icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

romiada
21. máj 2019

@mata9522 vitaj v diskusii 😉 ja som tu pridruženy člen , lebo moja mamina ma duktalny karcinom. Už ma po opke a mala 2chemo zo 6tich.
Strih na šatky potrebuješ lebo si chceš sama ušiť?

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
21. máj 2019

@mata9522 ahoj vitaj medzi nami. Ja som tiež po tretej červenej o dva týždne mam štvrtú červenú a potom operaciu zrejme mastektómiu jedného. Mam hormonálne pozitívny ale her 2 nie. Aký mas typ duktalny lobulárny?

mata9522
Autor odpoveď zmazal
romiada
21. máj 2019

@mata9522 mamine v nemocnici nejaku satku podarovali...tusim to bolo v ramci onko nadacie. Ked tak sa jej opytam ci sa to este da. Keby ano tak Ti ju poslem poštou 😉
Možem ist do obchodu s parochnami a śatkami, poslať foto a ak sa Ti bude nejaka pačiť tak to kupim a pošlem na dobierku. Ak by Ti aspoň toto pomohlo trošku, tak je to to najmenej. Ja som so synom na RD a dceru okolo toho obchodu vozim 2x do tyzdna na trening, tak no problem.

helga9
21. máj 2019

@mata9522 no žily Nehovor som na Tom rovnako biedne chodila som každý tyzden preventívne na krv kvôli krvinkam lebo po prvej chemo mi veľmi klesli a niekedy aj dvakrát za tyzden. Chvalabohu budúci tyzden uz nemusím na krv az na ten další na chemo a dúfam ze uz po nej nebudem musieť is. 17.6. Mam kontrolné sono lebo ja mam chemo aby sa mi zmenšil nádor. Šatky ti pofotim mam doma tri ja som si objednala zo stránky tak trochu inak ale ani raz som ich nemala proste ja musim paruku ak sa ti budu páčiť pošlem ti poštou.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
romiada
21. máj 2019

@mata9522 no bez vlaskov je každa hlavka zvlaštna, ja by som nebola vynimka ani ja nemam ideal.
Aj moja mamina si pripada'divne bez vlasov a moj syn 2 5r

helga9
21. máj 2019

@mata9522 ja som každý tyzden mala odber a pyridoxin tiež beriem 2 x denne no po prvej chemo mi to akosik zabudli povedať ze mam užívať tak mi klesli ale odvtedy jak som nasadila pyridoxin uz bola krv v poriadku ale ak tak mi brali každý tyzden. Ta pachuť je blee tiež skúšam všetko mozne kyslé to mi pomaha a furt zujem žuvačku.

romiada
21. máj 2019

@mata9522 pokracovanie (omylom sa mi to odoslalo) moj 2.5r syn vcera videl babku bez parochne...a zevraj chudacik taky ostal z toho v šoku že chodil stale za babkou a chytal si svoje vlasky a hmmkal (lebo este nevie rozpravat) ze on asi vlasky ma 😞

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
21. máj 2019

@romiada no bobek mal šok ze kde ma babka vlasy

helga9
21. máj 2019

@mata9522 moje baby maju 16 a 11 ale nosím paruku furt mne je tak lepsie a myslim aj im.

helga9
21. máj 2019

@larike ahoj ako ti chuti ta stava? Mne dorazí asi zajtra

mery34
21. máj 2019

@romiada u nas ked babka doniesla parochnu, tak si decka vyskusali a bavili sa na tom. Syn, vtedy 4 roky, sprisahanecky potom sepkal muzovi, ze babka ma odkladacie vlasy. 😁

larike
21. máj 2019

@helga9 ahoj, mne veľmi nechutí ale pijem ju dúfam že sa mi zvýšia červené krvinky, cviklu už nemôžem ani cítiť

helga9
21. máj 2019

@larike na tej stránke kde som ja objednavala bolo ze riediť jablkovou šťavou skús tak možno bude lepšia chuť este som to nepila ale myslim ze to bude niečo take trpké. Ja jem kyslé uhorky a kyslé ryby kyslé cukríky všetko proste co je kyslé zozeriem. Vcera mi pomohla 100 percentná stáva z ananásu dnes som si kupila grepovu skúsim aj to.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
larike
21. máj 2019

@helfa9 @mata9522 ahoj, áno aj ja kombinujem cviklu s jablkom a mrkvou, ale keď to zacítim už má napína. Myslela som si že arónia bude lepšie chutiť, ale ... Nie. Síce mne už aj voda vadí to je strašné s tou pachuťou v ústach mám ju od prvej chemo. Ktoré citrusové cukríky si dávaš?

helga9
21. máj 2019

@mata9522 ja presne toto iste ako ty

helga9
21. máj 2019

@larike ja mam obyčajne tie gumené cukríky tie kyslé. S vodou mam tiež veľký problem

helga9
21. máj 2019

@larike ale kyslé uhorky aj zavináče mi fakt pomáhajú. No musíme len skúšať a nejak to pretrpieť nic iné nam neostáva.

helga9
21. máj 2019

@larike este si do všetkého nadrbem kurkumu aby jedlo bolo pikantne mame teraz otupene bunky chuťové aj to mi robí dobre

helga9
21. máj 2019

Ženy prepáčte ale musim to tu napísať uľaví sa mi keď prejdem aktívnou liečbou ožerem sa fakt neskutočne sa ožerem

sticker
larike
21. máj 2019

@helga9 no ja mám tej 🐒 už teraz dosť 😄😄😄

larike
21. máj 2019

@helga9 ja som sa nikdy neopila, ale keď som opisovala ako sa cítim väčšina ľudí povedali, že je to ako keď sa oni opijú teda keď sú po opici.

helga9
21. máj 2019

@larike ja alkohol tiež veľmi malo len pri nejakej príležitosti oslavy a tak ale keď týmto všetkým co musíme si prejsť aby sme sa vyzdravíi proste to potom treba poriadne spláchnuť

romiada
21. máj 2019

@mery34 ta detska uprimnosť je odzbrojujuca 😉

romiada
21. máj 2019

@helga9 "bobek" pritom videl ako babku striham strojcekom. Teraz som jeho vysmikala tiez na 3mm a chytal tatovi hlavu ( lebo aj ten ma kratky zostrih jak on) a som presvedcena ze babke zajtra sunda parochnu lebo povedal "babka" ked mal holu hlavu ostrihanu uz 😚😋