Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte,poprosim info,kde a u koho ste si robili plastiku prsnika po mastektomii...Ďakujem
@emjee Dobrý deň,čítala som o vašej plastike.Ja mám taký podobný problém,ale som úplne na začiatku..Hladám si kliniky,kde a kto to robí...U Vás som sa dočitaka,že ste boli v Ružinove...Ste spokojna?Chcem sa opýtať či máte ešte nejake kontakty,skúsenosti,rady...Za všetky odpovede vopred Ďakujem..
@ariana7777 ahoj, tu si vsetci tykame. Ano, robili mi to v Ruzinove z vlastneho tkaniva. Nebyt toho, ze po radioterapii mi kus koze zostal zacervenany, tak ten prsnik vyzera ako original. Kdekolvek sa u doktorov vyzleciem, vsetci chvalia, ako dobre to mam urobene. Bola som u dr. Palencara - onkologicka mi dala vymenny listok a ja som sa u nich objednala - treba si tam zavolat, cislo vygooglis. Na konzultacii ti vsetko vysvetli, navrhne ti riesenie (vlastne tkanivo, silikony) a rovno ta objedna na op. Na operaciu som cakala pol roka (a to bolo v casoch pred koronou).
@ariana7777 Ahoj, aj ja som vo fáze čakania na operáciu, idem k dr. Palenčárovi, na plastiku vlastným tkanivom. mám termín v máji 2022, preložený z apríla kvôli korone.
Irenka ide domov🙏🙏🙏🙏🙏🙏
@katenka2 joj super spravy konecne dake fajn info❤️ Bo tento tyzden mame tazky🤦♀️🤦♀️
@lucmirka124 co sa deje Lucka? 😲
Ahojte , neužívali ste anastrazol ,letrozol a bolo vám z neho zle a tak ste prešli na tamoxifen ?
@nikolfa ahoj, ja beriem letrozol uz za chvilku 2r a zo zaciatku prve tyzdne mi byvalo zle,kym som nezistila,ze ho musim brat na plny zaludok a najlepsie vecer.
@jankastraza ďakujem už som zúfalá … príde mi , že mi je zo všetkého zle ;( mám kostné mts a neviem či nie je lepšie tamoxifen kvôli kostiam
@nikolfa ako Helga pise Letrozol je ucinnejsi ako tamoxifen plus ked mas met v kostiach tak jednoznacne pretoze ti moze udrzat metastazy pod kontrolou alebo znicit,beries aj inu liecbu predpokladam tak mozno kombinacia ti to sposobila,vydrz,telo si zvykne, len to zial chce cas ❣
@nikolfa máš určite triple pozitív keď máš her2 a plus hormonálnu liečbu. Kombinácia tej liečby a bolesti je ruka v ruke. Čo máš kadcylu, perjetu alebo chodíš ešte na herceptin? Odkedy nemám vajka zmizli mi navaly. Ja bolesti kosti nemám zrejme preto že som fyzicky aktívna cvičenie beh.

Tak volala som dnes s primarom patológie,on vyhodnocoval moju pooperačnú biopsiu...potvrdil mi, že pooperačná je správna, že mrkol ešte raz aj na core cut biopsiu a že je to zriedkavý prípad,kedy si patológ ľahko môže zmýliť histologiu....na onko mi povedali, že mám byť sledovaná na mamarnej Amb.... dievčatá, je to neuveriteľné...ja vám všetkým veľmi držím prsty a budem veriť, že budete dlhé roky v poriadku ❤️ ďakujem vám za podporu, veľa pre mňa znamenala....😘👍