Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dievčatá aké vitamíny alebo produkty ste užívali počas chemoterapie ? Len na posilnenie imunity alebo aj nejaké iné?
@lulu1217 nech ti dajú to čo mne dali a je to vybavené.
No mňa pondelok čaka ta hospitalizácia....mala je od stredy chorá sopel teraz už aj kašel....a dneska začínam byť ja zasoplena a hrdlo ma bolí. Ide ma poraziť len sa modlím za to aby som do pondelka bola ok.uz sa dopujem paracetamolom a čajíkmi aj....som hotová
Prosím vás riešila niektorá z vás invalidný dôchodok ? ...
Idem si po radu 🌻
Teplota do 38°C, včera doobeda a potom v noci,bolesť hlavy,žiadne iné príznaky. Teraz už ani teplota.(som po 4 červených, ďalšiu , už bielu,mám mať o tyzden)
Volám na onko amb,že poradiť sa,ale nedvihaju mi tam.
Bola som teda u obvodného ,sestrička že nech prídem na odbery k nej,nech sa netrepem hneď na onko.
Riešili ste podobnú situáciu???
@ariad ahoj, ked som brala červenu chemo, 2x som takto dopadla. zobral mi obvodny krv a po vysledkoch nasadil ATB, mam onkodoktora az v blave, a behat hore dole som nemala sily ani chuti, takto mi to odporucili na onkologii. v pripade potreby pri teplote, utekat na prijem na pohotovost, pripadne k obvodnemu

@ankov ale nieee, mne býva tak 2 dni najhoršie, to len tak polihujem a oddychujem a potom už sa to postupne zlepšuje. Tie dva týždne pred ďalším podaním som úplne v pohode a fungujem normálne.