Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@daniela232 ja som dala von vaječníky maternicu som nedala. Nechcela som tie injekcie do brucha je to hnus kvázi chemo- chemická menopauza a aplikácia to už ani nehovorím ihla jak na koňa. Vajka mi brali v júli 2020 som max spokojná netrápi ma menzes a nemám žiadne problémy ani navaly nič
@helga9 juj trocha si ma upokojila povzbudila , ďakujem ❤️a kde ťa operovali?
@daniela232 Nitra dr. Mlynček
@helga9 mne onkologicka túto možnosť ani nenavrhla (operáciu),ona mi len pozitíva Zoladexu/Reseliga spomenula.
Je to také dvojsečné, na jednej strane chcem urobiť všetko,aby sa tá špina nevrátila,na druhej strane,neviem čo je ideálne riešenie....
Mne teda len vravela to, čo som u vyššie písala,že je u mňa vzhľadom na vek možnosť,že ešte menstruovat budem,čo by údajne bolo pre mňa dobré (aj keď si myslím,že ma už menstruovat nenechajú,a presla by som z tamoxifenu a inhibitory aromataz)
@ariad možno to aj bude vekom,lebo u mna začala..,,kolko máte rokov? "Ja že 47,a ona že no tak ja by som vaječníky odstranila...
@daniela232 okolo tej 40-ka čo viem tak povedia von dať do 40 odporúčajú tie injekcie ja som mala 41 ale ja som už pri diagnostikovaní keď som mala 39 bola som rozhodnutá dať von vajka že tie injekcie nechcem. Možno nie každý bude so mnou súhlasiť ale mat stále na rozume každé 3 týždne ísť k onko a riešiť krv a injekcie- u mňa bolo jednoznačné NIE!
Dievčatá, ahojte, idem si po radu. Dnes boli v NOÚ fofry, menej lekárov, volala som na linku, mali sa ozvať späť po debate s onkologičkou, ale som sa nedočkala. Som po štvrtom taxole, mám silnejšiu nádchu a dosť krvácam z nosa. Trombocyty mám nižšie, takže asi to bude dôvodom. Čo s tým? Ďakujem ♥️
Žienky viem s čím všetky bojujete a tak by som rada len poskytla jedno zistenie ktoré by mohlo pomôcť. Okrem mangostanu ktoré som tu už niekoľkokrát spomínala som sa dostala k veľmi prospešné informácií. Hlavne teda pre tie žienky ktoré užívajú Letrozol. Ten v kombinácii s Melatoninom výrazne zabraňuje návratu rakoviny prsníka a endometriozy. Mal by sa užívať aj po liečbe samotným letrozolom. Tak len toľko. Každá z vás nech zváži sama. Ja tomu verím.
Známa ktorú toto ochorenie žiaľ postretlo sa tým riadi a aj bolesti kĺbov sú menšie. Ona užíva aj resveratrol co je tiež unikátna zložka na tieto problémy.
Dievcata idem si k vam po radu. 5.10 som dostala prvu davku cervenej chemoterapie. Odvtedy ma stale bolieva brucho. Idem si lahnut, vtedy sa mi trocha ulavi ale zase sa to vrati. Je to uz 5 den po podani a stale je to rovnako. Mavali ste taketo obdobia aj vy ? Mne sa zda akoby to dlho trvalo. Lieky na predpis mi dala lekarka len na 3 dni po chemoterapii. Ale aj tak ma bolievalo brucho. Este mam aj taku pachut v ustach. Dakujem
@ankov mne po červenej začali problémy na 3 deň,a trvali 3-4, čiže týždeň som sa dávala do poriadku,a tá pachuť a citlivosť na čuch trvala asi najdlhšie
@ankov Ahoj, aj mne byvalo všelijako na nič. štvrtok stiekla a od soboty mi bolo ťažko, až na vracanie. trvalo to par dni a postupne sa to zlepšovalo až to vyšumelo. od pondelka som šla normalne do prace. a takto dokola po každej chemo. držim palec, neboj to zvládneš, hlavne veľa oddychuj, a od žaludka mi vtedy pomohla vincentka.
@daniela232 dakujem.
@ankov
Ja som po červených mala bolesti brucha prvych 4-5 dní,potom to išlo tak do stratena.
Pomohlo mi vtedy jesť často malé porcie,hoci aj drobnosť,kúsok suchára, sušienky, piškóty, tyčinky slané hocičo,čo ti ide na chuť.
Aby ten žalúdok uboleny nebol prázdny,lebo vtedy to bolo nepríjemnejšie.
A Fatra a Cola na pitie.
@ankov a ja som pila od začiatku chemo harmančekovy caj,ten je na upokojenie žalúdka,pomaly po lyžičkách
Ahojte baby, je alebo bola ste niektorá okrem @jankastraza liečená liečená Perjetou (Pertuzumabom)? Ďakujem ☺️
Zdravím, dievčatá, mate niektorá pri užívaní Zittazónia a reseliga zvýšenú glukózu? Pozdravujem všetky bojovníčky. 😘😇

@ariad áno presne s toho dôvodu nechcem dať maternicu , snáď je aj taka možnosť že iba vaječníky,ale zoladez na 5 rokov...nie je bohviečo, ešte uvidim čo nato povie gunekolog,aj ked už teraz si myslím že nebude suhlasit s operaciou