Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Polročná kontrola na onkol., napíše prosím niekto co konkrétne ma zahŕňať, aj do mojej posty. Vdaka
@helga9 tak krv aj tu, sono brucha som mala naposledy na jar, teraz to nedala, naposledy som mala usg prsník, keďže ten mam... Pred rokom, mamograf pred dvomi a kebyže sa na to nepýtam tak neviem ci by ma tam poslali.
Tu sú dlhé čakacie doby a tým sa všetko posúva. Dik za odpoved
Ahojte,chcem sa vás opýtať, že či má niektorá z vás po opke kovovú spony v prsníku.
@ankov no ja som sa takmer po 3 rokov dozvedela,že mám v prsníku kovovú sponu ale mala som to mať poznačené v papieroch, nakoľko na magnetickú rezonanciu vy som nemohla ísť a kebyže o tom neviem tak to nenahlásim.
Ty si zrejme ešte len nedávno po opke a či?
Ty to máš aj napísané po operácii v papieroch,lebo ja to nemám.
@ankov zo začiatku nie,neskôr už popáleniny a trpela som klastofobiju pod strojom....dlho spálený prsník cca do roka a potom zhnedol ,ale zostal zväčšený a až teraz po kúpeľ je liečbe už nie je taký tuhý aj na sone sa ukázalo že nastala regresia
Ale dá sa to úplne v pohode zvládnuť,ja mám bielu pokožku,tak preto som mala popáleniny,ale nie pľuzgiere....no ale ak to má pomôcť k vyliečeniu tak to treba absolvovať
Dobré ráno kočky, koľko červených chemoterapií ste dostali počas liečby? Ďakujem ♥️
Ďakujem baby. Lebo moja onkologička mi predpísala 3, ktoré som vybrala a ďalej naplánovala 12 bielych. Len včera som bola u zastupujúcej doktorky a tá že či dáme štvrtú, tak som bola z toho mimo. Dala nakoniec ale prvú bielu.

@daniela232 ☺️to je super. Veľa báb tak povie, rovnako aj s vlasmi