Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte...dnes som skoncila ožiare..aké vysetrenia ste mali po ožiatoch?
@tinadzeladin ja žiadne,idem sice na sono ale to len z dôvodu že po oziaroch cítim nejakú hrču zatvrdnutu v prsniku
@anna98 chodíš do mammacentra?
@daniela232 Ano, len Pani Misurová už nerobi, je tam nová lekárka.
Ahojte baby ☺️ mám taký malý problém popri týchto našich starostiach. Rastú mi už trošku vlasy, ale teda oveľa redšie a vpredu, nad čelom, takmer nič. Porastie to? Či čo to za jav?🙈 ďakujem 🤍
@lulu1217 ahoj.presne ten istý problém..uz 2 mesiac po chemo a nad čelom ziadne vlasy..páperie na hlave.
@daniela232 ani Ct ti nerobili?
@tinadzeladin a ty už si úplne skončila liečbu? Ja mám ešte 4 taxoly. Pár týždňov po FEC mi začali rásť. Už mi napadlo, či to nie je kvôli parochni, že je koža v tých miestach najviac zaťažená, ale nenosím ju celé dni. Tak neviem...
@tinadzeladin nie,posledne ct a mri som mala ešte pred operaciou, včera som mala sono ale to lem preto lebo po oziaroch som si zase nejaku hrču nahmatala v prsniku🤦
Ahojte, tie ktore ste postupili rekonstrukciu po mastektomii, bola plne hradena alebo ste doplacali? Pripadne, ak bol odstraneny iba jeden prsnik a druhy bude uprava ako samoplatca, mate informaciu kolko sa doplaca? Dakujem
@lulu1217 áno..v stredu som mala už aj posledný ožiar..na budúci tyzden idem na kontrolné Ct 🙏
@daniela232 ako dopadlo to sono?

@lulu1217 prepáč nevedela som skoršie písat. Štvrtok som prišla domov už. Môžes poslať kľudne. Chrbát ma pobolieva ....zajtra Ba, biologicka liečba a ešte sa zastavím za chirurgom