Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@matasaska moja dobre sa zotav, ked sa ti to pekne bude zhojovat cvic natahuj jazvy, ja mam fyzicku robotu aj to mi dost pomohlo cvicit, ale vsetko chce cas, az casom sa dalo s rukou narabat a dvihat ako normalne, ,,, a o bubakovi🤣🤣 muz je mladsi ma 36 ja 38r, ked sme doma osetrovali on to nemohol, pomohol mi ale divat na jazvy sa nemohol bo by odpadol,, ja som si musela zvyknut na pohlad na seba,, ako pises ako na hojdacke😖 raz som si poplakala, raz reku kaslat to..hlavne musim zit,,,, pocas liecby sme si za ten 3/4 rok presli kadecim,horsim, ze teraz mi to uz take ani nepride,,, zazila som horsie ako ta jazva,,, manzel mi raz povedal, milujem ta musis zit,, a ak ty netrpis psychicky tym ze prsnik nieje urcite nepotrebujeme ku stiastiu dalsiu operaciu,vedela som vzdy ze on by to nikdy neriesil a do nicoho ma netlacil,ale ktovie mozno keby vymyslal🤣, zatial som to nehala,celu plastiku, uvidim casom,,,ten krepy pocit pri pohlade na seba uz presiel,,,moja skoro 5 r dcerka si mysli ked ma nacape prezliekat ,, maminka to ti narastie nove😁 tak mozno niekedy...zatial nie,,,
@lucmirka124 ďakujem moja..❤️ áno chce to čas...ja viem... Vieš...5rokov dozadu som si uvedomila, že mám problém mať sa rada...mne táto choroba podľa mňa prišla do života práve preto,aby som sa to naučila...a možno prišla aj preto,aby sa môj muž naučil ľúbiť ženy celým srdcom.vieš,on je veľmi dobrý muž, starostlivý, verný, dokázal nás zabezpečiť tak, žeby som ani nemusela pracovať, postavil krásny dom..len...on má problém milovať ženy... nedokáže prejavovať city, nevie to prejaviť ani svojej mame,ani mne a bohužiaľ ani deťom... myslím, že má nejaký blok z detstva, ktorý dodnes neprekonal.a viem, že chce, veľmi chce,len nevie ako...jeho mamka bojuje s rakovinou už 10rokov.pred chorobou to bola jedna tvrdá a neprístupná žena, ku ktorej bolo veľmi ťažké nájsť si cestu.velmi sme si k sebe našli cestu práve keď ochorela, verím, že aj vďaka jej chorobe pustila do svojho srdca cit...som presvedčená, že nie je náhoda, že druhá žena-ja,ktorú môj muž miluje, má tú istú chorobu... možno ho to má niečo naučiť...a mňa tiež... ❤️
Tak ako Irenka? Verím, že sa cítiš lepšie a že si už doma a zotavuješ sa❤️
@helga9 v istej fáze sa bunky na core cut biopsii môžu javiť ako zhubné... stáva sa to vraj vo veľmi ojedinelých prípadoch... takže vyzerá to tak, že bola mylne vyhodnotená biopsia.... lenže ja som mesiac v podstate zmierená s tým, že to bolo zhubné....ja neviem čomu mám veriť.... je to síce vynikajúca správa, ale bojím sa jej veriť. Zajtra idem na onko, uzavrieť to,tak možno mi vysvetlia ako to je možné. Dievčatá,som viac zmätená než šťastná,🤷
@matasaska jeeeej ja velmi velmi gratulujem a viete co? Sme tu dve! 🙂 ja sice tomu tiez stale na 100% neverim ale uz je to vyse roka 🙂 dakujte bohu za tuto sancu..
Inak dievcata, stale vas citam, len som nechcela velmi prispievat lebo viem ze kazda to mate tazke ale tak snad vam prinesiem aspon male povzbudenie, pripadam si ako v sne ked viem kde a ako som teraz mohla byt a namiesto toho cakam babetko 🙂
@aerdna11 a zdalo sa mi, že som tu v debate zahliadla nejakú osobku,ktorej po opke zistili že je to nezhubne,asi si to bola ty🙂 blahoželám k tehotenstvu, opatruj sa. Baby, držím vám všetkým prsty, tiež odtiaľ neodídem, a budem sa zaujímať o to ako sa máte, prirástli ste mi k srdcu...😘 ❤️ Ozvem sa, čo sa dozviem na onko komisii.pekny deň
@matasaska drzkaj sa🙂 super ze mas dobre vysledky.a nemusis sa bat✊🍀
Včera som bola na odbery a vyšetrenie,dnes došli výsledky,všetko v poriadku,z tých pečeňových testo už lem Gmt je mierne zvýšené,teším sa.
Bože,práve mi napadlo, že čo keď mi chirurgicka vybrala nesprávne tkanivo....🤦 že som tam poblizku mala aj fibro...joj, úplne som zmätená...chcem veriť,ale neviem.do riti 😁
Dievčence drte mi palce zajtra idem na kontrolu krvi lebo v decembri som mala zvýšené onkonmarkery už mám teraz stresy
@katenka2 Tak doposiaľ som si myslela, že medicína/patológia je niečo exaktne... mám čierne na bielom, že karcinóm, chápeš...a zrazu nie 🤷 ja vo všetkom hľadám logiku a tu mi chýba...no som zvedavá, dievčatá, čo mi zajtra povedia. Inak v nemocnici som zažila čudnú vec.Ráno pred operáciou prišla ku mne sestrička, že či mi môže zobrať krv.Že na výskum...ja som jej povedala, že môže.Vzala tri skúmavky a o žiadnych výsledkoch, alebo že prečo mi ju brali,mi už nikto nič nepovedal.Chcela som sa nato dnes opýtať chirugičky, keď som bola na kontrole, ale tak ma zaskočila správou, že som nato úplne zabudla....vyslovene si sestrička pýtala súhlas... nechápem
@danna123 drzim palce✊✊✊✊🍀 aby to bolo v poriadku moja, a klud snaz sa vyspat❤️
@matasaska dúfam, že to je ôk. Záleží asi aj na tom z akého miesta brali vzorky.. Mne pichol do viacerých miest... Kedze si nebol istý na usg co to je.... Ja som si tak želala, aby sa pomylili, aby mi niekto zavolal, že to bolo zle vyhodnotene. Žiaľ, nestalo sa... Síce som už po liečbe nejaký čas. Kontroly ešte časté, 3mesacne,ale ja mam dojem, že som to ešte nestratila. Aši si dám zákaz chodiť aj sem

@katenka2 tak v istom význame aj bývalá môže byť bubák 🤣