Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@lucmirka124 ahoj neni slabý
Som na jiske
@ira25 irenka si na kysliku?ci ti chcu dat plucnu ventilaciu?drz sa prosim nieje chvila co na teba nemyslim🍀
@helga9 dakujem, tak dufam ze to bude fajn aj krv, bo mi zle z aromasinu nebyva, mozno prve 2 tyzdne navali horucav od vtedy v pohode,som rada ze si nemyslis ze je slaby, bo co som tu pocitala vacsinou beriete ten tamoxifen
Dobrý deň dievčatá môžem vás tak osloviť pretože môžete bit moje dcéry a niektoré aj moje vnučky mala som 85rokov a 4 septemra som si nahmatala hrčku v ľavom prsníku a už to išlo vyšetrenia a 12 okt som bola operovaná v Šaci vzali mi celí prsnik a beriem tamoxifen prečítala som si všetko čo tu píšete a môžem povedať že je to veľmi poučné pre mna čo som sa s tým ešte nestretla dufam že vam to nebude prekážať...
@botunova povedala by som, ze ste vitana medzi nami, hoci mna zaboli kazda nova dusa, co sa tu objavi 😔...Samozrejme, ze neprekazate, obdivujem energiu, co sala z Vasich riadkov, aj Vasu zrucnost v tejto pretechnizovanej modernej dobe. Tak nech ste uz len v kompletnej remisii ochorenia a zijete svoj zivot bez neprijemnych obmedzeni 🙏😉
Ďakujem za prijatie viem že ste tu všetký milé a pomáhate si navzájom preto som sa ku vám pridala ak by som potrebovala nejakú radu viem že sa tu môžem spýtať ste tu už skusenejšie ja o tom neviem nič iba čo povedala rehab sestra pri odchode z nemocnice a to bolo dosť málo.ja mám takú veselú povahu a preto som to zobrala ako každú inú operáciu iba že mi niečo chýba......
Kváskujem pečiem chlebíky koláče a veľa iních dobrôt keby ste niektorá chcela kvások veľmi rada podarujem aj z receptom stačí napísať...
@botunova vitajte medzi nami,su tu vsetky skvele, som velmi rada tejto skupinke zienok,,, vzdy mi vsetko pekne vysvetlili, poradili, podporili🍀🍀super ze peciete❤️ Je to umenie vediet to❤️
@matasaska mas pravdu ja som tiez prve co ma napadlo, ze skvele, ze pani ovlada internet, moj oco ma 63r a nehrozi daco v googli najst. Aj ty sa drzkaj v co najlepsom zdravy🍀
@ira25 irenka bude lepsie, uz budu lieky zaberat🍀🍀🍀
@lucmirka124 ďakujem pekne, no budem sa snažiť držať v zdraví koľko sa bude dať 😉ale hlava je šialená... už nech mám aspoň po operácii..Inak môj rok nezačal vôbec pekne... svokre za zhoršil stav (je onko), do toho môj onko problém,(chudák môj muž),moja mamka problémy so srdcom,brat covid (našťastie v pohode priebeh), sestra problémy s alkoholom....ach jaj, dievčatá...a človek má pozitívne myslieť 🤷ako? 😁. Ešteže sú moje 2dcery zdravé,klop klop. Z nich sa teším a z našich dvoch zvierat,psa a mačky ❤️
Zdravím celú skupinku. Skupinku sledujem vyše 2 rokov, mám onkologicky chorú maminku. Po čase by sme chceli zmeniť lekárku - klinickú onkologičku, viete nám prosím odporučiť, na koho by sme sa mohli obrátiť? S ktorým lekárom máte len dobré skúsenosti? Len Košice. Vopred ďakujem a prajem všetkým veľa zdravia 🍀
@lucmirka124 ja beriem tamoxifen beriem ho už 5 mesiac
@lucmirka124 Lucka a ja som bez problemov brala Aromasin 6 rokov a dobre chranil. Horsie bolo, ked ho vysadili....😕
@lussinkaaa ja som z Košíc patríme na juh na panelovu manžel tam chodí už desať rokov ale teraz je tam iná doktorka a ja som u nej bola iba raz po operácii tak že neviem posúdiť aká je to uvidím až keď pôjdem na kontrolu vo februári ale v KE nemáme moc na výber 🍀
Čaute baby. Irenka sa ozvala. Je na kyslíku ale chvalabohu zatiaľ nie na ÚPV. Dúfam že k tomu ani nedôjde.

@ira25 ako sa drzis? Ako sa citis? 🍀 cvicia kusok s tebou ta tehabilitacna?