Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
No baby písala som Dr ze potrebujem ist k zubarovi tak mi volal ze by bolo dobre prísť na krv. No tešila som sa ze aspoň jeden tyzden budem bez odberu no trafí ma. Hajzel jeden prestaň bolieť

@helga9 nepisala ale citam Vas a lajkujem 😉 venovala'som sa praci lebo muž ide zase na služobku tak potom nebuden stihat tolko veci si porobit. Akurat včera som sa dozvedela blbe spravy. Mojmu tatinovi vyšiel už druhy test na nalez v hrubom čreve pozitivne. Tak tento tyžden uvidime čo povie kolonoskopia. Snaď to budu len hemeroidy alebo nanajvyš polypy. Keby mal aj otec rakovinu tak ma už fakt drbne😫. Včera som šla na plavecky trening s dcerou, tak som sa v bazene v druhej drahe vyrevala z toho 😢
@romiada uff no nestresuj sa dopredu aj keď ľahko sa to povie. Kým nic neni potvrdené treba veriť ze to bude v poriadku. Mna v sobotu začal bolieť zub vcera pobede prestal a dnes rano ma nebolel tak som k Dr nesla. No vcul je to take ze začína pobolievať tak rano pôjdem. No musim ist najprv na krv a to som sa tešila ze tento tyzden nebudem musieť ist. Takze vrrr.
@helga9 mamina uplna pohodacka. Iba sem tam ju chyti unava ale inak vsetko znasa velmi dobre. Ja si neviem predstavit ze otec by mal to co ona. On je jak maly chlapec, hypochonder, lutostivy ale ked sa ma ist dokopat k lekarovi to ne! To mi nedavno priznal ze sa vyhybal tomuto a 2 roky to odkladal ist na vysetrenie hr.čreva!'dostal odo mna ultimatum, ze ked tam nezavola a nezacne to riesit, tak ho tam nazenem a pojdem ja. Nastastie mame u obvodacky ako zdrav.sestricku nasu susedu, takze som si dnes telefonicky overila co a ako a ci tam naozaj bol a riesi to. Tak mi hned zo smiechom povedala, ze Tvoj tatko tu bol a povedal ze musi to riešiť lebo dcera ho nahnala a vyčistila mu žaludok. No soplave dieťa je šuvix! Fakt človek ako nemohuce dieťa začina a v takych istych "plienkach" aj konči na starobu !
@helga9 to mi hovor...s tymi chlapmi aj zubami. Moj muz ma 44 a teraz mu vysekavali 8mičku. Tyzden bol spuchnuty marod 😁 na antibiotikach a liekoch proti bolesti. Na treningu (plavanie) nebol 2 tyzdne lebo zubar zakazal...tak si robim srandu, že voda by sa mu do mozgu dostala cez tu dieru 🤣🤣🤣. A kamošovi-zubarovi vravi: kua to si kamarat ked mam 2 tyzdne masaker v hube🤣

@mata9522 teraz popri chemo este nic az po opke sa to začne riešiť možno teraz po poslednej chemo nevuem Dr nepovedal nic.No keď mas nádor horm. pozitívny tak odstavia vaječníky aby sa netvorili hormóny a nato pichajú zoladex ak si dobre pamätám ten názov a to dlhodobo jedna tu spominala tuším aj 2-3 roky a tamoxifen tabletky sú tiež dlhodobo minimálne 5 rokov. Proste musíme byt v menopauze. Ale to ze je horm. pozitívny je vraj dobre lebo pokial hormóny zastavíš nemal by sa nádor urobit lebo nebude mat kvázi výživu aspoň mne to takto bolo vysvetlené. Tamoxifen bol na 5 rokov Zevraj sa to predlžuje na 10 bo čím mladšia to dostaneš tým si pred menopauzou ďalej. Okolo 50 prichádza menopauza si zober budem mat 40 takze je tu možnosť ze ak v 45 prestanem brat tamoxifen vaječníky sa môžu zobudiť. No tie lieky aj injekcie nemusia byt tieto lebo som z iných príspevkov čítala aj iné názvy.