Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@mata9522 mamine v nemocnici nejaku satku podarovali...tusim to bolo v ramci onko nadacie. Ked tak sa jej opytam ci sa to este da. Keby ano tak Ti ju poslem poštou 😉
Možem ist do obchodu s parochnami a śatkami, poslať foto a ak sa Ti bude nejaka pačiť tak to kupim a pošlem na dobierku. Ak by Ti aspoň toto pomohlo trošku, tak je to to najmenej. Ja som so synom na RD a dceru okolo toho obchodu vozim 2x do tyzdna na trening, tak no problem.
@mata9522 no žily Nehovor som na Tom rovnako biedne chodila som každý tyzden preventívne na krv kvôli krvinkam lebo po prvej chemo mi veľmi klesli a niekedy aj dvakrát za tyzden. Chvalabohu budúci tyzden uz nemusím na krv az na ten další na chemo a dúfam ze uz po nej nebudem musieť is. 17.6. Mam kontrolné sono lebo ja mam chemo aby sa mi zmenšil nádor. Šatky ti pofotim mam doma tri ja som si objednala zo stránky tak trochu inak ale ani raz som ich nemala proste ja musim paruku ak sa ti budu páčiť pošlem ti poštou.
@mata9522 ja som každý tyzden mala odber a pyridoxin tiež beriem 2 x denne no po prvej chemo mi to akosik zabudli povedať ze mam užívať tak mi klesli ale odvtedy jak som nasadila pyridoxin uz bola krv v poriadku ale ak tak mi brali každý tyzden. Ta pachuť je blee tiež skúšam všetko mozne kyslé to mi pomaha a furt zujem žuvačku.
@larike na tej stránke kde som ja objednavala bolo ze riediť jablkovou šťavou skús tak možno bude lepšia chuť este som to nepila ale myslim ze to bude niečo take trpké. Ja jem kyslé uhorky a kyslé ryby kyslé cukríky všetko proste co je kyslé zozeriem. Vcera mi pomohla 100 percentná stáva z ananásu dnes som si kupila grepovu skúsim aj to.
Ženy prepáčte ale musim to tu napísať uľaví sa mi keď prejdem aktívnou liečbou ožerem sa fakt neskutočne sa ožerem

@mata9522 vitaj v diskusii 😉 ja som tu pridruženy člen , lebo moja mamina ma duktalny karcinom. Už ma po opke a mala 2chemo zo 6tich.
Strih na šatky potrebuješ lebo si chceš sama ušiť?