icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

matasaska
27. jan 2022

Tak volala som dnes s primarom patológie,on vyhodnocoval moju pooperačnú biopsiu...potvrdil mi, že pooperačná je správna, že mrkol ešte raz aj na core cut biopsiu a že je to zriedkavý prípad,kedy si patológ ľahko môže zmýliť histologiu....na onko mi povedali, že mám byť sledovaná na mamarnej Amb.... dievčatá, je to neuveriteľné...ja vám všetkým veľmi držím prsty a budem veriť, že budete dlhé roky v poriadku ❤️ ďakujem vám za podporu, veľa pre mňa znamenala....😘👍

katenka2
27. jan 2022

@danna123 Danka, mas nieco nove? Ci budes cakat na vysledky krvi tyzden ako vzdy ja?

ariana7777
27. jan 2022

Ahojte,poprosim info,kde a u koho ste si robili plastiku prsnika po mastektomii...Ďakujem

ariana7777
27. jan 2022

@emjee Dobrý deň,čítala som o vašej plastike.Ja mám taký podobný problém,ale som úplne na začiatku..Hladám si kliniky,kde a kto to robí...U Vás som sa dočitaka,že ste boli v Ružinove...Ste spokojna?Chcem sa opýtať či máte ešte nejake kontakty,skúsenosti,rady...Za všetky odpovede vopred Ďakujem..

emjee
27. jan 2022

@ariana7777 ahoj, tu si vsetci tykame. Ano, robili mi to v Ruzinove z vlastneho tkaniva. Nebyt toho, ze po radioterapii mi kus koze zostal zacervenany, tak ten prsnik vyzera ako original. Kdekolvek sa u doktorov vyzleciem, vsetci chvalia, ako dobre to mam urobene. Bola som u dr. Palencara - onkologicka mi dala vymenny listok a ja som sa u nich objednala - treba si tam zavolat, cislo vygooglis. Na konzultacii ti vsetko vysvetli, navrhne ti riesenie (vlastne tkanivo, silikony) a rovno ta objedna na op. Na operaciu som cakala pol roka (a to bolo v casoch pred koronou).

katka14
28. jan 2022

@ariana7777 Ahoj, aj ja som vo fáze čakania na operáciu, idem k dr. Palenčárovi, na plastiku vlastným tkanivom. mám termín v máji 2022, preložený z apríla kvôli korone.

hracka123
28. jan 2022

Irenka ide domov🙏🙏🙏🙏🙏🙏

katenka2
28. jan 2022

@hracka123 áno, tak už nemusím informovať 😉, je to tak, Irenka, šťastná ako blcha, opúšťa nemocnicu a všetky vás srdečne pozdravuje 🌞😊👋

matasaska
28. jan 2022

@katenka2 supeeeeer 😍🥰😘👍

lucmirka124
28. jan 2022

@katenka2 joj super spravy konecne dake fajn info❤️ Bo tento tyzden mame tazky🤦‍♀️🤦‍♀️

katenka2
28. jan 2022

@lucmirka124 co sa deje Lucka? 😲

danna123
28. jan 2022

@katenka2 ešte nič nevolali asi zas týždeň aj ja jak minulé len čo stresuju

katenka2
29. jan 2022

@danna123 markery - to asi dlhsie trva, myslim, ze 2-3 dni

nikolfa
30. jan 2022

Ahojte , neužívali ste anastrazol ,letrozol a bolo vám z neho zle a tak ste prešli na tamoxifen ?

jankastraza
30. jan 2022

@nikolfa ahoj, ja beriem letrozol uz za chvilku 2r a zo zaciatku prve tyzdne mi byvalo zle,kym som nezistila,ze ho musim brat na plny zaludok a najlepsie vecer.

nikolfa
31. jan 2022

@jankastraza ďakujem už som zúfalá … príde mi , že mi je zo všetkého zle ;( mám kostné mts a neviem či nie je lepšie tamoxifen kvôli kostiam

nikolfa
31. jan 2022

@nori21 prečo mne dali letrozol ? Keď mi pichajú resiligo ? Nevieš , je mi po ňom zle

helga9
31. jan 2022

@nikolfa ahoj určite ti je lepší pri kostnych mts letrozol. Píšeš že ti je zle v akom zmysle? Bolia ta kosti alebo ti je zle od žalúdka. Ako dlho ho uzivas?

nikolfa
31. jan 2022

@helga9 mesiac a bolia ma kosti ,kĺby ,svaly … bolest hlavy a návaly chápem . Nenavrhli vám vybrať vaječníky ?

adrika762
31. jan 2022

@nikolfa Ahoj ja som užívala tamoxifen, tak som prešla na anastozol ale boli mi zle, tak na letrozol, zo začiatku ma boleli nohy, únava ale ak si telo zvyklo a teraz je dobre, sem tam ma bolia kolená ale da sa to.

helga9
31. jan 2022

@nikolfa väčšinou všetky ženy majú tieto bolesti kým si telo zvykne. Ja som si dala vybrať vaječníky v júli 2020. Koľko máš rokov a máš deti že či je vhodne vajka vybrať. Ja som brala 2 roky tamoxifen teraz som prešla na letrozol.

jankastraza
31. jan 2022

@nikolfa ako Helga pise Letrozol je ucinnejsi ako tamoxifen plus ked mas met v kostiach tak jednoznacne pretoze ti moze udrzat metastazy pod kontrolou alebo znicit,beries aj inu liecbu predpokladam tak mozno kombinacia ti to sposobila,vydrz,telo si zvykne, len to zial chce cas ❣

nikolfa
31. jan 2022

@helga9 mám dievčatko a 41 rokov

nikolfa
31. jan 2022

@helga9 prečo si si dala zobrať vaječníky ?

helga9
31. jan 2022

@nikolfa ja mám genetiku brca1 ale aj keby som nemala dám vajka preč ja som povedala dr nedám si pichat reseligo. Ale toto je môj prípad.

nikolfa
31. jan 2022

@helga9 ja neviem čo mám viem že mám her 2

nikolfa
31. jan 2022

@nikolfa presne resiligo , hormonálna liečba , na kosti ďalšia liečba a teraz toto letrozol anastrazol , bolia kosti svaly klby

helga9
31. jan 2022

@nikolfa máš určite triple pozitív keď máš her2 a plus hormonálnu liečbu. Kombinácia tej liečby a bolesti je ruka v ruke. Čo máš kadcylu, perjetu alebo chodíš ešte na herceptin? Odkedy nemám vajka zmizli mi navaly. Ja bolesti kosti nemám zrejme preto že som fyzicky aktívna cvičenie beh.

nikolfa
31. jan 2022

@helga9 herceptin , perjetu - hormonálna liečba , predtým chemo bolo … na kosti beriem xgevu . No i resiligo a pridal mi tie inhibítory .

helga9
31. jan 2022

@nikolfa máš štandard čo máš mať. Skús podebatovať s onko dr čo ti povie na vajká. Odbudlo by ti navaly a reseligo čo je chémia hnusná do tela.