Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@mata9522 myslim ze je to do žily. Mne sa ježia tiež tie moje vlasky z tých injekcii co mi budu pichat do brucha každý mesiac a niekoľko rokov lebo mam horm. Pozitívny az 100 percent estrogénu a 90 percent progesteronu takze parada. Brrrr uz mi chlpy stoja / tie mi bohužiaľ nevypadali co nechapem/.
@mata9522 jasne ze dáme to iné si ani nemôžme pripustiť. Vcera som stretla jednu ženu no počítam mala do 30 rokov možno aj menej nemala vlasy len takú čiapočku a dlane take červene to býva od chemoterapie ale nevedela som ako sa jej prihovorit rada by som išla na kávičku so spolubovnickou a vy všetky ste tu dosť daleko na kávu. Lebo susedy moje len chodia jak prijebane ocumovat zvedavé sú len co si prdnem o konverzáciu s nimi nemám záujem
Baby, ja som prave na relaxacnom pobyte s Ligou proti rakovine. Je nas tu asi stovka, vacsinou starsi, ale aj par mladych bab - poviem vam, je tu super, nasmejeme sa, aj ked sme vsetci v tej istej brinde. Mame tu vselijake prednasky, cvicenia, disko... Je fajn pokecat si s niekym, kto si presiel podobnym ako ja.

@mata9522 ahoj.ano,aj mne to odstránia.netusim,kedy.aky čas je potrebný po cheme.ale určite toho roku vaječníky no a prsia na druhý rok.