Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte.tak od dnes som ZTP.a mám aj preukaz.hned som ho aj použila,a keď som vyšla z obchodu, už tam stála mestská polícia.skontrolovali má a mohla som ísť.
@sabova3 ahoj. Potrebovala si veľa papierov ? Ja som akurát podala na ID a tam je toho dosť.
@daniela1616 na ten preukaz ani nie.oni ti dajú dve tlačivá.jedno dáš svojej obvodnej plus vsetke správy,ona to vypíše,s ty to potom odnesies na úrad a čakáš.tak do mesiaca to vybavili.
Tak zienky doslo to vcera...mamina unavena, ani nevedela vstat z postele, ze velmi ju nohy od chodidiel po kolena boleli. V puse ma afty na podnebí a nechuti jej moc jesť...že neciti chute. Schudla uz 4kg. Dneska ju maly videl bez parochne a uz si zvykol. Mala som dve vyholene "babatka" dnes pred očami pokope. A mama dneska uz zas ok, akoby bola vymenena. Ze to len včera ju tak sklatila unava z chemo.
@mata9522
@larike
@helga9 poviem jej teda ze nech skusi to Tantum verde.
Och dievcata, prave som pozerala tu šťavu z aronie v obchode Stary otec. No skoro ma vykotilo z tej ceny. 250ml stavy za 2,89 eura a 100% džem...taky ten poharik o malicko tvacsi ako detska vyživa cca 3 eura. 🙈🙈🙈
No musim asi poprosiť sponzora (dedka) 🤔😂
@romiada ja som si objednala zo stránky zamio a 3,5 litra stavy 21 EUR aj s postovnym. Vypijú mi to aj deti co som rada.A budem to piť skúsim dlhodobo aj po cheme ma to vitamíny telo ich na regeneráciu bude potrebovať. Neďaleko od nás pestujú aroniu na takom menšom poli a predávali aj plody len musim zistiť kto to ma. Na tejto stránke je písaná ze bio šťava tak dúfam ze aj je no chemo veci som do tela teraz dostala dosť.
@helga9 ja som to akurat včera vravela mužovi, že tym že mamina ma dosť kil navyše , tak aspoň ma z čoho chudnuť. A muž mi vravi , že neboj, dostane sa z toho a ako bonus bude ešte pochudnuta s lepšimi vlasmi.
Mojho muža sestra mala pri vyške 180cm kedysi niečo cez 65kg. Teraz ma stale bolesti kvoli črevam a schudla na cca 55kg (podla mna ma aj menej) , ručičky jak paličky -moja dcera ma pevnešie ruky, no strašne trapenie....telesny tuk by jej teraz bodol.
@romiada ja mam 170 cm a 55 kg a to som mávala pred deťmi 49kg ale nevyzeram jak anorektička tak normalne mi sme taká fajta proste všetci chudí. Zozereme aj slona a váha nic. Pribrala som cez tehotenstvo 21 kg a jedla som jak bežne inokedy. No na tie vlasy sa teším dúfam ze budu husté mávala som take akurat a keď budu kučeravé tak juchuuu ale zas nech nie jak ovca to by bolo na mne asi divne
Ahojte dievčatá. Tak a mám za sebou transfúziu 2 vaky krvi, ale cítim sa báječne 💪

Jaaaj baby zas prší to je hruza kedy to uz skončí