icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
20. máj 2019

@larike no parada mi tu mame taký obchod ze Konec

hyta
20. máj 2019

@helga9
@larike Ahoj, kámoška si dáva 2 deci za deň. Vraví, že má pocit od kedy ju pije, že sa akosi lepšie cíti. Rozhodne ublížiť nemôže, sú tam len telu prospešné látky.

larike
20. máj 2019

@hyta čiže v pohode užívať aj počas chemo, keďže jej to odporučil onkológ ? Lebo človek už má toľko info a všade píšu inak.

helga9
20. máj 2019

@larike ja som tiež čítala ze môžeš počas chemo to je veď nie liek ale prírodná vec

helga9
20. máj 2019

@larike inak idem zajtra na krv tak sa Dr aj opýtam

anniera
20. máj 2019

Ahojte žienky. Chcem vám len povedať, že všetko čo chcete popri liečbe užívať konzultujte s onkológom. Neužívajte nič bez vedomia lekára aj keby to mali byť čisto prírodné produkty. Na internete je aj veľa zavádzajúcich článkov.

hyta
20. máj 2019

@helga9 Jasné, opýtaj sa. Kámoške to doporučil lekár. Je to prírodné, myslím si, že neublíži.

romiada
20. máj 2019

@helga9 podla mna Ti taky pobyt nemoze nicim ublizit. Ja by som išla 😉

helga9
20. máj 2019

@romiada som sa o tom bavila s kolegyňou lebo ona ma problémy s tráviacim traktom a ženské a všetko mozne mladá baba bude mat 28 a ma škaredé akné a pupaky atd tak ze pôjdeme na Srí lanku vraj je to fakt dobré. No takze musim sa najprv vyliečiť trosku sa otriasť po liečbe a budúci rok pôjdeme jogovať. Vraj Srí Lanka je krasna tak dva týždne budeme detoxikovat a potom budeme spoznávať .

helga9
20. máj 2019

No dievčatá posielam Vam popis arónie co sa týka účinkov. Je tu spomenuté ze sa používala po výbuchu černobylu a ze je vhodná pri chemoterapii

romiada
20. máj 2019

@helga9 no na Sri Lanku by som sa bala ist po tom masakri co bol nedavno....tak snad bud.rok to bude ukludnene. Teraz vyslo aj upozornenie zs na Sri Lanku a tusim ani do Kene sa neodporuca cestovat. V Keni tusim zacina cholera

helga9
20. máj 2019

@hyta opýtam sa aj som si to objednala účinky sú dobre podľa popisu vyskúšam myslim ze Dr nic nepovie veď je to ovocie podobne ako čučoriedky a keď jem čučo tak určite možem aj toto a je tam ze po chemo tak neni o čom inak Diky dobrý tip

helga9
20. máj 2019

@romiada no veď to tak skoro ani nebude mam pred sebou este mesiace liečby a operácie bohvie kedy s tým všetkým skončím . Za 2 týždne mam poslednú chemo a potom prvú opku zhruba na konci júna a po nej sa ukáže co ďalej. Aj keby to bolo len rádio bude to zaberak tiež minimálne mesiac a každý den dochádzať 100 km to mi vide asi tak v auguste ak rátam zhruba mesačnú pauzu po operácii ak nebude daka iná liečba samozrejme. A hormonálnu liečbu viem ze lieky dostanem ten tamoxifen mam 100 percent estrogénu a 90 percent progesteronu a neviem asi aj dáke injekcie. Som zvedava ci mi este pride menzes no nemusel ten posledný bol uz taký biedny.No proste este veľa. Budem rada ak na Vianoce budem ako tak v pohode. Potom musim dat telu poriadne vydýchnuť zato som rozmýšľala na takýmto pobytom. Ale plán je to je základ.

romiada
20. máj 2019

@helga9 tak teda verim tomu ze sa tam vyberies a neodlozis to pre nejake "Lebo" (lebo deti bezo mna, lebo manzel o hlade 😂) ....a budes posielat pekne foto...moja kamoska bola nedavno a "trapila" nas fotkami ked sme tu my este mrzli 🤣

romiada
20. máj 2019

Inak žienky....čiste vyrobky z aronie maju aj v obchodoch Stary otec. Su sice len v BA a blizkom okoli ale maju aj eshop. Nasla som štavy aj džemy.
https://www.staryotec.sk/sk/stranka/ovocne-stavy.
Keby Ste niečo chceli, tak to pojdem kupiť a pošlem Vam poštou 😉

helga9
21. máj 2019

@romiada neee môj starého vezmem zo sebou nech aj on sa ide zregenerovať a baby ostanú s babkou veď už sú veľké

romiada
21. máj 2019

@helga9 ja že s kolegyňou chceš isť 😉

helga9
21. máj 2019

@romiada aj s tou mi ju bravame na dovcu s nami ja som jej druha mama vola ma mamuska ona ma mamu ale dávno sa rodičia rozviedli a ona ostala s otcom tak mam kvázi take tretie adoptívne dieta

romiada
21. máj 2019

@helga9 tak na tej dovči bude manžel s dvomi ženami jak arabsky šejk 😁

helga9
21. máj 2019

@romiada hej hej no aspoň je sranda boli sme minuly rok spolu v Chorvátsku a išli sme na disku to bolo do popuku chlapci sa chodili pýtať ci sú to jeho ženy a ci môžu s nami tancovat

romiada
21. máj 2019

@helga9 🤣😂👍👍👍👍

helga9
21. máj 2019

@romiada mi sme taká veselá kopa však možno sa raz stretneme ukáže cas

romiada
21. máj 2019

@helga9 😉 moj muž bol taky na začiatku odvažny (zamilovany asi až moc) že išiel radšej s 3 babami (ja a 2 kamaratky- kolegyne)ako sam chlap na dovču len aby bol so mnou. Sa divim že je ešte so mnou....lebo my 3 sme šli na diskoteku (jeho sme nechali doma, čital knihu) a vratili sme sa jak 3 čerešničky namočene v alkohole 🤣😂

helga9
21. máj 2019

@romiada ono si treba trochu od seba sem tam oddýchnuť. Ja chodím s touto mojou kolegyňou pravidelne dvakrát do roka za kamarátkou na východ ideme sa vyblázniť tiež sme jak višne v alkohole namočené naposledy sme boli na pánsky striptiz. No ako idu roky sme skonštatovali ze asi začneme chodiť do wellness

sticker
sabova3
21. máj 2019

Ženy dneska má všetko bolí.cele telo.jak reuma.zacalo to včera.otras.zajtra sa idem objednať na rehabilitáciu s tou rukou.ved už bolo načase.a moja doktorka chcela čakať do konca liečby.tak som ju prehovorila.

helga9
21. máj 2019

@sabova3 joj chuda moje nech ti to rýchlo prejde

helga9
21. máj 2019

Dievčatá bola som na krvicke a krvickaaaa je v poriadku dokonca budúci tyzden ani nemusím ist na kontrolný odber takze juchuuu še tešiiiim.

sticker
helga9
21. máj 2019

Este dievčatá @larike @hyta pytala som sa na stavu z aronie tak sa moze bez problémov je to prírodné ovocne

mata9522
Autor odpoveď zmazal
romiada
21. máj 2019

@sabova3 drzim Ti palce aby sa Ti polepšilo.
Holky furt na Vas myslim. Aj mamine vzdy referujem že čo nove v diskusii.