Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@larike aha takze takto to budeš mat vyberieš 6 chemo a opka az potom. No bodaj by všetko zmizlo to je najlepšie držím palce. Mna hormonálna liečba čaká určite.No ja sa necham prekvapiť 17.6. mam ctcko to budem mat dva týždne po 4 cheme. Budu mi robit aj pľúca panvu pečeň pred chemo to bolo čiste ja dúfam ze počas chemo keď mi to takto zaberá sa to nešíri a tiež dúfam ze to bude prec len neviem ci 4 budu stačiť. S jednou pani som sa na cheme rozprávala ona mala tiež taký veľký nález ako ja a jej zmizlo úplne ibaže ona mala iné liečivo a chodila na infuzku každý tyzden. Cítim ze je to zas menšie a to som 11-sty den po tretej. No uvidime verím ze to dobre dopadne musíme v to dúfať.
Caute baby musela ste ist niektorá zubarovi počas chemo?
Ja som dostala menzes po druhej chemo,to bolo ešte v októbri.a odvtedy neprišiel.som bez.
@sabova3 ahoj no to je dobre ze ti tie bolesti prešli . Jaaaj to neee nech nepadajú take fajnové vlasyyy. Ja mam take paperie ale tie vlasy co mi ostali mi rastu mala som take centimetrove a vcul mam take tri centimetre. Natieram si hlavu olivovým olejom mam suchu kožu takze mam hlavu potom jak naleštené psove gule.

Ja mám ešte 3 pred sebou spolu 6.