mám predpísané.
@jankastraza aj tebe Jani. 💗MÁM ŤA RADA
@jankastraza krásny stromček, krásny havino a krásna Janka❤️dúfam, že môžem za všetky dievčatá,že aj my ťa máme radi
Krásne sviatky.🎄
@ira25 jeej baby moje to sa tesim 🥰dufam sa nam raz fakt podari stretko, uz s Helkou mi to aspon vyslo 👌😍prijemne sviatky este 🎄❣
Ahojte bola som na kontrole krvi onkonmarkety a mala som kontrolu mať až v marci a volali mi že mám o trošičku zvýšené onkonmarkety tak idem v januári na krv neviete čo bude nasledovať sa bojím čo bude Jake vyšetrenia alebo čo nemali ste stým skusenost
@danna123 ahoj podľa mna ti zas vezmú krv a pošlú ťa možno ct alebo mri väčšinou dávajú tú metódu na ktorej si už bola na porovnanie alebo sono či rtg to každý dr inak. Markery môžu a nemusia niečo znamenať. Ja som mala markery v norme ktoré sú do 35 a moja hodnota bola tuším 21 a nález jak šľak. Zvyknú vyskočiť aj keď máš zápal v tele napr. Nemala si covid v poslednej dobe?
@danna123 tak reuma Ti rozhodne mohla zvysit aj onkomarkery. A urcite, ale urcite zacni brat vysoke davky vitaminu D /kym ho nedoplnis na potrebnu vysku/, najmenej 4000 IU denne, ale mozes aj dvojnasobne mnozstvo, pokial sa ti nezvysi. Myslim, ze to D-cko naozaj pomaha. Ja som tiez taky chcipacek, stale chora a odkedy som to D dostala do potrebnej vysky, je to ovela, aleze ovela lepsie! Mne teraz onkologicka aspon raz rocne nechava meriat hladinu D vit., tak ked povies tej svojej, myslim, ze by nemal byt problem.
Drzim palce, lebo to poznam, ako sa musis citit v tej neistote. No, nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byt horsie 😂, pamataaaaj!
@lucmirka124 baby, zlate ste na tej fotke! Obe 🙂❤
Ďakujem vám za radu kúpila som si aj vodu roayl neviem či má niektorá z vás skúsenosti
Dievčatá asi mam Covid
@katenka2 no hnusná to choroba ...teploty takmer 40...bolesti hlavy a chrbta kašeľ a mám spalni zvratky.nestihla som na wc oni to zo mňa vybuchlo...nie som schopná poumývať plávajúcu podlahu...čakám na syna nech umyje.
Katka áno mala som vlani v novembri neviem čo je horšie teraz a cit vtedy.
Saturacia mi klesla na 88 to už je kritické

Šťastné a Veselé sviatky, veľa zdravia a mám vás rada, že ste tu a navzájom sa podporujeme v ťažkých časoch.