icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

matasaska
13. jan 2022

@helga9 to dúfam aj ja 🤗 hlavne že je v nemocnici... tam sa o ňu postarajú

katenka2
13. jan 2022

@matasaska "hlavne že je v nemocnici... tam sa o ňu postarajú" - kedze sa obvodna na nu zvysoka vykaslala... ako vela inych obvodakov 😠

lucmirka124
13. jan 2022

Zienky tak mi padol balvan zo zaludka,vysledky su v poriadku,natom Aromasine aj kusok dake hodnoty klesli, povedali nam, ze super🍀joj rada som🍀 dr ma vcera pokontrolovala,uzliny, prsnik, jazvu, atd,,,Vdaka bohu🍀🙏

matasaska
13. jan 2022

@katenka2 no áno.. obvodacku určite nakopať do zadku..😟 keďže sa Irenke kvôli jej nečinnosti zhoršil stav, preto je fajn, že je pod dohľadom... samozrejme, že som to nemyslela tak, že je dobré, že je v nemocnici... 😉

ira25
13. jan 2022

@katenka2 dostala som opäť horúčky

katenka2
13. jan 2022

@ira25 ale Irenka! Co tam stvaras? Horucky nemas povolene!
A teraz vazne, vysoku teplotu? A vcera si navecer horucku uz nemala? Lebo k veceru sa teplota, neviem preco, vzdy zvysi, ked je clovek chory

ira25
13. jan 2022

@katenka2 nie už týždeň som nemala

katenka2
13. jan 2022

@ira25 no, tyzden je dost. Budeme dufat, ze je to preto, ze telo za pomoci tych ATB zacalo znovu bojovat proti tej infekcii

katenka2
13. jan 2022

este stale dostavas ATB, pravda?

ira25
13. jan 2022

@katenka2 ano Atb do žily...a ATB na inhalaciu

katenka2
13. jan 2022

@ira25 Irenka, moj vnútorný pocit hovorí, ze to bude dobré. Sice ťa tá sviňa corona potrápila a ešte aj potrápi, ale dopadne to dobre. A tie perníky sa piecť budú! Teraz sa skús vyspať, velmi by sa ti dlhý spánok zišiel. Peknú dobrú noc 🙏🏻😘

ira25
13. jan 2022

@katenka2 dakujem Katka ❤️

ira25
13. jan 2022

Hurá dalii mi dolu. masku...už len malú masku,možno mi zajtra dovolia vstať

ira25
13. jan 2022

Bože dúfam že som nezakrikla

helga9
13. jan 2022

@ira25 výborne Irenka verím že už bude len lepšie

bubo780
14. jan 2022

@ira25 vela sil a vela zdravia.. ❤️🍀

adrika762
14. jan 2022

@lussinkaaa Ahoj ja chodím k dr.Šarošiová ona je pre vidiek, ale skús tam zavolať či neberú mesto. Ja som veľmi spokojná , je to staršia lekárka ale veľmi precízna.

katenka2
14. jan 2022

Dievcence, Irenka vas vsetky nechala pozdravovat. Je stale v nemocnici na kysliku, chvilu lepsie, chvilu horsie, ale verime obe, ze sa z toho dostane.

matasaska
15. jan 2022

@katenka2 ďakujem za pozdrav 🤗 ja tiež verím ❤️

nori21
15. jan 2022

@katenka2 Tiež na ňu myslím stále.

danna123
15. jan 2022

Stále myslím aj ja na pani irenku pozerám či píše bože daj nech jej len lepsie

lucmirka124
15. jan 2022

@katenka2 dakujem ze velmi nanu myslim, nech sa drzi, lieci, zbiera silu,, 🍀😘

helga9
16. jan 2022

Dievčatá Irenka Vás pozdravuje. Je na tom lepsie.

matasaska
16. jan 2022

@helga9 super!nech je čoskoro doma 🤗❤️

matasaska
17. jan 2022

Ahojte dievčatá,prajem pekný pondelok 🙂 myslite na mňa, prosím v stredu príjem do nemocnice,vo štvrtok opka. Práve mi došiel výsledok pcr, som trpla,aby bol negatívny.uz to chcem mat za sebou, 😉😘 ozvem sa po

katenka2
17. jan 2022

@matasaska neboooj, mooooc drzime palce, onkolekari su sikovni, raz-dva to budes mat za sebou. Rychle zotavenie prajem a rozhodne sa ozvi, ako to len bude mozne.
Vela stastia 🙂🍀🍀🍀

nori21
17. jan 2022

@matasaska Držím Ti palce.

matasaska
17. jan 2022

@katenka2 ďakujem krásne, ozvem sa vám určite ❤️

lucmirka124
17. jan 2022

@matasaska drz sa, neboj, bude to v poriadku, hlavne nech sa ti to dobre zahoji, a viem uz nech mas za tym🍀 mna ked po operacii budili, a pytali sa ci sa preberam som prosim pekne povedala,,, musim malej jogurt s gulickami kupit,,,aj si to pamatam😁 aj to , ze sa z chuti nasmiali,,

danna123
17. jan 2022

@matasaska drž sa všetko bude dobré