Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 ďakujem.
Rozmyšlala nad bohačom ale čo o ňom píšete tak potom nie. Tak musím si popozerať po inom. Ako dlho si čakala na termín operácie? Ďakujem
Ja teraz mám biologickú liečbu Kadcyla. No v piatok som bola na liečbe a včera poobede mi začalo už všetko bolieť.....no dneska krvácanie nosa to súvisí stým lebo klesajú trombocity. Hadam už zajtra budem celkom ok.
Dievčatá mám otázočku. Kedy asi Vám začali rásť mihalnice a obočie po chemoterapii? Používali ste aj nejaké prípravky na podporu rastu?
Dobrý deň dnes nám povedali po prvej chemo,aby mamina nebola v kontakte s dieťaťom aspoň 24 h ideálne 4 dní..chcem sa opýtať ako ste to riešili? Ide o to že býva sama a po psychickej stránke by jej bolo lepšie keby sme boli s ňou aj kôli tomu či jej nebude náhodou zle alebo pomôcť s hocičím.. hovorili že po chemoterapii by pacient nemal byť ani s tehotnou ženou ani s dieťaťom 🤷ďakujem Vám vopred za odpovede.
@bony22 mne nikto nic tale nepovedal, len po CT, kde mi hladali pred opkou sentinelovu uzlinu, tam som isla do nemocky taxikom, ale normalne k nam chodili sestricky, druhy den nas normalne vsetky 4 zeny operovali, tak neviem
@bony22 mne bolo povedané tiež aby som sa snažila vyhnúť kontaktu s deťmi a tehotnymi na 24hodin keď sa chemoterapia z telá aj vyparuje a výdychuje ... Pri červených boli u mamy tuším 2-3 dní za prvé boli tie chemo silnejšie nechcela som sními radšej byť v kontakte a za druhé mi bolo zle a nechcela som aby sa namna na takú pozerali 🤷 Pri bielych chemo tých 24 hodín ...Ja som.naprikld aj vždy po každej chemoterapii prezliekla periny 🤷 ....
Tiež som o tom nepočula.
@lulu1217mne to povedal onkológ 😁 ja som myslela že to každý tak hovorí 🤷😁
Dievčatá podľa mňa že po chemo nebyť s človekom je sprostosť. Vezmite si doktora- veď je celý deň s ľuďmi čo majú chemo v sebe. Keď je človek na hospitalizácii atď.

@katka14 dakujem pekne, no citim sa ako po opici, taka lahucka ako pierko😂hadam sa to ustali za par dni