Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@michaelanova ja som počula, že je to dobré, aj o graviole som počula, že je to prírodná chemo, aj čítam dobre recenzie, ale dnes som bola na konzultáciu u Bellu, a on mi. Povedal ze nemám pit graviolu, no ze to ma dajaky vedľajší účinok, takže už som z toho jeleň 🤷♂️
@lenkulenku ved toto, clovek by si aj kupil, ale bojim sa, aby som si neznizila ucinky chemo
@michaelanova ja ju mam aj som ju začala piť, ale neviem komu čomu veriť, ľudia aj pani ktorá mi ju odporučila tvrdia ze je to dobre a on ze nie, že nejaké vedľajšie účinky, čo sa týka neurologické ho hľadiska, ale keď budem s iným lekárom, tak sa opýtam
@lenkulenku popri chemo si nič nedávaj naozaj len C vitamin a mne kázal B vitamin lebo mi dvakrát klesli krvinky. Po liečbe je to ok aby to pomohlo telu sa zotaviť
@lenkulenku keby to bola o tej graviole a inych doplnkoch pravda, tak uz nam ich podavaju na onko aj v cakarni. Vsetci dr maju rovnaky nazor. A mimochodim biznis s doplnkami je pri onko obrovsky. Ludia kupia hocico, dufajuc, ze im to pomoze. Treba jest pestro, zeleninu, maso, vsetko. A doplnat to klasickymi vitaminmi. C, vapnik, D. Vsetko okrem b12
Zdravím, ano, B12 podporuje rast buniek aj tých rakovinový, ja som pred ochorením užívala vysoké dávky B12. Čo sa týka vitamínu C, u mňa vážne zaujímavé...po chemo oslabená imounita, nižšie leukocyty aj neutrofily, ale vitamín C je nad normu...a to som práve zvažovala dať si intravenózne pichnúť vitamín C. 😇
Ahojte, zienky, ako sa mate? Ja som uz 11.den po 3.cervenej,telonsa viac menej pozbieralo, uz vladzem aj doma fungovat, ale ta hlava... Piska mi v usiach, tlak citim, zavrate, a do toho mi strasne tecu a bolia oci. 14.mam to mri hlavy, tak sa bojim. Kecala som sa aj s babamk na onkologii, jednej bolo tiez tak zle z tej cervenej, ale nemala tu hlavu taku, aj som googlila, nikde okrem migren nepisu nic. Viete ma niektora povzbudit, ze zazivala to iste? Dakujem a prajem krasnu nedelu❤️❤️❤️
Dobrý podvečer chcem sa opýtať mamina je po prvej chemo a dostáva ju pred operáciou . Dali jej aj ten kovový marker do prsníka a v stredu mala prvý krát červenú chemo a od včera ju dosť pobolieva hrčka v prsníku. Nemáte náhodou skúsenosť ,že čo by si mohla dať od bolesti ? Na nevoľnosť dostala lieky ale toto ju nenapadlo opýtať sa, že čo môže od bolesti tak či náhodou niektorá nemáte s tým skúsenosť, či sa môže flector ,Ibalgin alebo niečo podobné. Ďakujem vopred za rady 🍀
@bony22 od bolesti uz 4 roky beriem Panadol. Kazdy den, 1 alebi 2 denne. Pri chemo bude boliet hlava, kosti. Treba si pomoct. Ak povie dr predpisu Novalgin alebo nieco ine. Samozrejme, ze onko beru lieky od bolesti. Netreba sa tomu branit. Pri pokrocilych stadiach sa davaju opiaty, morfin, naplaste. Preco by sme mali trpiet ? Ani sa to neda
@lenkulenku ahoj, Leni, ako sa mas? Uz mas nejake vysetrenia za sebou?
@katenka2 katus, ako sa mas, co vysledky?

Baby, aky mate nazor, prosim Vas? Baby dnes na onkologii radili, ze uzivaju cagu sibirsku a sirup alebo stavu curcumin. Pytala som sa primarky, povedala, ze zbytocne vyhodenie peniaze. Ja uzivam imunoglukan a 500 C, povedala, ze to staci. Poznate tie doplnky? Dakujem pekne