icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

michaelanova
23. feb 2023

Baby, aky mate nazor, prosim Vas? Baby dnes na onkologii radili, ze uzivaju cagu sibirsku a sirup alebo stavu curcumin. Pytala som sa primarky, povedala, ze zbytocne vyhodenie peniaze. Ja uzivam imunoglukan a 500 C, povedala, ze to staci. Poznate tie doplnky? Dakujem pekne

lenkulenku
23. feb 2023

@michaelanova ja som počula, že je to dobré, aj o graviole som počula, že je to prírodná chemo, aj čítam dobre recenzie, ale dnes som bola na konzultáciu u Bellu, a on mi. Povedal ze nemám pit graviolu, no ze to ma dajaky vedľajší účinok, takže už som z toho jeleň 🤷‍♂️

michaelanova
23. feb 2023

@lenkulenku ved toto, clovek by si aj kupil, ale bojim sa, aby som si neznizila ucinky chemo

lenkulenku
23. feb 2023

@michaelanova ja ju mam aj som ju začala piť, ale neviem komu čomu veriť, ľudia aj pani ktorá mi ju odporučila tvrdia ze je to dobre a on ze nie, že nejaké vedľajšie účinky, čo sa týka neurologické ho hľadiska, ale keď budem s iným lekárom, tak sa opýtam

helga9
23. feb 2023

@lenkulenku popri chemo si nič nedávaj naozaj len C vitamin a mne kázal B vitamin lebo mi dvakrát klesli krvinky. Po liečbe je to ok aby to pomohlo telu sa zotaviť

tdaniela
23. feb 2023

@helga9 áno len pri malých deťoch by to malo platiť a tehotných ženách ... Dospelý v pohode 🙂

zuzap33
24. feb 2023

@lenkulenku keby to bola o tej graviole a inych doplnkoch pravda, tak uz nam ich podavaju na onko aj v cakarni. Vsetci dr maju rovnaky nazor. A mimochodim biznis s doplnkami je pri onko obrovsky. Ludia kupia hocico, dufajuc, ze im to pomoze. Treba jest pestro, zeleninu, maso, vsetko. A doplnat to klasickymi vitaminmi. C, vapnik, D. Vsetko okrem b12

mirkab79
24. feb 2023

@zuzap33 je nejaká overená štúdia že B12 je nevhodný pri onkoochoreniach? Stretla som sa s týmto ale nikde som nenašla odborné informácie prečo nemôžme tento vitamín.

helga9
24. feb 2023

@mirkab79 podporuje bujnenie

anna98
24. feb 2023

Zdravím, ano, B12 podporuje rast buniek aj tých rakovinový, ja som pred ochorením užívala vysoké dávky B12. Čo sa týka vitamínu C, u mňa vážne zaujímavé...po chemo oslabená imounita, nižšie leukocyty aj neutrofily, ale vitamín C je nad normu...a to som práve zvažovala dať si intravenózne pichnúť vitamín C. 😇

michaelanova
26. feb 2023

Ahojte, zienky, ako sa mate? Ja som uz 11.den po 3.cervenej,telonsa viac menej pozbieralo, uz vladzem aj doma fungovat, ale ta hlava... Piska mi v usiach, tlak citim, zavrate, a do toho mi strasne tecu a bolia oci. 14.mam to mri hlavy, tak sa bojim. Kecala som sa aj s babamk na onkologii, jednej bolo tiez tak zle z tej cervenej, ale nemala tu hlavu taku, aj som googlila, nikde okrem migren nepisu nic. Viete ma niektora povzbudit, ze zazivala to iste? Dakujem a prajem krasnu nedelu❤️❤️❤️

mirkab79
26. feb 2023

@helga9 a pyridoxin sa môže? To je tusim B6?

helga9
26. feb 2023

@mirkab79 pyridoxin áno pri chemo sa to berie kvôli krvinkam. Striktne je zakázaný B12 ako výživový doplnok

bony22
26. feb 2023

Dobrý podvečer chcem sa opýtať mamina je po prvej chemo a dostáva ju pred operáciou . Dali jej aj ten kovový marker do prsníka a v stredu mala prvý krát červenú chemo a od včera ju dosť pobolieva hrčka v prsníku. Nemáte náhodou skúsenosť ,že čo by si mohla dať od bolesti ? Na nevoľnosť dostala lieky ale toto ju nenapadlo opýtať sa, že čo môže od bolesti tak či náhodou niektorá nemáte s tým skúsenosť, či sa môže flector ,Ibalgin alebo niečo podobné. Ďakujem vopred za rady 🍀

lulu1217
26. feb 2023

@bony22 ahoj, od bolesti si mamina môže dať čokoľvek. Kľudne tie, čo si spomenula alebo Novalgin

bony22
26. feb 2023

@lulu1217 joj veľmi pekne ďakujem hneď som odkázala 🙏

lulu1217
26. feb 2023

@bony22 nie je za čo ☺️ len nech sa jej polepší

mirkab79
26. feb 2023

@helga9 ja začínam rádioterapiu vtedy aj zvysene dávky C myslím sa odporúča, pozerala som tu Moringu na zlepšenie imunity ale obsahuje aj B 12 tak asi nebudem skúšať.

zuzap33
26. feb 2023

@mirkab79 pri radioterapii neklesaju krvinky. Tam sa treba zamerat na osetrenie pokozky. Radiocare, puder. A clovek je unaveny, tak spat, ked sa ziada

helga9
26. feb 2023

@mirkab79 ak máš veľa C čo si spomínala tak si nato daj pozor- obličky nemusia dobre pochodiť

helga9
26. feb 2023

@mirkab79 aha pardon to nie ty máš nad normu

zuzap33
26. feb 2023

@bony22 od bolesti uz 4 roky beriem Panadol. Kazdy den, 1 alebi 2 denne. Pri chemo bude boliet hlava, kosti. Treba si pomoct. Ak povie dr predpisu Novalgin alebo nieco ine. Samozrejme, ze onko beru lieky od bolesti. Netreba sa tomu branit. Pri pokrocilych stadiach sa davaju opiaty, morfin, naplaste. Preco by sme mali trpiet ? Ani sa to neda

maria123
26. feb 2023

@zuzap33 ale klesajú, ja som mala tak nízke, že sme to museli prerušiť. Ešte menej ako pri chemo....

bony22
26. feb 2023

@zuzap33 ďakujem 🙏 veru tak je ..keď sa dá pomôcť prečo trpieť

zuzap33
27. feb 2023

@maria123 neviem z coho si mala nizke biele krvinky, ale urcite nie z oziarov. Pri oziaroch sa ani na krv nechodi. Mala som 28.

maria123
27. feb 2023

@zuzap33 zuzka, v Michalovciach sa chodí, aspoň pred 4rokmi určite..biele krvinky pri ožiaroch klesajú. Mne poradili pyridoxin, ale môj žalúdok lieky dosť neznáša, takže to bola so mnou bieda, mala som 25,prestavka bola aj dva týždne, navyše plus obrovské pľuzgiere ku koncu

andy1985
27. feb 2023

@zuzap33 ale klesajú a je to individuálne. V Komárne mi brali každy týžden krv počas ožiarov a mala som ich 25.

michaelanova
27. feb 2023

@lenkulenku ahoj, Leni, ako sa mas? Uz mas nejake vysetrenia za sebou?

michaelanova
27. feb 2023

@katenka2 katus, ako sa mas, co vysledky?

mirkab79
27. feb 2023

@maria123 a čo ešte sa odporúča brat pri oziaroch ake vitamíny, prípravky potraviny okrem tej B6 ky? Tu moc toho nepovedia iba ohľadne kože niečo a že si mám dať pozor aby som si tie čiary čo zamerali nezmyla no tá farba nevyzerá moc odolne 🙂