icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

katenka2
30. dec 2021

@ira25 bože dobrý, ta saturacia je ozaj veľmi nizka 😱! Irenka, volaka si svojej lekárke? Tam treba bleskovo ATB. Strašne moc držím palce, nech sa ti čo najskôr polepší 🙏🏻. Hoci verim, že už niečo užívaš, toto mám stale nablízku, rada od lekárky, aj keby to nebol covid, moze to len pomôcť.
Až do zlepšenia denne:
500 mg vitamín C
100 mikrogramov Zinku
4000 IU vitamin D
1x Aspirin 500
A ked sa ti bude dať, ozvi saaaa! ✊✊✊

katenka2
30. dec 2021

ja som este raz pozerala to D, tak akoze "nezavisle" a tieto denne davky boli doporucovane uz v roku 2012, ked sme o covide nechyrovali https://sk.wikipedia.org/wiki/Vitamín_D . Skoda, ze o tom vobec nehovorili lekari /ak to vobec vedeli, alebo pokladali za uzitocne!?/, mohlo byt tej pohromy menej 😖
Mne samotnej trvalo rok, nez som si zvysenym uzivanim doplnila hodnotu D-cka v tele na potrebnu uroven. A moja onkologicka ma za to patricne pochvalila...🙂

helga9
30. dec 2021

@katenka2 áno už dávno sa píše táto súvislosť s D Vít. Ako aj so všelijakými inými vecami ako je štítna žľaza aj zuby som čítala že môžu mat nato vplyv keď robia tie kanáliky.

helga9
30. dec 2021

@ira25 Irenka to máš fakt nízko volala si dr?

ira25
30. dec 2021

Dnes mi syn bol pre lieky v lekárni,čo predpísala Dr.tak lieky mám....zajtra idem na PcR či sa potvrdí Covid

lucmirka124
30. dec 2021

@ira25 saturacia 88 je naho.no, horucky 40 dalsie zle,, volaj DR, volaj si zachranku, neostavaj doma sama. Ak mas doma kortikoidy nasad si vacsiu davku, mna ked vlete prijimali so saturaciou 67 pchali ma hned kortikoidmyaby sa telo upokojilo a odpuchalo, vela sa zavodnuj, 40 horucky su des ( muz mal covid a 40 horucky 14 dni🤦‍♀️🤦‍♀️) neostavaj bez ATB vziadnom pripade, pri takych horuckach a kasli hrozi zapal pluc, otvor okno do koran a dychaj studeny vlhky vzduch,, urcite volaj dr, piste v klude pani irenka,, co sa tyka kasla opiste mi aky je?🙏🙏 suchy drazdivy? Vlhky? Napiste s kaslom viem poradit, nesmu vam pripuchovat pluca, lebo saturacia pojde dolu

ira25
30. dec 2021

@helga9 áno vie o Tom dr...dala papier na infúzie ak bude potrebné.

ira25
30. dec 2021

@lucmirka124 kašeľ suchý dráždivý,ale to bude z tých stejajucich hlienov.

hracka123
31. dec 2021

Prajem vám Krásneho Silvestra a Šťastný Nový Rok dievčatá 🍾🍾🍸🍸💖💖

ira25
31. dec 2021

Ráno som bola na Pcr ...výsledok mám Covid

katenka2
31. dec 2021

@ira25 to bolo takmer iste a teraz co dalej? Podaju tie tie monoklonalne latky? Ale cim prv, to si najhorsi datum vystihla Irenka 😖. Ako Ti zazelat pekneho Silvestra? Doprdele! Tak aspon rychle vyliecenie a v dalsom roku uz zasluzeny POKOJ !!!

katenka2
31. dec 2021

@ira25 O polnoci budem na Teba mysliet Irenka, akoby som bola s Tebou, dobre? Aj nam doma uz šibe z tej nutenej samoty, aspon teda manzel je na prašky. Ja som, nastastie introvert, mne to az tak nechyba. Ale fakt uz stacilo, uz nech sa nieco udeje a je konecne KONIEC! 🙏 Vela sil Irenka !!!

helga9
31. dec 2021

Šťastný nový rok všetkým prajem

katenka2
31. dec 2021

@helga9 naaapodobne 😉

helga9
31. dec 2021

@ira25 ach jaj skoré uzdravenie prajem

hracka123
31. dec 2021

@ira25 držím palce a myslím na teba 💖

katenka2
31. dec 2021

hlavne pre vás/nás dievčence...

ira25
31. dec 2021

Prislo mi že mám využiť novú liečbu na Covid 19tak čím skôr navariť svoju dr.,že mi,vysiel silný vírus.tak ako onko mám nárok. Neviete o čo sa jedná a a tak ci stačí v pondelok?

ira25
31. dec 2021

@katenka2 mám vraj nárok na novú liečbu,len či tam nie je čas dokedy sa má podať, však nemám ako navštíviť obvodnú.

sabova3
31. dec 2021

@helga9 Podobne aj tebe a všetkým dievčatám tu. Veselého Silvestra prajem.

twinflame
31. dec 2021

@ira25 nechcete si zavolat zachranku? Bolest chrbta moze znamenat zapal pluc. Nizka saturacia, horucka, potvrdena pozitivita + ina diagnoza. Necakala by som.

ira25
31. dec 2021

@twinflame nie do nemocnice.

ira25
31. dec 2021

Dievčatá a ako zvýšim saturaciu!

zuzankkaa1
31. dec 2021

@ira25 nepotrebujete nic. Staci ist do nemocnice na infekcne pokial sa jedna o tie monoklonalne protilatky. Tam vas prijmu a daju vam.infuziu,trvá to cca 20min plus 2h vas budu pozorovať ci ste ok a pustia domov. Drzim.palce,chodte,necakajte. Vie sa to zhorsit z hodiny na hodinu.

twinflame
31. dec 2021

@ira25 sama asi nijako. Prave citam reportazny clanok, kde pisu, ze pacientom s Covidom volaju sanitku pri saturacii 92. Ak mate 88, potrebujete pomoc lekarov

ira25
31. dec 2021

@twinflame no už som mala aj 81

ira25
31. dec 2021

@zuzankkaa1 abema to nejaké nežiaduce účinky

twinflame
31. dec 2021

@ira25 o to horsie ☹

helga9
31. dec 2021

@ira25 keď sa ti horšie dýcha lež na bruchu prvú pól hodinku ti to bude nepríjemné ale uvidis potom sa ti uľaví. Ale ak sa cítiš naozaj zle volaj záchranku

ira25
31. dec 2021

@helga9 Helka až tak sa zle necítim Číne divné...som rada, že uz Nemám vysoké teploty a. nemyslím že sa mi zlé dýcha...hrbat boli od kašlania a od ležania,no podarila sa mi sa aj naobedovať tak dúfam, že to bude kazdym dňom lepšie.😂ale na bruchu to vyskúšam.

Dievčatá čo by som bez vás robila... ďakujem jazdeja prajem do nového rokuze y ste boli zdravučke❤️